The Webmaster Says…Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 1999

Το aek.com (aek.gr) και aekfc.gr

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κλείσαμε 5 χρόνια παρουσίας στο Internet σαν μια ιστοσελίδα για την ΑΕΚ που φτιάχνεται από ΑΕΚτζήδες για ΑΕΚτζήδες και όχι μόνο, ενώ αξίζει να σημειώσετε την παρουσία μας σε IRC (Interactive Relay Chat, κανάλι #aek, στο GR-NET), ICQ (I Seek You), mailing list (aek-l , Forthnet). Κάτι που ξεκίνησε σαν hobby, έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια πηγή ενημέρωσης για τους ΑΕΚτζηδες όλου του κόσμου. Μην ξεχνάτε ότι όταν αυτή η παρέα άρχισε την προσπάθεια της δεν υπήρχαν online αθλητικές εφημερίδες όπως σήμερα η Sportnet, η Sportnews και η Sportline. Είναι μια εθελοντική απασχόληση και για την οποία ποτέ δεν ζητήσαμε ανταμοιβή από κανένα, παρά μόνο πληροφόρηση (βέβαια η ΠΑΕ όποτε ζητήσαμε εμφανίσεις για την συμμετοχή μας σε Worldnet μας έστειλε και την ευχαριστούμε). Δεν μπορώ να πω ότι η ΠΑΕ μας έχει αφήσει ευχαριστημένους (θα θέλαμε να είχαμε πολύ περισσότερες πληροφορίες για να τις προσφέρουμε και εμείς με την σειρά μας στον κόσμο που διψάει για ενημέρωση) αλλά η αλήθεια είναι ότι τελευταία είχαν άλλα θέματα, μεγαλύτερης σημασίας, να ασχοληθούν. Πάντως είναι θετικό ότι έστω και μετά από 5 χρόνια κατάλαβαν την δύναμη του διαδικτύου. Με το ΤΑΚ μόλις πρόσφατα αρχίσαμε συνομιλίες για να δούμε πως μπορούμε να συνεργασθούμε, το μέλλον θα δείξει.

'Oλος αυτός ο πρόλογος με φέρνει στο κύριο θέμα. Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να δημιουργήσει τις δικές της ιστοσελίδες, κάτι που έπρεπε βέβαια να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό (αλλά η γάγγραινα που λέγεται διοικητική κρίση… έβαλε κι εκεί το χεράκι της), και ευχόμαστε να πετύχει 1000%. 'Oταν πρωταρχίσαμε την προσπάθειά μας κατοχυρώσαμε τις διευθύνσεις aek.com & aek.gr για τον μοναδικό λόγο ότι δεν θέλαμε να περάσουν στη ιδιοκτησία ατόμων που ίσως να είχαν άλλες βλέψεις. Το κάναμε για να προστατεύσουμε το όνομα ΑΕΚ και όχι για να τις μοσχοπουλήσουμε κάποια μέρα. 'Iσως να μην ξέρετε ότι το όνομα ΑΕΚ δεν έχει γίνει copyright, έτσι ο καθένας μπορεί ακόμα και σήμερα να βάλει το όνομα ΑΕΚ σε οτιδήποτε επιθυμεί. Η ΠΑΕ ΑΕΚ με επίσημη πρόταση στις 12 Αυγούστου 99 μας ζήτησε τη διεύθυνση aek.gr. Αντιπροτείναμε να συστεγαστούμε κάτω από την ίδια διεύθυνση. Μια πρόταση με προοπτική, καθώς ήταν όνειρο μας να κρατήσουμε την ΑΕΚ ενωμένη στο διαδίκτυο. Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν ότι η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή και η διοίκηση επανέφερε την παράκληση να της παραχωρηθεί η διεύθυνση aek.gr, πράγμα που η επιτροπή του AIFC αποφάσισε να μην δεχθεί. Εφόσον η ΠΑΕ ήθελε τις σελίδες της να είναι ανεξάρτητες, τους προτείναμε να κατοχυρώσουν την διεύθυνση aekfc.gr όπως και έγινε.
Οι λόγοι πολλαπλοί. Το όνομα ΑΕΚ δεν αντιπροσωπεύει μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, η ΑΕΚ δεν αρχίζει και τελειώνει με το ποδόσφαιρο. 'Eτσι σκεφθήκαμε ότι μιας και η ΠΑΕ στις δικές της σελίδες θα έχει μόνο ποδόσφαιρο ενώ εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε κάτω από τις ιστοσελίδες μας οποιαδήποτε ΑΕΚική αθλητική δραστηριότητα, καλό θα ήταν να κρατήσουμε το όνομα. 'Aλλος λόγος είναι ότι διοικήσεις και ιδιοκτήτες έρχονται και παρέρχονται ειδικά στην ΑΕΚ, ποιος ο λόγος η NETMED να έχει το aek.gr αφού μπορεί αύριο να πουλήσει την ΑΕΚ σε κάποια άλλη επιχείρηση; Καλύτερα, σκεφτήκαμε, να παραμείνει στα χέρια ΑΕΚτζήδων μέχρι να έρθει η στιγμή που η ΑΕΚ ξαναγινεί μια και θα ανήκει στο λαό της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ΠΑΕ κατάλαβε τους λόγους μας.

Πρέπει βέβαια να ξεκαθαρισθεί ότι δεν είμαστε, ούτε ήρθαμε ποτέ, σε αντιπαράθεση με την ΠΑΕ ή με την εταιρεία που ασχολείται με το official site. Επιθυμούμε την συνεργασία σε οποιαδήποτε επίπεδο ώστε ο ΑΕΚτζής να ενημερώνεται γρήγορα και υπεύθυνα.

Το άλλο θέμα που μας απασχόλησε ήταν αν υπάρχει ανάγκη να έχουμε αυτές τις σελίδες τώρα που η ΠΑΕ ξεκίνησε δικό της site. Αλλά όπως ήδη έχω αναφέρει παραπάνω ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και έτσι η κάλυψη των όλων των ζωντανών κύτταρων της ΑΕΚ είναι αναγκαία. Στόχος μας είναι πλέον η έμφαση θα πάει προς την μεριά των φίλαθλων και το τι έχουν να πουν.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας για το μέλλον του AIFC. Σκεφτόμαστε ότι το AIFC πρέπει να πάρει μια άλλη μορφή, ενός club με μέλη που (εθελοντικά) θα προσφέρουν συνδρομή για τα λειτουργικά έξοδα. Δεν σκεφτόμαστε να "κλείσουμε" τις σελίδες μας, απλώς εθελοντικά να υπάρχουν εισφορές. Παράλληλα να συνεχίσει την προσπάθεια του ώστε να ξεπεραστούν τα μοντέλα των οπαδών-hooligans και να βοηθήσει τους φιλάθλους μας να εκφράζουν την αγάπη τους στην ομάδα με υγιείς και πολιτισμένους τρόπους.

Αν θέλετε να μας πείτε την γνώμη σας, η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι παρακάτω.


Δημήτρης Τσαπτσίνος
webmaster@aek.com

-To Webmaster  says archive- Προηγούμενα άρθρα.
A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers