H συνέντευξη του Anton Dobos στο AIFC

19 Iουνίου 2003 

Άλλες συνεντεύξεις:


Στις 19 Ιουνίου 2003 Έδωσε συνέντευξη

στο ΑΕΚ Ιnternet Fan Club

ο Anton Dobos,

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη

Ευχαριστούμε τον Αντώνη που βοήθησε

για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Ακολουθεί η συνέντευξη.

- Τι σε δένει τόσο με την Α.Ε.Κ.; Έχεις κάποιο ταλέντο στην ομάδα σου για να το προωθήσεις στην Α.Ε.Κ. τώρα που θα φύγουν κάποιοι παλιοί παίκτες; Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την ΑΕΚ; (Memory)

- Απάντηση Anton Dobos

1.Με την ΑΕΚ με δένουν τα 3 υπέροχα χρόνια που πέρασα κοντά της.
2.Υπάρχουν πολλά ταλέντα που θα μπορούσαν άνετα να παίξουν στην ΑΕΚ , όπως οι : SILVASAN,STANCU,PRODAN .Μην ξεχνάτε ότι και οι ερασιτέχνες της ΑΕΚ-POLI Timisoara πήραν το πρωτάθλημα περίπατο. Όχι με την ΑΕΚ της Αθήνας , αυτή την περίοδο δεν έχουμε καμιά επικοινωνία.

- Πότε θα γίνουν κιτρινόμαυρες οι εμφανίσεις; Κρατάς επαφή με κάποιον(ους) από τους συμπαίκτες σου στην ΑΕΚ; (Gkol)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Oι κιτρινόμαυρες εμφανίσεις σαν πρώτη εμφάνιση της ομάδας είναι δύσκολο να γίνουν. Η POLI TIMISOARA πριν συγχωνευτεί με την ΑΕΚ ΒUCURESTI είχε μια ιστορία και δεν πρέπει να την προσβάλουμε και να την διαγράψουμε.
Πάντως από του χρόνου και επίσημα στα ματς με ομάδες με τα ίδια χρώματα και σε πολλά εκτός έδρας τα χρώματα μας θα είναι κιτρινόμαυρα. Θα τα δηλώσουμε επισήμως από την αρχή σαν 2η εμφάνιση.
2.Έχω επαφή με τον Νίκο Κωστένογλου. τον Daniel Batista τον Timour και τον Veridiano Marcelo. Μάλιστα με τον τελευταίο συναντήθηκα πρόσφατα στην Κύπρο που είχαμε πάει με την Εθνική Ρουμανίας για μια μίνι προετοιμασία. Πολύ καλά παιδιά όλοι και ΑΕΚτζήδες.

-Θα ήθελες να δουλέψεις για την ΑΕΚ στο μέλλον; Ποια ήταν ή καλύτερη στιγμή σου στην ΑΕΚ; (Asterix)

- Απάντηση Anton Dobos
1.Δεν χρειάζεται να σου απαντήσω …και αμισθί !!

2.Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ,που μάλιστα σκόραρα και στο πέναλτι το super cup και οι νίκες με ΠΑΟ και Ολυμπιακό.

- Τι είναι αυτό που σε κρατάει τόσο κοντά στην Α.Ε.Κ.; Και γιατί πήρες την απόφαση να ονομάσεις Α.Ε.Κ. την νέα σου ομάδα; Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας Α.Ε.Κ. και Α.Ε.Κ.-Poli; Εννοώ σε μεταγραφικό επίπεδο . Κοινώς κάποιο καλό παίκτη έχετε να μας στείλετε; (Emperor)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Πήρα την απόφαση να την ονομάσω Α.Ε.Κ. γιατί αγαπώ αυτή την ομάδα και μου έλειπε πολύ. Να αναλάμβανα εγώ την ΠΑΕ Α.Ε.Κ. δεν ήταν δυνατό…..οπότε την έφερα εδώ!!!!
2.Με όλη μου την καρδία θα ήθελα να συνεργαστούμε με την Α.Ε.Κ. Ελπίζω μια μέρα να γίνει και αυτό.

- Ήρθες στην Α.Ε.Κ σε μια εποχή που την ταλαιπωρούσε (και ακόμα την ταλαιπωρεί) η αστάθεια στην διοίκηση και στην ιδιοκτησία. Ποιος παράγοντας από αυτούς που γνώρισες νομίζεις ότι αξίζει να είναι στην Α.Ε.Κ.; (αν υπάρχει τέτοιος) Εσύ κάνεις καλή δουλειά στην διοίκηση της ΑΕΚ-Poli . Εδώ πιστεύεις ότι θα μπορούσε να σταθεί ένα μοντέλο διοίκησης με μετόχους το λαό της Α.Ε.Κ. και διοίκηση μέσα από τα σπλάχνα των φιλάθλων αυτών; Πώς θα το έβλεπες σαν παίχτης; (Menzo)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε παράγοντες εκτός από τον Λάκη Νικολάου. Εξαιρετικός άνθρωπος , μετρημένος και μορφωμένος. Θέλω μέσω αυτής της συνέντευξης να τον ευχαριστήσω δημόσια γιατί όταν είχα την περιπέτεια με τον αχίλλειο τένοντα αυτός ανέλαβε αμέσως το χειρουργείο μου και όλα πήγαν καλά . Επίσης εξαιρετικός άνθρωπος είναι και ο Νίκος Πανταζής.
2.Νομίζω πως θα μπορούσε να δουλέψει αρκεί να περάσει με την κατάλληλη επεξήγηση στον κόσμο. Παλαιότερα είχε γίνει μια ανάλογη κίνηση από μια μεγάλη ομάδα του Βουκουρεστίου αλλά δεν προχώρησε. Ο κόσμος δεν πίστεψε ποτέ στην κίνηση αυτή, όλοι έλεγαν : «πως θα διοικήσουν χωρίς λεφτά;» Δεν είχε συμμετοχή και έσβησε πριν καν σταθεί όρθια. Σαν παίκτης θα μου άρεσε αρκεί να μου εξασφάλιζε τα εχέγγυα σε όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή .

-Ποιος ήταν ο καλύτερος αντίπαλος που είχες αντιμετωπίσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα; Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου; (Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα - προοπτικές) και τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για να γίνουμε καλύτεροι; (Suspect)

- Απάντηση Anton Dobos

1.Όλοι οι επιθετικοί της ΑΕΚ στις προπονήσεις. Ιδιαίτερα ο Μαλαδένης, Ντέμης και Marcelo ήταν απρόβλεπτοι.
2.Στα πλεονεκτήματα θα έβαζα το ταλέντο αρκετών νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών και το ενδιαφέρον του κόσμου για καλό ποδόσφαιρο. Στα μειονεκτήματα τα επεισόδια , την έλλειψη προπονητικών κέντρων και καλών αγωνιστικών χώρων και γενικότερα γηπεδικών εγκαταστάσεων. Πιστεύω και ελπίζω με την ΑΘΗΝΑ2004 και τις επενδύσεις που γίνονται αλλά και που θα ακολουθήσουν, να καλυτερέψουν όλα αυτά και να ανέβει το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

-Ποια είναι η γνώμη σου για την original 21 Ελλάδας κι εξωτερικού, σε θυμήθηκε ποτέ, όταν έφυγες από την ΑΕΚ, κανένας άλλος φίλαθλος της εκτός από αυτήν; Ποιος παράγοντας δεν σε ήθελε τότε στην ΑΕΚ και σε θεωρούσε περιττό, ενώ είχες δηλώσει ότι μένεις και τζάμπα και είναι αλήθεια ότι συναντάς μέχρι και σήμερα από τους εκάστοτε παράγοντες της ΑΕΚ αδιαφορία για πιο στενή συνεργασία, μεταξύ των δυο ομάδων, για φιλικά μεταξύ τους, ανταλλαγή παικτών, και πως ούτε φανέλες από την μπουτίκ της ΑΕΚ δεν φιλοτιμήθηκαν να σου στείλουν ποτέ; (IX CLUB-21)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Η Original με θυμήθηκε αφού έφυγα από την ΑΕΚ με θυμάται ακόμα και τώρα και ελπίζω να με θυμάται και στο μέλλον. Εκείνο το βράδυ στην ταβέρνα , στην εκδήλωση του Club πριν τον αγώνα με την LITEX LOVECH μπορεί να μου καταστρέψατε ένα κουστούμι με τα ποτά αλλά σας ένιωσα πολύ κοντά μου. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά από την Original Βουκουρεστίου που μου δείχνουνε κάθε φορά την αγάπη τους για την ΑΕΚ της Ρουμανίας.
2. Δεν θέλω να αναφερθώ σε παράγοντες. Καταλυτικό ρόλο στον διωγμό μου από την ΑΕΚ είχε ο Stepanovic , δεν με ήθελε. Και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. Αλλά τότε μεγάλη μου ανοησία ήταν που δεν δέχτηκα την πρόταση Μελισσανίδη να αναλάβω τις ακαδημίες της ΑΕΚ .Ένιωθα πως μπορώ να παίξω και άλλο μπάλα και κατέληξα στον Εθνικό . Αν σκεπτόμουν τότε σωστά θα είχαν πάρει άλλο δρόμο τα πράγματα. Ακόμα και τώρα μετανιώνω που αρνήθηκα τη θέση αυτή. Για το θέμα της αδιαφορίας που ρωτάς έχω να πω ότι θα μπορούσε να ήταν πιο στενή η συνεργασία μεταξύ των 2 ΠΑΕ. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

- Τι βοήθεια χρειάζεται η Poli-ΑΕΚ; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα εμείς που είμαστε στην Ελλάδα; Εισιτήρια διαρκείας εκδίδετε; Ποιος ήταν που σου μίλαγε για την ΑΕΚ όταν ήσουν στην ομάδα, δηλαδή, υπάρχει κάποιος άνθρωπος (παίκτης, παράγοντας, υπάλληλος, οπαδός) που να είχε καταλυτικό ρόλο στο να αγαπήσεις την ΑΕΚ; Ποιος σου πρωτομίλησε για την ιστορία της και τι πρεσβεύει; (Ementee21)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Την μόνη βοήθεια που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να είστε συνεχώς κοντά της. Εισιτήρια διαρκείας ; Ελάτε στην Τιμισοάρα και θα σας φιλοξενήσουμε όλους δωρεάν !!! με έξοδα της ομάδας !! Τα τοίχοι της πόλης θα ανοίξουν για σας!!!
2. Ο μάνατζερ που με έφερε στην ΑΕΚ ο Παπαδόπουλος. Μου εξήγησε γιατί θα ήταν καλύτερα να πάω στην ΑΕΚ από τις άλλες ομάδες που είχα προτάσεις. Καταλυτικό ρόλο όμως στο να αγαπήσω την ΑΕΚ έπαιξε ο κουμπάρος μου Μανόλης Παλικαράς, που σπούδασε στην Τιμισοάρα και όλη την μέρα συζητούσαμε για την ΑΕΚ.

-Αν σου έλειπε κάτι σαν ποδοσφαιριστής τι ήταν αυτό; Γιατί χάλασε η σχέση σου με τον Dumitru Dimitriu; (AEKman)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Η ταχύτητα μου έλειπε. Πιστεύω ότι ήμουνα μέχρι την 4η ή 5η δεν έμπαινε με τίποτα.
2. Το έχω ξανακούσει αυτό ….. ΔΕΝ είναι αληθές με τον Dimitriu μιλάμε κανονικά, συναντιόμαστε και μάλιστα χάρηκα τρομερά που κατάφερε να βγάλει τον Ακράτητο από τον υποβιβασμό .

- Μπορείς να ξεχωρίσεις έναν από τους προπονητές που συνεργάστηκες στην καριέρα σου, ως καλύτερο; Αν ναι ποιος είναι αυτός; (Vagge)

- Απάντηση Anton Dobos
Δεν συνεργάστηκα με πολλούς, τον Ραβούση ίσως.

- Αν λέμε αν υποβιβαστεί η ομάδα, υπάρχει περίπτωση να βγει το συνθετικό Α.Ε.Κ. από το όνομα της ομάδας; Ποιόν (ή ποιους ) παίκτη της Α.Ε.Κ. θα ήθελες στην AEK Poli για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη; (Ashton)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Ούτε μια στις 1000, αν εγώ παραμείνω στο τιμόνι της ομάδας!!
2. Τον Ηλία (Ατματζίδη) τον Μαλαδένη , τον Savefski, τον Ντέμη, τον Κωστένογλου. Όλη την ΑΕΚ θα ήθελα!!!!

- Δεν ξέρω κατά πόσο ενημερώνεσαι για τα δρώμενα στην ΑΕΚ ...αλλά θα ήθελα ένα σύντομο και γενικό σχόλιο σου για την κατάσταση και τα γεγονότα (original-Bajevic-διοικητικά -ENIC)την τελευταία χρονιά στην ομάδα. Θα ήθελα την άποψη σου για την Ένωση 1924 και κατά πόσο μπορεί μια τέτοια προσπάθεια κατά τη γνώμη σου να βοηθήσει την ΑΕΚ να βγει από αυτό το τέλμα…..σύμφωνα πάντα με τα Ελληνικά δεδομένα. (Byzantinos21r)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Σε ότι αφορά την κατάσταση μεταξύ της Original και του Bajevic πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη και να βάλει τις 2 πλευρές να μιλήσουν, σκοτώνει καθημερινά την Α.Ε.Κ. αυτή η διαμάχη. Και απορώ πως δεν το βλέπουν και οι 2 πλευρές. Στα διοικητικά τι να πω……… μήπως άλλαξε και τίποτα; ENIC και με μένα ENIC και τώρα……… Σκοτάδι…………
2. Απαντήθηκε παραπάνω.

- Τι θα έκανες αν οι οπαδοί της ομάδας δεν θέλανε τον προπονητή που έφερνες. Ποιον θεωρείς καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα ; (Defender)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Θα άκουγα τους φιλάθλους της ομάδας και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια . Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτοί είναι που αγαπάνε την ομάδα πιο πολύ από τον καθένα και αν δεν ήθελαν τον προπονητή της ομάδας θα συζητούσαμε και πάντα βάση της λογικής θα έπρεπε να εισακουστούν.
2. Υπάρχουν πολλοί ικανοί. Για μένα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Ο DUDU.!

- Πιστεύεις ότι χρησιμοποίησαν την μετεγγραφή σου στην ΑΕΚ από την τότε διοίκηση, ως μοχλό πίεσης προς τον Μανωλά; Πιστεύεις ότι τελικά ήσουν το θύμα σ' αυτήν την ιστορία; Ποιος θεωρείς ότι ανέκοψε την πορεία σου στην ΑΕΚ... ο Ντουμιτρίου, ή ο Μανωλάς; (MrT)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω. Ο Στέλιος ήταν πολύ καλός και σταθερός εγώ συμπλήρωνα.
2. Ο Stepanovic και η εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα.

-Τι νιώθεις αυτή την στιγμή για την ΑΕΚ και την Original21 και γιατί; Θα προσέγγιζες την διοίκηση της ΑΕΚ (λέμε τώρα...) για αδελφοποίηση με την AEK-POLI και περαιτέρω συνεργασία μεταξύ σας; (μεταγραφές, φιλικά κ.λ.π) (Panther 21)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Αγαπώ την Α.Ε.Κ. και τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στην Original για την βοήθεια της.
2. Ναι θα ξανά επιχειρούσα, μακάρι να υπάρξει ανταπόκριση μια μέρα.

- Tι θα χρειαζόταν κάποιος για να σε πείσει να αφήσεις την ΑΕΚ ή την ΑΕΚ-ΡΟLI να καταστραφούν αμαχητί ή ακόμα και να βοηθήσεις σε αυτό; Θα δεχόσουν τέτοιους ανθρώπους να δουλεύουν στην AEK; Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε; (rigas)

- Απάντηση Anton Dobos

1. ----
2. ----
3. Μπορείτε να βοηθήσετε με το να στηρίξετε με την αγάπη σας αυτή την ομάδα .Έστω και από μακριά.

- Ποια είναι η άποψη σου για τον Χρήστο Μαλαδένη σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο; Ποιο σύνθημα σου άρεσε περισσότερο; (Lord)

- Απάντηση Anton Dobos

1.Όπως είπα και πριν ο Μαλαδένης ήταν ο πιο απρόβλεπτος στον αγωνιστικό χώρο Είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε όλο το γήπεδο σε όποια θέση , και να τα καταφέρει το ίδιο καλά. Για μένα είναι από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σαφώς αδικημένος. Πολύ καλό παιδί.
2.Πολλά μου άρεσαν . Ειδικά όταν φώναζε η σκεπαστή και απαντούσε ολόκληρο το υπόλοιπο γήπεδο. Ειδικά όταν ήταν γεμάτο ανατρίχιαζα…

- Αν παίζανε οι δύο Α.Ε.Κ. μαζί στην Ευρώπη ποια θα ήθελες να κερδίσει; Παρακολουθούσες την Α.Ε.Κ. και πριν παίξεις σε αυτή; (Bicipite21)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Και οι 2. Δεν μπορώ να διαλέξω.
2. Όχι δεν την παρακολουθούσα μόνο από εφημερίδες την γνώριζα.

- Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρονόμετρο πίσω τι θα άλλαζες στην καριέρα σου; Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδία που θέλουν να κάνουν επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο; (Dikefalos21)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Την απόφαση μου να μην φύγω από την Steaua για Ιταλία ή Αγγλία μετά το πρώτο Mundial όταν είχα αρκετές προτάσεις. Επίσης που δεν ανέλαβα τις ακαδημίες της Α.Ε.Κ. Δεν το σκέφτηκα σωστά μετά απομακρύνθηκα ….
2. Να αφοσιωθούν στην προπόνηση , να κόψουν τα ξενύχτια και τις γυναίκες να γίνουν Savefski και όχι θαμώνες των μπουζουκιών.

-Σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι ακαδημίες ποδοσφαίρου στη Ρουμανία και φυσικά και ή δική σας ΑΕΚ POLI; Προβλέπεις πολλά νέα ταλέντα στο μέγεθος των Ρουμάνων παικτών που πρόσφατα σταματήσατε το ποδόσφαιρο στα επόμενα χρόνια; Οι Έλληνες που βρίσκονται στη Ρουμανία και κυρίως οι φίλοι της ΑΕΚ έρχονται να σας υποστηρίξουν; (The2ndmouse)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Η ακαδημία της ΑΕΚ POLI Timisoara αριθμεί 250 παιδάκια. Νομίζω πως θα βγουν αρκετά νέα ταλέντα ανάλογης αξίας του Hagi. Ήδη Mutu, Chivu έχουν φανεί.
2. Ναι όλοι οι Έλληνες είναι κοντά μας , και θα τους παρακαλούσα να συνεχίσουν να το κάνουν.

-Γνωρίζω ότι έχεις ενημερωθεί από τον Αντώνη αλλά και από τον Νίκο Κωστένογλου για την "Ένωση 1924" .Έχεις σκεφτεί να γίνεις μέλος της; Γνωρίζουν οι κάτοικοι της Timisoara και γενικότερα του Banat τι σημαίνουν τα αρχικά της Α.Ε.Κ αφού η ομάδα τους χάρη στη δική σου αγάπη μετονομάστηκε έτσι; (Nik0s)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Θα βρίσκομαι στην Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο και θα έχω καιρό να ενημερωθώ αναλυτικότερα για την «Ένωση 1924». Ναι θα ήθελα να γίνω μέλος της.
2. Εννοείται πως ναι. Είχαμε φροντίσει με τις πρώτες αντιδράσεις στην μετονομασία της ομάδας να μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια σε όλη την Πόλη και να επισημάνουμε την βαρύτητα της Α.Ε.Κ. και Ιστορικά και Αγωνιστικά

-Πότε θα έρθεις από δω ρε παικταρά; (Rowman)

- Απάντηση Anton Dobos

Ελπίζω κατά τις 10 Ιουλίου να βρίσκομαι στην Αθήνα και μετά σε κάποιο νησί.

-Ποιος επιθετικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο (σε παγκόσμιο επίπεδο) κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και γιατί; Ποιον θεωρείς τον πιο ολοκληρωμένο αμυντικό σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο και γιατί; (Mr yellow)

- Απάντηση Anton Dobos
1.---
2.Τον Ιέρο σε πιο νεαρή ηλικία και από τους τωρινούς τον Nesta και τον Chivu

-Έπαιξες σε πολλά γήπεδα – χωράφια κατά την διάρκεια που έπαιζες στην ΑΕΚ και τον Εθνικό και μάλιστα άδεια Στην Ρουμανία επικρατεί η ίδια κατάσταση; Εννοώ τα γήπεδα είναι χάλια και ο κόσμος δεν πηγαίνει να δει την ομάδα του; Αν σε κάποιο παιχνίδι του Ρουμανικού πρωταθλήματος γίνου συλλήψεις χούλιγκαν, θα τρέξουν οι ομάδες να τους βγάλουν από τη φυλακή; Η αστυνομία θα εθελοτυφλεί ή θα δράσει ακαριαία; (eccentric)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Η κατάσταση είναι κάπως σαν της Ελλάδος. Οι μεγάλες ομάδες του κέντρου έχουν αρκετά καλά και οργανωμένα γήπεδα. Οι μικρές επαρχιακές είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο πιο πολύ από ότι στην Ελλάδα. Εμείς για παράδειγμα βγήκαμε πρώτοι σε Μ.Ο. εισιτηρίων με 24.000 Δεν νομίζω να έφτασε ουτε ο Ολυμπιακός αυτό ε;
2. ------

- Το ρουμανικό ποδόσφαιρο περνάει κρίση.... Όμως κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα ..Έχετε δική σας σχολή ποδοσφαίρου….Ποιος θα είναι ο νέος "ΧΑΤΖΙ", ο νέος ΝΤΟΜΠΟΣ; (Kesarianis)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Βγαίνουν αρκετοί καλοί νέοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαπρέπουν στην Divizie A’. Θα τους δείτε όταν πάρουν μεταγραφή για Ιταλία ή Ισπανία.

-Γνωρίζεις για την κατεδάφιση του Ν. ΓΚΟΥΜΑΣ και την κατασκευή του νέου αθλητικού συγκροτήματος της ΑΕΚ; Πόσο δεμένος ήσουν με το "ΝΑΟ" και ποιες οι προοπτικές που ανοίγονται για την ομάδα μας με το νέο γήπεδο; Θα ήσουν θετικός σε μια πρόσκληση για φιλικό; (Είτε εσένα του ιδίου ως βετεράνος είτε της POLI ΑΕΚ) στα πλαίσια των εγκαινίων ή από κάποια άλλη αφορμή; (kitrinos)

- Απάντηση Anton Dobos

1.Δέθηκα αρκετά με την ΑΕΚ και το γήπεδο της τα χρόνια αυτά. Δεν στενοχωριέμαι που έπεσε το Ν. Γκούμας. Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει ανάλογης αξίας γήπεδο. Προοπτικές θα ανοίξουν για την ΑΕΚ μόνο αν αναλάβει κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας την ομάδα και φύγει από τον κλοιό όλων αυτών που την πνίγουν τόσα χρόνια. Με το γήπεδο μόνο εμπορικές προοπτικές θα ανοίξουν.
2. Απάντησα παραπάνω.

- Ποια η πιθανότητα να γυρίσεις σαν προπονητής ή σαν στέλεχος στην ΠΑΕ AEK; Είσαι πικραμένος από την στάση της ομάδας μας απέναντι σου και ιδιαίτερα με τον τρόπο που έφυγες; (Nikos L)

- Απάντηση Anton Dobos

1. Τώρα καμιά στο μέλλον ίσως.
2. Πικραμένος δεν είμαι άλλωστε αυτοί που δεν με ήθελαν δεν είναι τώρα στην ΑΕΚ. Απλώς θα μπορούσαν να πάρουν και άλλη τροπή τα πράγματα.

-Σαν Πανιώνιος θέλω να σε ρωτήσω αν σου έχει μείνει κάτι ιδιαίτερο από τους αγώνες της ΑΕΚ με την ομάδα μου. (Giannis E.)

- Απάντηση Anton Dobos
Με τον Πανιώνιο γίνονταν πάντα καλά παιχνίδια και στο τέλος νικούσαμε Θυμάμαι ότι οι οπαδοί της ομάδας σου ήταν ανεξήγητα πολύ εκνευρισμένοι μαζί μας όταν παίζαμε στη Ν. Σμύρνη.

- Είσαι παντρεμένος; Αν μπορείς να μας πεις κάτι από την προσωπική σου ζωή. Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από την AEK Timisoara; Έχεις δίπλωμα προπονητή; (Panagiοtis P.)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Είμαι παντρεμένος εδώ και χρόνια και έχω ένα αγοράκι 12 ετών .Στο σχολείο πηγαίνει με την φανέλα της Α.Ε.Κ. Θα γίνει μεγαλύτερος ΑΕΚτζής και από τον πατέρα του!!! Με την ΑΕΚ Τιμισοάρας ασχολούμαι μόνο . Από τις ακαδημίες μέχρι και το χόρτο του γηπέδου.
2. Έχω δίπλωμα πρώτης κατηγορίας.

-Θα μπορούσε η ΑΕΚ POLI να μας εκδώσει ένα ομαδικό εισιτήριο Διαρκείας σαν AIFC αξίας 1.000 Εuro; (αν συμφωνούν και τα άλλα μέλη of course...) Διαθέτουν μπλούζες της ομάδας και πως μπορούμε να τις αποκτήσουμε; (AristosAEK)

- Απάντηση Anton Dobos
1. Ναι θα μπορούσαμε .
2. Ναι τα πάντα διαθέτουμε.

-Ποια είναι τα ματς που σου έχουν μείνει χαραγμένα στην ΑΕΚ και δεν πρόκειται να τα ξεχάσεις ποτέ; Από τότε που έφυγες έχεις ξαναβρεθεί ποτέ στο γήπεδο για να ξαναδείς την ΑΕΚ από κοντά; (Partizan21)

- Απάντηση Anton Dobos
1.Τον τελικό του Κυπέλλου που σκόραρα με πέναλτι. Απίστευτη ατμόσφαιρα , απίστευτο άγχος, και τελικά η νίκη!!!
2. Έχω βρεθεί πολλές φορές να δω την ΑΕΚ από κοντά. Μόνο φέτος ήταν πιο δύσκολα γιατί εκτός από την ΑΕΚ Τιμισοάρας ήμουν και βοηθός προπονητής του Iordanescu και δεν είχα πολύ χρόνο.


If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers