H συνέντευξη της Φένιας Παπαγεωργίου στο AIFC

Στις 28 Φεβρουαρίου 2011 Έδωσε συνέντευξη 
στο ΑΕΚ Ιnternet Fan Club η Φένια Παπαγεωργίου, 
Την ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη 
αλλά και για την αγάπη της προς το AIFC.
Η Φένια ανακυρήχτηκε επίτημο μέλος του AIFC.
Ακολουθεί η συνέντευξη.
Giannis P.:
Κατ' αρχάς σε ευχαριστούμε που τιμάς με τη "συνέντευξή" σου το AIFC, είναι τιμή μας που έχουμε μία παίκτρια με το ήθος σου στην ΑΕΚάρα μας.
Οι ερωτήσεις μου:
1) Πόσο "επαγγελματικό" είναι το volley στην Ελλάδα;
2) τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στην ΑΕΚ (οικονομικοδιοικητικά, με την Ομοσπονδία, κτλ);
Ευχαριστώ πολύ, να είσαι πάντα γερή και δυνατή.
 
 
1. Το volley στη Ελλάδα (το γυναικείο volley) δυστυχώς δεν είναι επαγγελματικό, αλλά ερασιτεχνικό. Οι απαιτήσεις όμως ενός μεγάλου σωματείου όπως είναι η ΑΕΚ και οι υποχρεώσεις των αθλητριών αντίστοιχα προσδίδουν επαγγελματικό χαρακτήρα στο άθλημά μας
2. Προσωπικά στην ΑΕΚ πήγα το καλοκαίρι του 2010 οπότε είναι η πρώτη μου χρονιά που αγωνίζομαι στην ομάδα. Θα μπορούσα να ομολογήσω ότι η ΑΕΚ είναι από τις λίγες ομάδες πια στην Ελλάδα, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα οργάνωσης, λειτουργικής δομής αλλά και οικονομικής φύσεως.
 

Claus:

 

Φένια ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από μένα για τις χαρές που μας δίνετε σαν τμήμα.

 

1) Σκέφτεσαι να μείνεις και του χρόνου στην Α.Ε.Κ. αγωνιζόμενη σε υψηλό επίπεδο και έχοντας στόχο πρωτάθλημα και κύπελλο?

 

2) Ποια είναι η γνώμη σου για το φετινό σύστημα των play offs που ομολογουμένως αδικεί την μεγάλη σας προσπάθεια κατάκτησης της 1ης

θέσης στην κανονική περίοδο?

 

Σε ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

 

1. H AEK  έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είναι μια ομάδα που δίνει κίνητρα σε κάθε αθλήτρια να αποτελεί μέρος του συνόλου της, έτσι και εγώ θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι αθλήτρια της ΑΕΚ.

2. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η ομοσπονδία αποφάσισε να υιοθετήσει ένα καινούριο σύστημα κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι άδικο μια ομάδα που τελειώνει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πρώτη να μη μεταφέρει τους βαθμούς που έχει αποκτήσει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και να βρίσκεται στην ίδια θέση με τον 2ο, 3ο, 4ο αλλά και τον 6ο . Παρόλα αυτά στη 2η φάση κάναμε λάθη που δυστυχώς θα μας στοιχήσουν μάλλον το πρωτάθλημα.

 

Nikos21r:

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη!

 

1) Ποιο είναι αυτό το "κάτι" που έχει φέρει φέτος τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ σταθερά πρώτη στο πρωτάθλημα;

 

2) Αν θες περιέγραψε μας τις εντυπώσεις σου από τη κερκίδα με τους φιλάθλους της Α.Ε.Κ που συναντάτε στα παιχνίδια της ομάδας. Και επιπλέον αν θες να τους μεταφέρεις ένα μήνυμα για το τρόπο που υποστηρίζουν την ομάδα.

 

 

1. H ΑΕΚ φέτος έκανε μια μεγάλη και σημαντική προσπάθεια να ενισχύσει το γυναικείο τμήμα του volley και να δημιουργήσει όλες τις προυποθέσεις ώστε αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές το καλοκαίρι, ενίσχυσε και ανανέωσε το δυναμικό της ομάδας με νέες αθλήτριες, αλλά και προπονητές στο τεχνικό team. Τέλος οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο και κρύβονται πίσω από αυτή την προσπάθεια να γίνει η ΑΕΚ η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, είναι πάντα δίπλα στην ομάδα σε τυχόντα καθημερινά προβλήματα, όπως και συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

 

2. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δίνουν το παρών σε κάθε παιχνίδι της ομάδας, από το πιο αδύναμο μέχρι και το πιο θεωρητικά δύσκολο με ομάδες όπως  ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Εγώ θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους ζητήσω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν γιατί πραγματικά αποτελούν τον 7ο παίκτη μας.

 

Originaluoc:

 

1) Επειδή είσαι αυτό που λέμε στο χώρο του αθλητισμού, role-model (πρότυπο), γιατί κάποιο παιδί (αγόρι ή κορίτσι) θα πρέπει να ασχοληθεί με το βόλεϊ και όχι με άλλο άθλημα?

 

 

2) Με βάση την εμπειρία σου, ποιες πιστεύεις ότι πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες της Ε.Ο.ΠΕ. προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στην ελληνική πετοσφαίριση?

 

Σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου.

 

 

1. To volley πιστεύω είναι ένα άθλημα ευγενικό, δεν έχει επαφή με τον αντίπαλο, απαιτεί οξυδέρκεια και είναι από τα πιο όμορφα αθλήματα τόσο για μια γυναίκα, όσο και για έναν άντρα, γιατί διαμορφώνει και γυμνάζει πολύ αρμονικά το σώμα τους.

2. Η Ε.Ο.ΠΕ. θα ήθελα να ασχοληθεί αρκετά με την εθνική μας ομάδα σε επίπεδο οργανωτικό αλλά και αγωνιστικό. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η Εθνική ομάδα συμμετείχε και είχε κάποια διάκριση σε Ευρωπαικές αλλά και παγκόσμιες διοργανώσεις. Πρέπει για κάθε παίκτρια να αποτελεί τιμή για αυτήν η κλήση της στην Εθνική ομάδα, να της δίνονται κίνητρα αγωνιστικά ώστε να αποδίδει τα μέγιστα. Πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια από παίκτριες, προπονητές και ομοσπονδία ώστε να μπορέσει να αποτελεί μια ομάδα πρότυπο, όπως πρέπει.

 

Rvatonim:

 

Φένια μου σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για την τιμή που μας έκανες να είσαι κοντά μας.

 

1. Γνωρίζουμε ότι ήρθες το καλοκαίρι στην ΑΕΚ, από την ομάδα του Παναθηναϊκού, είδες διαφορές σε θέματα οργάνωσης και αν ναι... ποιες σου έκαναν περισσότερη εντύπωση.

 

2. Ποια είναι η σχέση του τμήματος με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, πόσο κοντά σας είναι και αν αντιμετωπίζεται προβλήματα με την Διοίκηση.

 

 

1. H ΑΕΚ αν και θεωρητικά κάποιος μπορεί να την χαρακτηρίσει ως σχετικά νέα ομάδα στα σαλόνια της Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ λειτουργεί με πρότυπα και προδιαγραφές επαγγελματικής ομάδας. Έχει θέσει υψηλούς στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και επιθυμεί να καθιερωθεί και να καταξιωθεί στην κορυφή. Ο Παναθηναικος είναι μια ομάδα που την παρόμοια προσπάθεια που κάνει τώρα η ΑΕΚ απλά την έκανε αρκετά χρόνια νωρίτερα και έτσι κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά. Από φέτος και έπειτα εύχομαι όλοι να συμβάλλουμε (Διοίκηση, παίκτριες, προπονητές) η ΑΕΚ να κατακτήσει πρωταθλήματα.

 

2. Το γυναικείο volley ανήκει στον ερασιτέχνη αλλά λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα και αυτόνομα από τα υπόλοιπα τμήματα. Θεωρώ ότι ο τρόπος λειτουργίας και διοίκησης του τμήματος είναι ο ιδανικός. Οι δύο άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ηγεσία της ομάδας μας φροντίζουν να έχουν προσωπική επαφή μαζί μας, ώστε σε τυχόντα προβλήματα η επίλυσή τους να είναι άμεση, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν η λειτουργία του τμήματος να έχει προδιαγραφές που θα ζήλευαν και ομάδες εξωτερικού.

 

Menzo:

 

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου στο Champions All Star.

 

Οι ερωτήσεις μου:

 

1. Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ το γυναικείο βόλεϊ. Παρόλα αυτά, αυτό δεν συντελεί θετικά στο να πληρώνεστε τακτικά και ανάλογα της προσφοράς σας. Γιατί πιστεύετε δεν βρίσκεται ούτε ένας ΑΕΚτζής να αναλάβει την ερασιτεχνική και να αναδείξει τα ωραία αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου. Μήπως στην Ελλάδα αγαπάμε μόνο αυτό που ... φαινόμαστε;

 

2. Γιατί στην Ελλάδα, ενώ έχουμε ψηλές και δυνατές γυναίκες δεν προχωράει το βόλεϊ σε διεθνές επίπεδο; Μήπως η ομοσπονδία δεν έχει δώσει όση σημασία πρέπει στις υποδομές και η σχολική εκπαίδευση αδυνατεί να δημιουργήσει μια μαγιά από την οποία θα αντλήσει το άθλημα ταλέντα;

 

Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον και πάντα με υγεία.

 

 

1. Στην ΑΕΚ φέτος, αλλά και τα δύο προηγούμενα χρόνια απ’ όσο γνωρίζω το γυναικείο τμήμα του volley δεν αντιμετωπίζει κάποιο οικονομικό πρόβλημα, ακριβώς γιατί είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο τμήμα. Η διοίκηση είναι πάντα συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Τώρα όσον αφορά το volley γενικά όπως τα περισσότερα αθλήματα, που έχουν ερασιτεχνικό χαρακτήρα δεν αμείβονται σε καμιά περίπτωση ούτε στο ελάχιστο όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ.

 

2. Θα έπρεπε να γίνεται καλύτερη και πιο οργανωμένη δουλειά στις ακαδημίες κάθε ομάδας. Από νεαρή ηλικία πρέπει να ξεκινούν την ενασχόληση τους με το άθλημα του volley, ώστε να αρχίσουν να το γνωρίζουν λαμβάνοντας σωστές πληροφορίες και ερεθίσματα. Είναι ένα άθλημα αρκετά τεχνικό, γεγονός  που καθιστά απαραίτητο να γίνεται μια υπεύθυνη δουλειά εκ μέρους των προπονητών. Ταλέντα υπάρχουν πολλά, εκεί όμως που υστερούμε είναι στην αξιοποίηση των ταλέντων αυτών. Δυστυχώς πια στην σχολική εκπαίδευση δεν ασχολούνται όσο θα έπρεπε με τον αθλητισμό, δεν αφιερώνουν ώρες στα αθλήματα, ώστε το παιδί να τα γνωρίσει και να καταλάβει με ποιο θα ήθελε να ασχοληθεί

 

Bratitsis:

 

Σ' ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και εύχομαι πάντα υγεία (πάνω απ' όλα) και επιτυχίες.

 

Οι ερωτήσεις μου:

 

1. Πως κρίνεις γενικά τη στάση των κυβερνήσεων (ιδιαιτέρως τώρα με το "κλείσιμο" των αθλητικών σχολείων) απέναντι στον αθλητισμό γενικότερα (αναφέρομαι σε χρηματοδότηση, υποδομές, ανταμοιβή των πρωταθλητών......γενικά);

 

2. Πέρα από την τρέλα για τον αθλητισμό και την προτίμιση στο άθλημα, γι αποιο λόγο θα συμβούλευες ένα μικρό κοριτσάκι να ξεκινήσει το βόλεϋ και για ποιον όχι (αλήθεια και σε τι ηλικία θεωρείς ότι πρέπει να ξεκινήσει για να "ολοκληρωθεί" σωστά σαν παίκτρια όταν πρέπει);

 

Σ' ευχαριστούμε πολύ

 
 

1. Αναφορικά με τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους αθλητές θα μπορούσα να πω ότι αναγνωρίζει τις διακρίσεις των αθλητών είτε μιλάμε για ατομικά, είτε για ομαδικά αθλήματα και τους ανταμείβει για την προσφορά τους δίνοντάς τους κάποια προνόμια αρκετά σημαντικά. Βεβαίως σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και υποδομές υστερούμε αρκετά. Τις περισσότερες φορές οι χρηματοδοτήσεις αλλά και οι επιχορηγήσεις από το κράτος αργούν χαρακτηριστικά ώστε τα σωματεία να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Οι αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις δεν είναι αρκετές αλλά και αυτές που υπάρχουν έχουν αρχίσει δυστυχώς να τις εγκαταλείπουν και να μη μπορούν πια να τις συντηρούν.

 

2. Το volley είναι ένα ομαδικό άθλημα, άρα ευχάριστο και προσιτό στα περισσότερα παιδιά. Όταν ξεκινούν την ενασχόληση τους με τα αθλήματα σε τόσο νεαρή ηλικία τους ενδιαφέρει να περιτριγυρίζονται από συνομήλικούς τους και να το βλέπουν ως παιχνίδι ειδικά στην αρχή. Το volley τους το προσφέρει αυτό, όπως βέβαια και άλλα ομαδικά αθλήματα. Θα συμβούλευα ένα κοριτσάκι να ασχοληθεί με το volley επίσης για το λόγο ότι δεν έχει επαφή με τον αντίπαλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και έτσι αποφεύγονται αρκετοί τραυματισμοί. Είναι ένα αρκετά τεχνικό άθλημα που δεν στηρίζεται τόσο στη δύναμη, αλλά σε ένα συνδυασμό ικανοτήτων. Τέλος θεωρώ ότι τόσο για τον άντρα, όσο και τη γυναίκα γυμνάζει αρμονικά και ομοιόμορφα το σώμα τους.

 

Racing:

 

Γεια σου Φένια και σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου!

 

Θα ήθελα να σου κάνω 2 ερωτήσεις :

 

1) Έχεις περάσει και από άλλες ομάδες (Πανελλήνιο ,Παναθηναϊκό ),άρα έχεις και άλλες εμπειρίες .Τι ενέργειες θα έκανες (αν μπορούσες ) ώστε το γυναικείο βόλεϊ να πάει ένα επίπεδο παραπάνω ?

 

2) Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας για την φετινή ΑΕΚ ?

 
 

1. To γυναικείο volley αρχικά θα έπρεπε να είναι επαγγελματικό και όχι ερασιτεχνικό. Έτσι θα καταφέρναμε ως αθλήτριες να διασφαλίζαμε τα συμβόλαια μας, να διεκδικούμε τις τυχούσες εκκρεμότητες μετά το πέρας της κάθε χρονιάς στο αντίστοιχο σωματείο που αγωνιζόμαστε, αλλά και να έχουμε το δικαίωμα να διαπραγματευόμαστε οι ίδιοι για τον εαυτό μας για το που θα συνεχίσουμε την αθλητική μας καριέρα και όχι να αποτελούμε ιδιοκτησία του κάθε σωματείου. Τέλος θα πρέπει να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή στην εθνική ομάδα και στις υποδομές (ακαδημίες) του κάθε συλλόγου, ώστε οι ομάδες να απαρτίζονται κυρίως από Ελληνίδες αθλήτριες και όχι να αναζητούμε στο πρόσωπο των ξένων παικτριών τους ηγέτες κάθε ομάδας.

2. Η ΑΕΚ φέτος έδειξε από το καλοκαίρι την πρόθεσή της να πρωταγωνιστήσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ενίσχυσε αρκετά το δυναμικό της ως ομάδα κάνοντας αρκετές μεταγραφές, δυνάμωσε το τεχνικό team και δημιούργησε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις οργανωτικά και λειτουργικά για να επιτύχει τον στόχο της. Η διοίκηση της ομάδας οικονομικά πρόσφερε πολύ καλά συμβόλαια και σε οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση ανέλαβε ήταν και είναι συνεπής. Όλα αυτά συντελούν στην αρκετά καλή πορεία της ΑΕΚ φέτος, αλλά και δημιουργεί προσδοκίες για ακόμη υψηλότερους στόχους.

 

AEKman:

 

Καλημέρα και ευχαριστούμε για την τιμή.

 

Ζω στην Αγγλία και σκέφτομαι να παρακολουθήσω το 2012 ολυμπιακά αγωνίσματα. Θα έχουμε παρουσία σαν Ελλάδα σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ ώστε να προσπαθήσω να βρω εισιτήρια?

 

Στο volley δυστυχώς δε θα έχουμε παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Η Εθνική ομάδα σε παγκόσμιες, αλλά και σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια, όμως να ομολογήσω ότι διάθεση υπάρχει εκ μέρους της ομοσπονδίας να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια. Στο beach volley θα έχουμε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες με το δίδυμο Αρβανίτη Βίκυ-Τσαρτσιάνη Μαρία..

 
Φένια από σήμερα είσαι επίσημο μέλος μας
 To ΑΙFC σε ευχαριστεί για την αγάπη σου και την πολύτιμη ώρα που διέθεσες για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας. 
Σου ευχόμαστε τα καλύτερα !!

 If you have any comment on this page, please, send an email to  

A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers