The Webmaster Says…Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2002

ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παρατηρώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο χώρο της αγαπημένης μας ομάδας τις τελευταίες μέρες. Ακόμα και στη μακρυνή Σκωτία, η aek-l ακούγεται "δυνατά-καθαρά" και μεταφέρει τη σκέψη και την καρδιά του ΑΕΚτζή.

Αποδοκιμάστηκε, λέει, ο προπονητής της ομάδας γιατί δεν έκανε αλλαγές. Κορόιδευαν, λέει, τον πρόεδρο οι παρατρεχάμενοι "να τον χαίρεσαι", του έλεγαν στο Members' Club. Αντε και το έχασε το match ο Santos. Με τον Ατρόμητο παίζαμε; Χάσαμε το derby στο σπίτι μας, έχουν έδρες τα derby και αν ναι, από πότε;

Ακόμα κι αν χαθεί την Κυριακή το match στην Τούμπα, δεν έγινε τίποτα. Ξεκινάει κανείς το Πρωτάθλημα με στόχο να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη; Αν είναι δυνατό να θεωρηθεί αποτυχία! Η μόνη ως τώρα γκέλα ήταν αυτή με τον Αστέρα, για την οποία δεν κουνήθηκε φύλλο και σωστά.

Το Πρωτάθλημα έχει πράγματι πολύ δρόμο ακόμα. Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Πόσα λεφτά παίζετε στοίχημα ξερό άσσο τα δυο παιχνίδια της Κυριακής;

Ολοι οι προπονητές είναι άνθρωποι και ως τέτοιοι έχουν προτερήματα και ελαττώματα. Ετσι και ο Fernando Santos. Δεν είναι της παρούσης να τα συζητήσουμε αυτά, αλλά επισημαίνω πως κάτι που για τον Πέτρο είναι προτέρημα, για τον Τάκη είναι ελάττωμα! Για να σας δω: σηκώστε ψηλά το mouse όσοι θέλετε άμεση ανταλλαγή του Λεμονή με τον Santos.

Διαβάζω με ενδιαφέρον πως οι παρατρεχάμενοι έχουν και γνώμη: Προφήτης Δανιήλ. Να ρωτήσω, με τι προοπτική παίρνεις έναν προπονητή στην ηλικία του συμπαθούς (αλλά μακρυά από μας) κυρ-Βασίλη, τι σχέδια κάνεις για το μέλλον; Πιστεύω πως ήταν τραγικό λάθος που αλλάξαμε σπασμωδικά τόσους προπονητές μετά τον ακατανόμαστο. Πού μας έβγαλε η υποδοχή του Tubakovic στα αεροδρόμια, μετά τον Blochin που έκανε αυτό που υποσχέθηκε. Να θυμηθούμε πόσο γελοίος ήταν ο Τροχανάς που απέλυσε το Ραβούση γιατί θεώρησε αποτυχία (αν είναι δυνατόν!) τον αποκλεισμό από την PSG!

Η αλλαγή προπονητή δεν είναι σαν την αλλαγή παίχτη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αφενός γιατί ο παίκτης είναι ξανά στη διάθεσή σου στον επόμενο αγώνα. Αφετέρου γιατί ο παίκτης είναι ένας από τους 11 που παίζουν, ενώ ο προπονητής είναι μοναδικός. Και πάλι θυμηθείτε πόσες φορές ομάδες καταρρέουν όταν λείπει, ή δεν αποδίδει ένας παίκτης. Και τέλος, γιατί ο ρόλος του προπονητή είναι τόσο νευραλγικός που και τόσο σύνθετος που κάθε κρίση στο ποδάρι είναι εξ ορισμού λάθος. Μην πάμε μακρυά: ο δίκαιος θριαμβευτής της Κυριακής για πρώτη φορά φέτος δεν άλλαξε προπονητή κατά τη διάρκεια της πρώιμης κρίσης. Και για πρώτη φορά φέτος μας κέρδισε με το σπαθί του.

Εγώ πιστεύω πως η διοίκηση δε θα κάνει το λάθος. Θα στηρίξει την επένδυση στο Santos, θα παραμερίσει τις προσωπικές αντιδικίες και θα αγνοήσει τους αυτόφωτους μαϊντανούς. Θα τον αφήσει να ολοκληρώσει το έργο του, χωρίς περαιτέρω αμφισβητήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κανείς δε μπορεί να λειτουργήσει υπό συνεχή αμφισβήτηση, όχι μόνο σαν προπονητής, ούτε σαν ζητιάνος!

Μια ειλικρινής δήλωση του προέδρου πως "ο Santos θα είναι ο προπονητής μέχρι το τέλος της χρονιάς" θα φτιάξει το κλίμα, θα αποστομώσει τους αμφισβητίες, θα περιορίσει τους προπονητές της εξέδρας, θα συσπειρώσει τους παίκτες, θα θωρακίσει την ομάδα.

Και μετά χτυπάμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπως κάναμε πριν το άτυχο τελευταίο μας match.

Με τιμή,


Κώστας Καβουσανάκης
kavousan@epcc.ed.ac.uk


-To Webmaster  says archive- Προηγούμενα άρθρα.
A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers