The Webmaster Says…Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 1999

Η ΑΕΚ, ο σεισμός και η κυβέρνηση.

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσω δυο σημεία. Το κείμενο εκφράζει την άποψη μου και όχι υποχρεωτικά τα μέλη ή την επιτροπή του AIFC. Αυτό βέβαια θα ισχύει για όλα τα άρθρα που θα παρουσιασθούν από αυτό εδώ το χώρο. Το δεύτερο σημείο είναι ότι η κριτική που ακολουθεί είναι για την τωρινή κυβέρνηση, μιας και είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις, ανεξαρτήτως από κομματικούς λόγους.

Παρακολουθώ την ΑΕΚ εδώ και 30 χρόνια, και αυτό που πραγματικά μας ξεχωρίζει είναι το πόσο εύκολα ο ΑΕΚτζής “κολλάει” με άλλους ΑΕΚτζήδες. Φωτεινό παράδειγμα είναι ο κυβερνοχώρος, όπου το www.aek.com έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια κοινωνία, όχι βέβαια μόνο virtual (συναντήσεις σε σπίτια, ταβέρνες, γήπεδα, εκδρομές, Worldnet συμμετοχή…). Επίσης εμείς οι Αεκτζήδες είμαστε τρομερά περήφανοι για την ιστορία μας και γιατί πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια η εκάστοτε κυβέρνηση μας είχε σαν τους φτωχούς συγγενείς, ότι κάναμε ήταν με τα χέρια μας και με τον ιδρώτα μας.

Τώρα με το σεισμό που το γήπεδο μας (η μόνη βοήθεια ανέκαθεν από το κράτος ήταν η δωρεά του οικοπέδου) καταστράφηκε, η κυβέρνηση αρχίζει να ξεχνάει τις πρωταρχικές δηλώσεις για καινούργιο γήπεδο και μιλάει για επισκευές. Ίσως να το κάνει από “τσιγγουνιά”, ίσως λόγω Ολυμπιακών Αγώνων (και ο νοών νοήτω…), ίσως....

ΑΥΤΟ δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα και νομίζω όλους τους ΑΕΚτζηδες είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα καινούργιο γήπεδο (σε Νέα Φιλαδέλφεια ή αλλού, εγώ πάντως δεν θυμάμαι ποτέ ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας να μας έχει βοηθήσει σε τίποτα ενώ έχει πολλά κέρδη από την παρουσία μας) που να μην ντρεπόμαστε να πάρουμε τη γυναίκα μας ή τα παιδία μας επειδή δεν υπάρχουν τουαλέτες (όλοι μας δεν μπορούμε να είμαστε μέλη του member’s club) παραδείγματος χάρη.

Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να βοηθήσει για οποιαδήποτε λόγο, τότε τι πρέπει εμείς να κάνουμε; Για μένα προτιμώ 1000 φορές να μην πάρουμε χρήματα, ώστε να μην ακούω ή να διαβάζω ότι μας έκαναν και γήπεδο. Είμαι περήφανος που λεω ότι το γήπεδο χτίστηκε από τα χέρια των προσφύγων και όχι από χαρίσματα πολιτικών. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσει να κοιτάει για τρόπους ώστε το κόστος του κτισίματος να μαζευτεί γρήγορα από ΠΑΕ και πρόσφορες φίλαθλων και επίσης να αποσβεσθεί γρήγορα. Παραδείγματος χάρη, σαν AIFC έχουμε προτείνει προτού γίνει η κατεδάφιση, η ΠΑΕ να πουλήσει σαν ενθύμιο τα καθiσματάκια του γηπέδου. Μπορεί να αρχίσει να εκδίδει δικό της lotto ή ακόμα και (προαιρετικό) καπέλο στα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων. Ιδέες υπάρχουν πολλές, φτάνει η ΠΑΕ (όπως και η ερασιτεχνική) να συμπεριλάβουν και τον Αεκτζή φίλαθλο μέσα σ' αυτές.

Ο Αεκτζής ΠΡΕΠΕΙ να κτίσει για μια άλλη ακόμα φορά το δικό του γήπεδο και δεν πρέπει να επιτρέψει τα μπαλώματα.

Υπάρχει βέβαια και άλλος δρόμος. Να βγούμε στους δρόμους και να κάνουμε φασαρίες, πορείες κτλ. Και ίσως να κερδίσουμε κάποια επιχορήγηση, αλλά θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια μας, θα έχουμε γίνει σαν τους γαύρους που ενώ η χούντα τους έδινε χρήματα για το Ρέντη αυτοί έφερναν τον Πολέττι. Όχι αυτός δεν είναι ο δρόμος για εμάς τους ΑΕΚτζήδες. Υπάρχουν και εκλογές όπου μπορείς να “κτυπήσεις” τη κάθε κυβέρνηση.

Προτείνω το AIFC να ξεκινήσει τη συλλογή χρημάτων για να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στο κτίσιμο του νέου Ναού μας, ενός γηπέδου όπου θα είμαστε και άνετοι και περήφανοι.

Ευχαριστώ

Δημήτρης Τσαπτσίνος
webmaster@aek.com

-To Webmaster  says archive- Προηγούμενα άρθρα.
A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers