The Webmaster Says…Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2003

ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ

Το AEK Internet Fan Club δεν γράφει συχνά. Γράφει μόνο όταν έχει κάτι να πει. Δεν αυτοδιαφημίζεται, γιατί η καλύτερη διαφήμιση είναι το ήθος των παιδιών του.
Κοντά στα 10 χρόνια τώρα, συνέπεια, χαμηλούς τόνους. Ήθος και προσφορά στην ομάδα. Του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου. Γιατί ΑΕΚ είναι και η ποδηλασία και η πυγμαχία και όχι μόνο το AEKFC.

Ήρθε ο καιρός λοιπόν και πάλι. Δεν γράψαμε για εκείνο το ονειρικό μεσημέρι του Σεπτέμβρη στην ταβερνούλα με τον Νο.11. Δεν γράψαμε φανφάρες για τις φιλανθρωπικές πράξεις των παιδιών της μεσαίας τάξης που απαρτίζουν στην πλειοψηφία τους το AIFC. Δεν γράψαμε για το ότι η Ένωση 1924 ξεπήδησε ένα χειμωνιάτικο βράδυ μέσα από τα σπλάχνα του site μας. Ούτε για τις νύχτες παρέα με τον Διονύση. Όμως τώρα ήρθε η ώρα να γράψουμε και να πούμε πολλά, έξω απ’ τα δόντια.

Το ήθος είναι η βάση που τόσα χρόνια χτίζουμε τη δυνατή αυτή παρέα με μέλη απ’ όλο τον κόσμο. Η ανοικτή μας αγκαλιά έσφιξε μέσα της οποιονδήποτε έψαξε για μια στέγη, κάτω απ’ την οποία θα μπορέσει να γευτεί τις χαρές που είχαν οραματιστεί ο Σπανούδης και η παρέα του. Πολλές φορές χρειάστηκε να μείνουμε λιγότεροι για να διατηρήσουμε την οντότητά μας και την ταυτότητά μας αλλά ήταν αναγκαίο γιατί το ήθος είναι αξία αδιαπραγμάτευτη.

Από τα πρώτα κιόλας σενάρια επιστροφής του κ. Μπάγιεβιτς (Απρίλιος 2001) στην ομάδα, η γνώμη μας ανοικτά χωρίς φόβο και χωρίς πάθος ήταν «Όχι ευχαριστώ» και είναι ακόμα αναρτημένη στο site μας και θα μείνει εκεί για πάντα. (http://www.aek.com/internet/websays/websays11.htm)
Γιατί οι απόψεις μας δεν αλλάζουν ανάλογα με το συμφέρον του Α, του Β ή του Γ.
Την ημέρα που έγινε γνωστή η επιστροφή, το www.aek.com βγήκε στον αέρα με μια μαύρη σελίδα. Πάλι όμως στα πλαίσια της ηθικής και της ευπρέπειας.

Ποτέ όμως δεν παρεκτρέψαμε κανένα σε βιαιοπραγία, σε εμετικά συνθήματα ή σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Και είμαι σίγουρος ότι όσο και να ψάξετε ένα μέλος του AIFC που να προκάλεσε πρόβλημα ενώ έπαιζε η κιτρινόμαυρη ομάδα δεν θα βρείτε. Εδώ δεν θα βρείτε μέλος μας να πέταξε κάτι σε αντίπαλο, πόσο μάλλον σε παίκτη ή προπονητή της ομάδος μας. Γιατί πολύ απλά μόλις πέσει στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο το συγκεκριμένο άτομο θα πάψει να είναι μέλος της παρέας μας.

Ποτέ και κανένας δεν είναι υπεράνω της ομάδας, ιδίως όταν αυτή παίζει μες στο γήπεδο ή κάνει προπόνηση προκειμένου να ετοιμαστεί για ένα δύσκολο πρωτάθλημα.
Ποτέ και κανένας δεν νομιμοποιεί το οποιαδήποτε ηθικό του δίκιο, εκσφενδονίζοντας καφέδες, επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα ή ερχόμενος σε τετ-α-τετ συνομιλίες αβροφροσύνης με αδέλφια του.

Ποτέ και κανένας δεν νομιμοποιείται να εκσφενδονίζει απειλές κατά ζωής ή να υποστηρίζει δημόσια ότι απειλείται από συγκεκριμένα άτομα χωρίς να καταφεύγει με τα στοιχεία σε αρμόδιο εισαγγελέα.

Για την αντρίκεια αυτή στάση μας, του «Δεν συμφωνώ, αλλά αφού η ομάδα προηγείται το βουλώνω» που κρατήσαμε και κρατάμε, μέχρι τα δεδομένα να αλλάξουν, κατακριθήκαμε κατά καιρούς και από τις δυο παρατάξεις. Γιατί ήταν ευκολότερο ο άλλος να ξεδώσει πάνω μας παρά να βρει μια λύση που να μην θίγει τον υπέρμετρο εγωισμό του.

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε. Στο AIFC πρωταρχικό παράγοντα παίζουν οι ηθικές αξίες και αυτές θα προασπίσουμε. Η ευπρέπεια που έχει χαθεί. Το μέτρο που το έχουν κάποιοι προ πολλού απολέσει. Και αυτό θα μείνει ως πυξίδα μέσα στην οικογένεια μας για να βγούμε αλώβητοι από τις «σκοτεινές μέρες».

Όποιος δεν συμμορφωθεί να πάει να γράψει αλλού. Όποιος δεν ξέρει να συζητά με ήθος και ευπρέπεια να διαβάζει μόνο ή να πηγαίνει μια βόλτα σε sites που απεικονίζουν παίκτες ή προπονητές με γραφικά και ήχους.

ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ.

.

 


Δημήτρης Αλεξανδρής
ΑΕΚ Internet Fan Club
webmaster@aek.com


-To Webmaster  says archive- Προηγούμενα άρθρα.
A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers