Οι κανονισμοί του #aek


1.Ποιός είναι ο σκοπός του #ΑΕΚ;


1.1 Να ενημερώνει τους απανταχού ΑΕΚτζήδες για θέματα γύρω απο την ΑΕΚ.

1.2 Να γίνονται "ζωντανές" αναμεταδώσεις των αγώνων της ΑΕΚ.

1.3 Το #ΑΕΚ δεν είναι μόνο ΑΕΚ.Τα άτομα που παρευρίσκονται στο κανάλι μπορούν να συζητούν και άλλα θέματα,να ανταλλάζουν απόψεις και σε τελική ανάλυση να ξεφεύγουν απο την καθημερινότητα περνώντας καλά.

1.4 Το #ΑΕΚ δεν κάνει διακρίσεις στον κόσμο που δέχεται. 'Όλοι είναι καλοδεχούμενοι στην παρέα του, εκτός από τα άτομα που προσβάλλουν την ομάδα μας, το κανάλι μας το #aek, τους παίχτες, τους παράγοντες και την διοίκηση. Σε αυτή την περίπτωση οι opers του καναλιού καλούνται να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα που προβλέπουν kick ban η ακόμη και akick αν γίνεται κατ’ επανάληψη σε συνεννόηση με την επιτροπή.


2.Ποιά είναι η διοίκηση του καναλιού και ποιός ο ρόλος των registered users

(δηλαδή των καταχωρημένων μελών-χρηστών);

2.1 Ο καναλάρχης(manager-500 access level) του #ΑΕΚ μαζί με τους 6 βοηθούς του(450 access level) αποτελούν την επιτροπή του #ΑΕΚ,που παίρνει αποφάσεις σε ζητήματα που αφορούν την γενική διαχείριση και τον τρόπο λειτουργίας του καναλιού. Οι αποφάσεις που παίρνονται μέσα απο την επιτροπή του #ΑΕΚ γίνονται γνωστές (μέσω του ΙRC Manager ή μέσω Email) ,όταν χρειάζεται, στην επιτροπή του AIFC προς έγκριση η απόρριψη.

2.2 Το #ΑΕΚ είναι μία από της εκφάνσεις του AIFC.Αυτό σημαίνει ότι ανήκει σ'αυτό και βρίσκεται "υπό την ομπρέλα του". Επομένως:
α) Ο καναλάρχης του #ΑΕΚ είτε σε συνεννόηση με τον IRC Manager είτε με Email ενημερώνει την επιτροπή του AIFC για προβλήματα ή αποφάσεις της επιτροπής του καναλιού προς έγκριση η απόρριψη.

β) Ο καναλάρχης του #ΑΕΚ οφείλει να ενημερώνει την επιτροπή του AIFC για τυχόν σημαντικές αποφάσεις που παίρνονται απο την επιτροπή του #ΑΕΚ για την διαχείριση του καναλιού.

γ) Ο καναλάρχης οφείλει να σέβεται της οποιεσδήποτε αποφάσεις που παίρνονται σε επίπεδο επιτροπής AIFC σε ότι έχει σχέση με το #ΑΕΚ.

2.3 Η υπόλοιπη λίστα-χρηστών του #ΑΕΚ απαρτίζεται από channel operators, δηλαδή τους διαχειριστές του καναλιού(5 access level),των οποίων ο ρόλος είναι να διατηρούν το καλό κλίμα στο κανάλι και να επιβάλουν την τάξη με τον τρόπο τους(kick,kick-ban) όταν βλέπουν πως η συμπεριφορά κάποιου χρήστη δέν είναι αυτήν που πρέπει.

2.4 Τέλος η επιτροπή του #ΑΕΚ εκλέγονται κάθε 2 χρόνια απο το σύνολο των μελών-διαχειριστών(operators) του #ΑΕΚ.Βασική προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να είναι εγγεγραμμένα μέλη του AIFC κατά το τρέχον έτος.

2.5 Τα εκλεγμένα άτομα της Επιτροπής του #aek αμέσως μετά τις εκλογές, επιλέγουν μεταξύ τους 2 από αυτούς για καναλάρχες από τους οποίους προτείνουν στην Επιτροπή AIFC μέσω του IRC Manager. Από αυτούς η Επιτροπή του AIFC επιλέγει τον καναλάρχη αλλά και τους Α΄ και Β΄ αναπληρωματικούς καναλάρχες.

2.6 Σε περίπτωση αποχώρησης ενός μέλους από την επιτροπή του καναλιού ,την θέση του παίρνει το πρώτο αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής που προκύπτει από της εκλογές, ενώ σε περίπτωση αποχώρησης του καναλάρχη την θέση του θα παίρνει ο Α' αναπληρωματικός καναλάρχης.


3.Τι δεν επιτρέπεται στο #ΑΕΚ;

3.1 Οποιαδήποτε βρισιά, ειρωνικά σχόλια και προσβολές από κάποιον χρήστη για την ομάδα μας αντιμετωπίζεται με άμεσο ban(απαγόρευση εισόδου στο κανάλι).

3.2 Προσωπικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε χρήστες που χαλάνε το κλίμα του καναλιού. Αρχικά γίνεται παρατήρηση από τους αρμόδιους διαχειριστές(operators) που βρίσκονται στο κανάλι και αν δεν υπάρχει συμμόρφωση τότε παίρνονται μέτρα όπως, προειδοποιητικό kick και εφόσον συνεχίζεται το ίδιο πράγμα επιβάλλεται ban.

3.3 Η συνεχής, κακόπιστη και άνευ σοβαρής αιτίας πρόκληση φίλων αντιπάλων ομάδων που βρίσκονται στο #ΑΕΚ χωρίς να προκαλούν ,από μεριάς φίλων της δικίας μας ομάδας.

3.4 Το υπερβολικό και άσχετο με την θεματολογία της στιγμής "flooding", δηλαδή η συνεχής επανάληψη του ίδιου κειμένου απο έναν χρήστη, ιδιαίτερα κατά την διεξαγωγή αναμεταδόσεων, κάτι το οποίο είναι ενοχλητικό για τους υπόλοιπους και πολλές φορές εμποδίζει την γρηγορότερη ροή του κειμένου από υπερφόρτωση.

3.5 Προκλητικά ή προσβλητικά ψευδώνυμα(nicknames).

3.6 Ban από οποιονδήποτε διαχειριστή(operator) του καναλιού(εκτός των μελών της επιτροπής) σε κάποιον άλλο διαχειριστή.

3.7 Η χρήση οποιονδήποτε αυτοματισμών και protections από διάφορα scripts από όλους τους χρήστες. Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να έχουν το script της αρεσκείας τους αρκεί να μην έχει αυτοματισμούς και protections.

3.8. Η μεταφορά κειμένων από ιστοσελίδες (copy & paste) ,με ελληνικούς ή αγγλικούς χαρακτήρες στο κανάλι . Μπορείτε αν θέλετε να δείξετε το κείμενο να γράψετε στο κανάλι την URL του συγκεκριμένου δικτυακού τόπου χωρίς να μεταφέρετε αυτούσιο το κείμενο.


4.Πώς μπορώ να γίνω διαχειριστής(channel operator) στο #ΑΕΚ;

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένας χρήστης(εκτός φυσικά από το να είναι ΑΕΚτσής) για να γίνει διαχειριστής στο #ΑΕΚ είναι:

α) Να συμφωνεί με τους κανονισμούς του καναλιού.
β) Να γνωρίζει τις βασικές εντολές που αντιστοιχούν στον
channel server ,πράγμα που ελέγχουν τα 7 μέλη της επιτροπής.
γ) Να κατέχει κατοχυρωμένο ψευδώνυμο
(registered nickname) στον nickname server.
δ) Να θέσει στην διάθεση του καναλάρχη τα ακόλουθα στοιχεία:
1)Ονοματεπώνυμο
2) e-mail
3)Τηλέφωνο
Τα στοιχεία κάθε διαχειριστή
(operator) απαγορεύονται να δωθούν οπουδήποτε αλλού από τον καναλάρχη για οποιονδήποτε λόγο.
ε) Θα πρέπει μετά την αίτησή του να  να αφήσει την επιτροπή του καναλιού να κρίνει πότε είναι ο κατάλληλος καιρός για να του δώσει την access χωρίς να ενοχλεί τα μέλη της. Η επιτροπή αναλαμβάνει να δώσει την access όταν όλα τα μέλη της συμφωνήσουν πως ο εν λόγω user είναι άτομο κατάλληλο για την θέση αυτή. Το διάστημα που θα πρέπει να περιμένει ο κάθε user θα εξαρτάται από την συμπεριφορά του στο κανάλι και από την όλη παρουσία του στις κουβέντες που γίνονται σε αυτό.


5.Ποιες είναι οι βασικές εντολές που πρέπει να ξέρω για την προστασία του καναλιού;

α) Με την εντολή:/ns register <password> αμέσως ο server σου δίνει ένα authentication number και με την εντολή :

/ns register<password><authentication number> κατοχυρώνεις το ψευδώνυμο σου(nickname) στον nickname server.


β) Με την εντολή: /ns identify <password> δηλώνεις στον nickname server την ταυτότητα σου ώστε μόλις μπείς στο κανάλι ο server να σε κάνει αμέσως διαχειριστή(operator).Η ανωτέρω εντολή πρέπει να δίνεται πρίν μπείτε στο κανάλι.

Περισσότερα για τις εντολές και τον τρόπο λειτουργίας τους στο site του GR-net: http://www.irc.gr/ .


6.Έχω πρόβλημα με την συμπεριφορά κάποιου διαχειριστή(operator),μέλος της επιτροπής,καναλάρχη,απέναντι μου.Σε ποιόν μπορώ να απευθυνθώ;

Σε τέτοια περίπτωση και αν υπάρχει σοβαρός λόγος,
α) αν το πρόβλημα σου είναι με κάποιον από τους διαχειριστές(channel operators) μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον από την επιτροπή του καναλιού.

β) αν το πρόβλημα σου είναι με κάποιον από τους βοηθούς του καναλάρχη(μέλος δηλαδή της επιτροπής του καναλιού) τότε μπορείς να απευθυνθείς στον καναλάρχη.

γ) αν το πρόβλημα σου είναι με τον καναλάρχη(manager) του #ΑΕΚ,τότε απευθύνεσαι στην επιτροπή του AIFC μέσω e-mail ή στον IRC Manager ή στην Επιτροπή ΑΙFC

*Απαραίτητα είναι τα κείμενα(log files) τα οποία πρέπει να αποστέλλονται στους αρμόδιους οι οποίοι θα ελέγχουν και θα κρίνουν.


7.Τι είναι ο IRC Manager.

Όπως και στις άλλες εκφάνσεις του AIFC υπάρχουν οι Forum Manager και aek-l Manager έτσι και στο #aek υπάρχει ο IRC Manager.Ο ρόλος του IRC Μanager δεν υποβαθμίζει επ’ ουδενί τον ρόλο του καναλάρχη, ο οποίος συνεχίζει να έχει όλες τις εξουσίες του (Πρόεδρος της Επιτροπής #aek αλλά και τεχνικός υπεύθυνος του καναλιού), αλλά αποτελεί συνδετικό κρίκο της Επιτροπής AIFC με την Επιτροπή του #aek και αντίστροφα.

O IRC Manager θα συμμετέχει μόνιμα στην Επιτροπή ΑIFC θα μεταφέρει τα προβλήματα του καναλιού σε μας και θα βοηθάει την Επιτροπή του AIFC να είναι σε καλύτερη επαφή με το κανάλι.

IRC Manager Odysseas

8. Ποιά είναι αυτή τη στιγμή η επιτροπή του #ΑΕΚ;

Καναλάρχης- Manager Access
kakia-zhliara-kai-egwistria 500
Nickname Access
Ermis21 450
SOuLfLy_ 450

Back to #AEK GRnet webpageΑν έχετε οποιοδήποτε σχόλιο η ερώτηση για την σελίδα αυτή,σας παρακαλούμε στείλτε e-mail στο:


A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers