The Webmaster Says


 

Σαββάτο 28 Μαΐου 2005

Το Μέλλον στα χέρια μας


Την Δευτέρα διεξάγονται οι εκλογές στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Εκλογές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ερασιτεχνικής αλλά και που θα έχουν αντίκτυπο τόσο στην ΠΑΕ όσο και στην ΚΑΕ λόγω κυρίως της εκκρεμότητας του γηπέδου.
Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια διανύει μια φθίνουσα πορεία. Οι διοικούντες ουσιαστικά έχουν εγκαταλείψει τα τμήματα στην τύχη τους να φυτοζωούν τα περισσότερα από αυτά, λόγω κυρίως των οικονομικών προβλημάτων. Μεγάλη ευθύνη στην οικονομική δυσπραγία της Ερασιτεχνικής φέρουν και οι προηγούμενες διοικήσης της ΠΑΕ που είτε καθυστερούσαν πολλούς μήνες είτε δεν απέδιδαν καθόλου το 10% των καθαρών εσόδων τους από τα εισητήρια των αγώνων όπως βάση καταστατικού δικαιούταν η Ερασιτχενική. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο οι οπαδοί της ομάδας μας να αναλαμβάνουν κύριοι χρηματοδότες της ομάδας βόλλεϋ όταν είδαν ότι κανένας υπεύθυνος/ανεύθυνος δεν αντιδρά μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης του συγκεκριμένου τμήματος.
Πέρα από την αδιαφορία για τα ερασιτεχνικά τμήματα, η απερχόμενη διοίκηση φέρνει βαρύτατες ευθύνες και για το γηπεδικό πρόβλημα. Παρα τις εξαγγελίες, τις μακέτες και τις διαβεβαιώσεις, το γήπεδο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να χτίζεται. Πέρασαν δύο χρόνια από την κατεδάφιση του γηπέδου αλλά ακόμη ο ιστορικός χώρος παραμένει όπως ακριβώς τον άφησαν οι μπουλντόζες τότε.
Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά φέρει και ο ίδιος ο κόσμος της ομάδας, που τόσα χρόνια έμεινε απαθής στο περιθώριο να παρακολουθεί χωρίς να κάνει κάτι για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση. Χωρίς να συμμετέχει στα κοινά του συλλόγου. Ευτυχώς τα τελευταία 2 χρόνια και με αφορμή κυρίως το γηπεδικό πρόβλημα, αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας άρχισαν να ενδιαφέρονται ενεργά και να γίνονται μέλη της Ερασιτεχνικής μέσω κυρίως των προσπαθειών που έγιναν από την Original και την Ένωση 1924. Αλλά και εμείς εδώ στο AEK Internet Fan Club, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τον φίλαθλο της ΑΕΚ, παρουσιάζοντας νέα και συνεντεύξεις με παράγοντες και αθλητές από αυτό το κομμάτι της ΑΕΚ. Η πρώτη σημαντική προσπάθεια ήταν η συνέντευξη που έδωσαν στον suspect (
http://www.aek.com/phpforum/viewtopic.php?t=9407) οι κ.κ. Δημήτρης Παπασταύρου, Βαγγέλης Δερμανούτσος και Νίκος Καπίρης. Ήταν αυτό ένα πρώτο έναυσμα για να διαβάσουν οι χιλιάδες επισκέπτες του site και να μάθουν ότι ΑΕΚ δεν είναι μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το επαγγελματικό μπάσκετ. Υπάρχουν και άλλα τμήματα για τα οποία πρέπει να ενδιαφερθούμε ενεργά. Επίσης, το www.aek.com ήταν το πρώτο site που δημοσίευσε το καταστατικό της Ερασιτεχνικής ώστε να μάθουν όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας πως λειτουργεί η Ερασιτεχνική και πως μπορεί κανείς να γίνει μέλος.
Πιστεύουμε ότι οι ερχόμενες εκλογές στην Ερασιτεχνική θα καθορίσουν πολλά για την πορεία του συλλόγου μας σε όλα τα τμήματα, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά. Για τον λόγο αυτό η νέα διοίκηση θα πρέπει:
1. Να έχει ξεκάθαρο σχέδιο δράσης για όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα. ΑΕΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. ΑΕΚ είναι και η πυγμαχία και ο στίβος. Όλα τα τμήματα θα πρέπει επιτέλους να τύχουν της προσοχής που τους αξίζει. Δεν νοείται αθλητής με τον δικέφαλο στο στήθος να νοιώθει παραμέλημενος από την ίδια του την ομάδα. Δεν νοείται τα τμήματα της ΑΕΚ απλά να προσπαθούν να επιβιώσουν. Η ιστορία της ΑΕΚ υποχρεώνει τους διοικούντες να οδηγήσουν ΟΛΑ τα τμήματα αργά και σταθερά προς την κορυφή. Η ΑΕΚ πρέπει να γίνει πρωταγωνίστρια σε όλα τα επίπεδα.
2. Να παρουσιάσει σε συνεργασία με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο κατασκευής νέου/νέων γηπέδου/γηπέδων της ΑΕΚ που θα εγγυάται την μακροπρόθεσμη ευημερία του συλλόγου μας και δεν θα υποθηκεύει το μέλλον του.
Η ευθύνη για όσους ψηφίσουν στις εκλογές είναι πολύ μεγάλη. Για όσους δεν έγιναν μέλη της Ερασιτεχνικής είναι ακόμα μεγαλύτερη. Κάθε μέλος ας αναλογιστεί τι διακυβεύεται και ας πράξει με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ και όχι το προσωπικό συμφέρον ή την προσωπική αντιδικία. Για να βρεθεί η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Στην Κορυφή.

Επιτροπή ΑΕΚ Internet Fan Club

 

 

 


-To Webmaster  says archive-Προηγούμενα άρθρα.

 

A service of the AEK Internet Fan Club

AEK Without Frontiers