The Webmaster Says…Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2002

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 'ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ' ;

Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να αρχίσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την μπασκετική ΑΕΚ . Η ομάδα κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να στεφθεί πρωταθλήτρια πέρσι, παρά το μειωμένο budget και τις ελλείψεις σε έμψυχο υλικό (παίζαμε ουσιαστικά όλη την χρονιά χωρίς 2ο ξένο) . Ετσι οι λίγοι φανατικοί οπαδοί της πορτοκαλί μπάλας, και του τμήματος της ομάδας μας που ουσιαστικά έδωσε το προσωνύμιο "Βασίλισσα" στον σύλλογο, πιστεύαμε πως η διοίκηση της ΚΑΕ θα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μπορεί να υπερασπίσει τον τίτλο που με τόσο κόπο κατέκτησε την περασμένη χρονιά . Δηλαδή να αποκτηθούν οι παίκτες που θα πλαισίωναν το καλύτερο ελληνικό έμψυχο υλικό στην Α1 (Κακιούζης,Ντικούδης,Χατζής διεθνείς με την Ανδρών, Ταπούτος, Ζήσης, Μισιακός, Μπουρούσης, Τσιάρας στην Εφήβων και Γιαννουλάκος, Αγγελόπουλος στις μικρότερες εθνικές ομάδες, και φυσικά τους πάντα χρήσιμους Κικίλια & Πασχάλη) που συγκέντρωσε αυτή η διοίκηση με την διορατικότητά της και την επιμονή της .

Ξέροντας την φιλοσοφία Φιλίππου δεν περιμέναμε να έρθει κανένας Bodiroga ή κανένας Jordan στην ομάδα το καλοκαίρι . Δεν πιστεύαμε όμως πως δεν θα ήθελε να υπερασπίσει την επένδυσή του, ειδικά τώρα που όπως και ο ίδιος δήλωσε μετά τους τελικούς των playoff "έχει μάθει τη 'δουλειά' " .

Περιμέναμε έτσι να δούμε τις ενέργειες της ΚΑΕ μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, για να εκφέρουμε γνώμη για τα τεκταινόμενα .

Τι είδαμε λοιπόν ;

Πρώτα απ'όλα το σήριαλ του γηπέδου ... Χρειάστηκε να φτάσουμε στις αρχές Οκτώβρη για να οριστικοποιηθεί ότι η ομάδα θα αγωνίζεται στα Ανω Λιόσια για την Α1 και στην Λαμία για την Ευρωλίγκα . Η λύση δεν είναι σίγουρα η καλύτερη -ειδικά αφού θα έχουμε δυο έδρες, και οι παίκτες μας θα κάνουν σπίτι τους την Εθνική οδό ... Από την αρχή η ΚΑΕ επικεντρώθηκε στη λύση του Περιστερίου που όμως οι υπεύθυνοι του γηπέδου ήταν αρνητικά διακείμενοι, και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος . Δεν εξετάστηκε ποτέ σοβαρά η λύση της Γλυφάδας, ενώ δεν υπήρχε και η προνοητικότητα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κλειστό των Ανω Λιοσίων για να μπορεί η ομάδα να το χρησιμοποιεί και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις . Ετσι φτάσαμε στη διπλή έδρα που συνεπάγεται ταλαιπωρία για τους παίκτες (αλλά και τους οπαδούς που θα θέλουν να την παρακολουθούν) .

Στη συνέχεια το σήριαλ Κακιούζη και Ντικούδη . Ο πρώτος ήταν χολωμένος από δημοσιεύματα του υποτιθέμενου 'φιλικού' προς την ΑΕΚ τύπο, και το γεγονός ότι η διοίκηση δεν τον κάλυψε, και χρειάστηκε να φτάσουμε στην αρχή της προετοιμασίας για να οριστικοποιηθεί η παραμονή του στην ομάδα . Ο δεύτερος μπορεί να διάβασε στις εφημερίδες ότι η ΚΑΕ θέλησε να του κάνει αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του τις μέρες που επρόκειτο να δοκιμάσει την τύχη του στα camp του ΝΒΑ, αλλά η περιβόητη αύξηση έμεινε στα λόγια .

Μετά είχαμε το σήριαλ Παντελιάδη και Bilba . Αν και ο προπονητής της ομάδας ήταν ικανοποιημένος από την προσφορά τους, η ΚΑΕ τους άφησε ελεύθερους για να 'γλυτώσει χρήματα'. Ο πρώτος αμοιβόταν με περίπου 30 εκ. δρχ και ο δεύτερος είχε συμβόλαιο για 350,000 $ . Η διοίκηση έκρινε ότι ήταν 'ακριβοί' και τους έκανε πρόταση για 15-17 εκ. δρχ και 170,000 $ αντίστοιχα . Οι παίκτες δεν τις δέχθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι . Και ενώ όλοι οι αντικειμενικοί παρατηρητές έβλεπαν ότι η ομάδα (ειδικά με τον τραυματισμό του Ντικούδη που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα ακόμα) έχει χτυπητές αδυναμίες στη θέση 4, ενώ χρειαζόταν και ένα ακομα playmaker, ο προπονητής έκανε πάμπολλες εισηγήσεις για την κάλυψη των κενών, οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι η ομάδα δεν χρειαζόταν περαιτέρω ενίσχυση καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα .

Τις συνέπειες αυτής της τακτικής της γνωρίσαμε όλοι το Σάββατο με τον αποκλεισμό από τον Μακεδονικό στο γήπεδό μας .

Η διοίκηση επιμένει να αναμασάει την πιπίλα του περιορισμένου budget.

Ομως, τα έσοδα φέτος αναμένεται να είναι τα ίδια με πέρυσι . Και ίσως και περισσότερα αν τελικά βρεθεί τηλεοπτική στέγη για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας .

Τα έξοδα όμως είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ .

Και αν λάβουμε υπ'όψη μας το γεγονός ότι εδώ και 3-4 χρόνια οι τρέχουσες χρήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ στους ισολογισμούς της, κάθε άλλο παρά παθητικές είναι, θα διαπιστώσουμε ότι η διοίκηση της ομάδας θέλει να βγάλει κέρδος από αυτήν . Κάτι τέτοιο δεν είναι αθέμιτο, αλλά θα πρέπει να ξέρουν οι διοικούντες ότι η ομάδα μπάσκετ δεν είναι μια απλή εταιρία . Δεν θα αντιδρούσαμε ίσως, αν βλέπαμε ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται να πιάνουν τόπο .

Σε μια εποχή που υποτίθεται ότι η ΚΑΕ αναζητά εναγωνίως έσοδα για την ομάδα, δεν έχει γίνει καμιά κίνηση στον τομέα του marketing . Φανέλες της ομάδας δεν υπάρχουν πουθενά και όποιος θέλει να αποκτήσει θα πρέπει να παρακαλέσει κάποιον παίκτη μετά τη λήξη ενός αγώνα, κάτι καπελλάκια που βγήκαν πριν το final-4 της Βαρκελώνης εξαντλήθηκαν σε Πυλαία και Λωζάννη, ο ύμνος της ομάδας μπάσκετ δεν διατίθεται πουθενά, τα αναμνηστικά μπλουζάκια για το περσινό πρωτάθλημα ακόμα τυπώνονται ...

Και στο τέλος-τέλος μια ομάδα μπάσκετ που θέλει να λέγεται σοβαρή θα πρέπει τουλάχιστον να μην έχει επίσημη ιστοσελίδα που να 'νεκρανασταίνεται' κάθε Οκτώβρη, ώστε να πληρεί τις τυπικές προδιαγραφές της ULEB, και η οποία είτε να ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι ο Ιάκωβος Τσακαλίδης δεν φεύγει από την ΑΕΚ (από τον Ιούνιο του 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2001), είτε ότι μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια για το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 21/3 (από τον Μάρτη του 2002 μέχρι και σήμερα) . Και ακόμα περισσότερο δεν θα τσιγγουνευτεί μερικές εκατοντάδες ευρώ για να φτιάξει αυτοκόλλητα που θα διαφημίζουν τη σημερινή ιστοσελίδα της ομάδας (www.aekbc.gr) , και όχι να χρησιμοποιεί αυτά που αναγράφουν την παλιά διεύθυνση (www.aek-bc.com) της οποίας τη φιλοξενία δεν έχει πληρώσει (βλέπετε φτάνει στο δυσθεόρατο ύψος των 50-60 Ευρώ τον χρόνο) με αποτέλεσμα όσοι την επισκέπτονται να θαυμάζουν μια ιστοσελίδα διανθισμένη με πλήθος φωτογραφιών και links πορνογραφικού περιεχομένου που αναφέρει ότι είναι υπό ανακατασκευή ...

 

Χαρίδημος Μανουσάκης
Basketball webmaster
www.aek.com
ΑΕΚ Internet Fan Club
basketball@aek.com


-To Webmaster  says archive- Προηγούμενα άρθρα.
A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers