H συνέντευξη του Νίκου Χατζή στο AIFC

5 Οκτωβρίου 2008

Άλλες συνεντεύξεις:


Ο Νίκος Χατζής απαντά σε ερωτήσεις μελών του ΑFC

Στις 5 Οκτωβρίου 2008 Έδωσε συνέντευξη

στο ΑΕΚ Ιnternet Fan Club ο Νίκος Χατζής

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη.

Ευχαριστούμε επίσης τον Γρηγόρη (Suspect) για την ιδέα αλλά και την υλοποίηση της συνέντευξης, καθώς και τον κ Νίκο Χιωτάκη (Δήμαρχο Κηφισιάς) και την κ.Πέγκυ Τσουροπλή (Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Δήμου Κηφισιάς) για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας που έγινε η συνέντευξη.

Ακολουθεί η συνέντευξη.

Καλημέρα σε όλους!

Είναι η πρώτη φορά που δίνω συνέντευξη με αυτόν τον τρόπο και χαίρομαι γιατί έρχομαι σε απευθείας επικοινωνία μαζί σας.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω για την τιμητική πλακέτα που μου δώσατε μέσω του Suspect το 2005 και εξ’ όσων γνωρίζω, το ΑΕΚ Internet Fan Club είναι το πιο πολυπληθές site οπαδών μας αλλά και μια εξαιρετική γωνιά στο διαδίκτυο.

 

Πάμε λοιπόν στις ερωτήσεις σας!

 

Suspect :

1.      Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες μέχρι τώρα στην καριέρα σου ;

2.      Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις μαρκάρει ;

 

 

Έχουν περάσει πολλοί αθλητές που κατά διαστήματα θεωρούσα ότι έχουμε καλή χημεία ο ένας με τον άλλον μέσα στο παιχνίδι αλλά ο παίχτης που ξεχωρίζω από όλους είναι ο Νίκος Ζήσης, που ξέχωρα από την εντός γηπέδου επικοινωνία, είμαστε και πάρα πολύ καλοί φίλοι.

Έχω αντιμετωπίσει πολλούς παίκτες αλλά αυτός που θυμάμαι να με είχε δυσκολέψει πολύ ήταν επί εποχής Ιωαννίδη όταν μάρκαρα τότε τον Rivers. Αυτός ήταν πραγματικά δύσκολος.

Manowar :

1.      Ποια η γνώμη σου για την διοίκηση Φιλίππου τα χρόνια που είσαι στην Α.Ε.Κ ;

2.      Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη σου χρονιά στην Α.Ε.Κ ;

 

Θεωρώ πως η διοίκηση Φιλίππου, ξαναέκανε βασίλισσα την ομάδα ύστερα από πολλά χρόνια αναλαμβάνοντάς την το 1995, που πήγα και εγώ στην Α.Ε.Κ. Κατάφερε να φέρει τρόπαια στην ομάδα ύστερα από πολλά χρόνια, να κάνει μετεγγραφές και σε προπονητές και σε παίκτες ενισχύοντας την ομάδα οικονομικά και φτάνοντας την Α.Ε.Κ στην κορυφή. Για κάποιους λόγους μετά το πρωτάθλημα του 2002 θεωρώ ότι άρχισε αυτή η ομάδα να διαλύεται κομμάτι κομμάτι. Αυτό δεν ξέρω που οφείλεται και για ποιον λόγο ο κ. Φιλίππου άφησε την ομάδα να φτάσει στα επίπεδα που την είχε αναλάβει. Είναι κάτι που μόνο αυτός ξέρει. Το άσχημο είναι για όλους εμάς τους ΑΕΚτζήδες, ότι θα μπορούσε αυτή η ομάδα να είχε διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο γιατί εκεί της αξίζει να βρίσκεται. 

Πιστεύω πως η καλύτερή μου χρονιά ήταν όταν πήραμε το πρωτάθλημα το 2002 και προσωπικά για μένα η χειρότερη ήταν η περσινή.

Realistis :

1.      Ποια η γνώμη σου για τον Ιωαννίδη σαν προπονητή και άνθρωπο ;

2.      Υπάρχει κάποιος Έλληνας παίκτης που θα μπορούσε να έχει θέση βασικού σε ομάδα του NBA ;

Ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές που θα μπορούσε να σου μάθει όλους τους βασικούς κανόνες πάνω στο μπάσκετ, να σου διδάξει όλα τα πρωταρχικά στοιχεία του παιχνιδιού αλλά πιστεύω ως Νίκος ότι αν δεν έχεις άντερα, δεύτερη χρονιά συνεργασίας μαζί του δεν βγαίνει. 

Δεν ξέρω αν θα είχε θέση βασικού παίκτη κατά τη γνώμη μου, ένας παίκτης που θα μπορούσε να σταθεί στο επίπεδο του ΝΒΑ είναι ο Διαμαντίδης

nik0s :

Σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου!

1.      Τι νομίζεις για τη φετινή Α.Ε.Κ με το roster που έχει ως τώρα ;

2.      Έχεις δει τις σελίδες του site μας ? Αν ναι ποια είναι η γνώμη σου ;

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία πριν από ένα μήνα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί η ομάδα τότε άρχισε να φτιάχνει το roster της με καινούρια διοίκηση. Ένα μήνα μετά, μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, γίνεται σωστή δουλειά και όλοι, παίκτες, διοίκηση και προπονητές είναι ικανοποιημένη από την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Δείχνουμε πολύ καλά στοιχεία στις προπονήσεις και στα φιλικά και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, θα το δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος.

Όχι

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ :

Γεια σου αρχηγέ

1.      Γιατί κατά τη γνώμη σου ο κ. Φιλίππου διέλυσε και τις 3 μεγάλες ομάδες που κατάφεραν να φτιαχτούν στο μπάσκετ της Α.Ε.Κ τα τελευταία χρόνια  ; (Ομάδα Ιωαννίδη, Ομάδα Ίβκοβιτς, Ομάδα Σάκοτα)

2.      Το γήπεδο του Sporting είναι η κατάλληλη επιλογή για έδρα της μπασκετικής Α.Ε.Κ την ερχόμενη περίοδο ;

Νομίζω ότι απάντησα παραπάνω. Για προσωπικούς λόγους. 

Αν έμενε όπως το βρήκαμε σίγουρα θα ήταν άσχημες οι συνθήκες για όλους! Γίνεται μεγάλη προσπάθεια το γήπεδο να αλλάξει μορφή, ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες και όλα δείχνουν πως θα γίνει ένα όμορφο γήπεδο που μαζί με τον κόσμο της Α.Ε.Κ θα είναι και μια δυνατή έδρα.

Dikefalos :

1.      Ποια από τις 4 κούπες που σήκωσες με την Α.Ε.Κ σαν αρχηγός χάρηκες πιο πολύ και γιατί ;

2.      Από τις 11 σεζόν που έχεις φορέσει μέχρι σήμερα την φανέλα της Α.Ε.Κ ποια χρονιά θεωρείς ότι ήταν η πιο δυνατή Α.Ε.Κ ανεξαρτήτως τελικής κατάταξης ;

Η καθεμία είχε τη δική της γλύκα αλλά αυτή που μου έμεινε περισσότερο ήταν το πρωτάθλημα γιατί θεωρώ ότι ήταν και το πλέον δύσκολο κατόρθωμα μας  καθώς είχαμε στην πλάτη μας ένα 2-0. 

Την χρονιά του πρωταθλήματος σίγουρα καθώς είχαμε δυνατή ομάδα και αξίζαμε να είμαστε πρώτοι και η χρονιά που παίξαμε στο Γαλάτσι το 2005 γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είχε καλή χημεία.

ΑΕΚman :

1.      Μια μερίδα ΑΕΚτζήδων αντέδρασε στο γυρισμό σου, πιστεύεις άλλαξαν γνώμη τώρα ;

2.      Ήσουν και Είσαι ΑΕΚτζής και αν ναι, παρακολουθείς τα άλλα τμήματα του συλλόγου ;

Ήταν λογικό κάποιοι να ένιωθαν άσχημα με το ότι έφυγα από την ΑΕΚ και πήγα στον Ολυμπιακό αλλά μην ξεχνάς ότι δεν το επέτρεπαν οι συνθήκες να μείνω, ανεξάρτητα από το αν εγώ το ήθελα. Περασμένα, ξεχασμένα. Τα είπαμε, μιλήσαμε και συνεχίζουμε ενωμένοι για το καλό της ΟΜΑΔΑΣ. 

Όταν ξεκίνησα δεν ήμουν ΑΕΚτζής. Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναδηλώσει, τότε που παρακολουθούσα μπάσκετ μου άρεσε ο ΠΑΟΚ γιατί εκεί ο αγαπημένος μου παίκτης ο Πρέλεβιτς. Ύστερα από τόσα χρόνια… αυτό έλειπε! ΑΕΚ! Για τα υπόλοιπα τμήματα, δεν παρακολουθώ επισταμένως, αλλά βλέπω ποδόσφαιρο και το βόλεϊ όταν ήταν στην Α1.

Lucky21 :

1.      Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν αντιμετώπισες την Α.Ε.Κ με την φανέλα του Ο.Σ.Φ.Π;

2.      Για πόσο καιρό ακόμα θεωρείς ότι θα μπορείς να παίζεις σε υψηλό επίπεδο ;

Ένιωθα πολύ περίεργα, μουδιασμένα θα έλεγα. Από τα αποδυτήρια που αντίκρισα πρόσωπα από την Α.Ε.Κ που ήξερα χρόνια και ήρθαν να με χαιρετήσουν. Δεν άλλαξε κάτι στο ζέσταμα μέχρι που ξεκίνησε ο αγώνας και φυσικά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό για την τότε ομάδα μου.  

Θέλω να παίξω όσο γίνεται περισσότερο μπάσκετ αφού μου το επιτρέπει η φυσική μου κατάσταση και πίστεψέ με ότι μπορώ να παίξω και να προσφέρω στην Α.Ε.Κ πολλά χρόνια ακόμα.

AristosAEK :
Σκέφτεσαι την περίπτωση να αναλάβεις την διοίκηση της Basketικής Α.Ε.Κ. πλαισιωμένος από κάποιους δυνατούς οικονομικά παράγοντες? Μόνο εσύ και ίσως ο Κακιούζης μπορείτε να φέρετε πετυχημένη οργανωτικά/διοικητικά κληρονομιά του Ντέμη και στο Βasket μας.. Έχει περάσει απ την σκέψη σου;

 Θα σου λείψει το κλειστό του ΟΑΚΑ? Όταν ξαναδημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ποια θα πρέπει να είναι η ισχυρή και αντάξιά μας έδρα για το τμήμα Basket κατά την γνώμη σου;

Είναι κάτι που έχει περάσει από το μυαλό μου γιατί ούτος ή άλλως και η τωρινή διοίκηση μου το πρότεινε αυτό στην καινούρια μας προσπάθεια. Σεβαστήκαν όμως την απάντηση μου ότι θέλω να παίξω ακόμα.

Η έδρα που αξίζει να έχει η ομάδα είναι σίγουρα ένα μεγάλο γήπεδο. Με το λαό που έχει και από τη στιγμή που θα διεκδικεί ξανά τίτλους θα πρέπει να αγωνίζεται σε ένα αντάξιο της στάδιο. Πιστεύω πως η καλύτερη λύση είναι ένα γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Mixalis Demetriou :

1.      Πιστεύεις ότι μπορούμε να ξανάδιεκδικήσουμε πρωτάθλημα και αν ναι είναι μέσα στην επόμενη πενταετία ;

2.      Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα σου στην ΑΕΚ ;

Από ότι ξέρω από την τωρινή διοίκηση, ο στόχος της ΑΕΚ είναι να γίνει εξυγίανση της ομάδας τα επόμενα 2-3 χρονιά αν παραμείνουν οι ίδιοι. Αν σε αυτό το διάστημα βρεθεί κάποιος μεγάλος επιχειρηματίας και φέρει τα πάνω κάτω πιστεύω ότι η ΑΕΚ πλέον θα έχει τα φόντα να διεκδικήσει ξανά τρόπαια.
 

Δύσκολες στιγμές ως αθλητής έχω περάσει όταν ήμουν τραυματισμένος και ήθελα τόσο πολύ να παίξω. Επίσης η περσινή χρονιά που δεν ήταν απλώς μια κακή στιγμή άλλα ολόκληρη η περίοδος!!!!

Racing :
 Όπως ζεις την ομάδα καθημερινά , πως αξιολογείς το φετινό roster της ,και τι να περιμένουμε να δούμε φέτος στο γήπεδο;

Πιστεύεις σύντομα θα βγει η ομάδα από αυτό το τέλμα που την έχουν οδηγήσει και θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει (στους τίτλους);

Απάντησα παραπάνω φίλε Racing.

Η διοίκηση προσπαθεί και ..τρέχει για αυτό το πράγμα γιατί αυτός είναι και ο στόχος της για τα επόμενα χρονιά.

Silvestro :


Ποιές είναι οι σχέσεις σου με τον πρώην συμπαίκτη σου Μιχάλη Κακιούζη;
Ποιό είναι το μεγαλύτερο σουτ της καριέρας σου?
Eύστοχο ή άστοχο ;

Τυπικές.

Καλή ερώτηση φίλε!!! Θα ξεκινήσω από το άστοχο. Είναι το ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ την πρώτη χρονιά του Ιωαννίδη στους τελικούς που αν θυμάμαι καλά, στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ ήμασταν στον πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα και έχασα ένα σουτ από κοντά. Ένα σουτ που είχε συζητηθεί και με είχε σημαδέψει. Επειδή είναι ρόδα και γυρίζει, το 2002 ακριβώς ίδιο σουτ είχα βάλει στο ΣΕΦ!!! Ήταν οι τελικοί με τον Ολυμπιακό πάλι και με αυτό το εύστοχο σουτ κάναμε το 2-2!!! Αυτό που θυμάμαι προσωπικά περισσότερο από όλα είναι τα δυο τελευταία καλάθια στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό στον τελικό, στο 3-2, που ήταν οι τελευταίοι 4 πόντοι που έκριναν τον αγώνα! 

Joker :

1. Ποιον θεωρείς τον καλύτερο προπονητή απ' όλους με όσους συνεργάστηκες και ποιος σε βοήθησε περισσότερο;
2. Για τι μετανιώνεις περισσότερο; Που πήγες στον ολυμπιακό και έγινες μέλος ή για το ότι δεν αγωνίστηκες στο εξωτερικό;

Από όλους πήρα κάτι. Αυτοί που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο μου ήταν ο Ντραγκαν Σακοτα και ο Φώτης Κατσικαρης.

Το ότι έγινα μέλος στον Ολυμπιακό δεν ήταν δίκη μου επιλογή. Το επέβαλλαν σε όλους τους παίκτες της ομάδας άρα δεν έχω να μετανιώσω για κάτι. Από τη στιγμή που ένοιωθα καλά στην ομάδα μου όλα αυτά τα χρονιά και πέρασα τόσες όμορφες στιγμές, κάνοντας έναν απολογισμό μέχρι τώρα, θα μπορούσα να είχα αποκτήσει περισσότερα χρήματα αγωνιζόμενος στο εξωτερικό άλλα δεν θα είχα τις συγκινήσεις που ένοιωσα στην ΑΕΚ.

Tkiritis : 

1.      Ποιοί άλλοι 4 θα αποτελούσαν για σένα τους ιδανικούς συμπαίκτες στη δικιά σου dream team;

2.      Ήσουν επί σειρά ετών μέλος των Εθνικών ομάδων. Τι κρατάς από την παρουσία σου με το εθνόσημο;

 

 Ζήσης - Χατζής - Διαμαντίδης - Μπιλμπα - Μπουρουσης

Αυτό που ένιωθα όταν φορούσα το εθνόσημο. Τιμή για κάθε αθλητή...

Bagus :

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πως πιστεύεις ότι θα βγει από το αδιέξοδο και θα ξαναπαίξει σε πραγματικά υψηλό επίπεδο διεκδικώντας στα ίσια τίτλους ;

 

Έχω ήδη απαντήσει φίλε...

 

Meres Argias :

1.      Συμφωνείς με την διαδικασία των πλει-οφ;

2.      Έχεις επαφή με τον εταίρο "μικρό"  Π. Μπαρλα;

Ναι. Εκεί ξεκινάει ουσιαστικά η τελική έκβαση του πρωταθλήματος.
Με τον Παναγιώτη, ναι έχω επαφή.

MinOtaVrs :

 Θα ήθελα να μου πεις ποια η σχέση σου με τον κόσμο της ΑΕΚ αυτή την στιγμή;

Τι κατά την γνώμη σου απουσιάζει από το Ελληνικό μπάσκετ σήμερα και δεν βλέπουμε τον κόσμο στα γήπεδα; 

Ιδανική θα έλεγα! όλα αυτά τα χρονιά πιστεύω ότι ο κόσμος έχει εκτιμήσει την πρόσφορα μου στην ομάδα και πιστεύω ότι είμαι ένα κομμάτι της.

Οι καλές εγκαταστάσεις, ότι δεν παίζουν πολλοί Έλληνες παίκτες στις ομάδες τους και πολλά άλλα....

Kesarianis :
 

1.      Η προπονητική είναι στα μελλοντικά σχέδια σου;

 

Και ναι… και όχι…

 Eulogy :
1. Ποια η άποψη σου για την τωρινή διοίκηση και προπονητή;
2. Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για την φετινή χρονιά όσα αναφορά την ΑΕΚ;

 

Απάντησα σε όλα πλην του προπονητή.
ο κύριος Φλεβαρακης είναι προπονητής που έχει χρονιά στο χώρο. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι προσπαθεί να πάρει το 100% από κάθε αθλητή έχοντας και προσπαθώντας να έχει καλή επικοινωνία, στοιχείο πολύ σημαντικό. Ο αθλητής και ο προπονητής με αυτόν τον τρόπο αποκτούν αμοιβαία εμπιστοσύνη και υπάρχει στην ομάδα θετική αύρα.

ashton :

1.      Ποιος ήταν ο χειρότερος προπονητής που είχες στην καριέρα σου μέχρι σήμερα;

2.      Η Παρτιζάν έχει σε καίριες θέσεις Ντίβατς, Ντανίλοβιτς, Πάσπαλιε κλπ. Γιατί στις ελληνικές ομάδες δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο ;

 

Βγάλε συμπεράσματα μόνος σου... Ήταν φως φανάρι!

Αν θέλουμε να υπάρχει μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ πρέπει να γίνει το ίδιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα ιδίως με παίκτες της γενιάς του 90. Να παίρνουν πόστα σε καίριες θέσεις ώστε να βοηθούν το μπάσκετ άνθρωποι που έχουν προσφέρει σε αυτό.

Nikos21r :
Σε όλους σχεδόν τους αθλητές έρχεται αυτή η κακιά στιγμή του τραυματισμού. Εσένα πόσο σε επηρεάσανε στη καριέρα σου τόσο στο ψυχολογικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα;

Ότι  χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητή. Σαν να του κόβεις τα πόδια. Προσωπικά δεν επηρεάστηκα πολύ καθώς είμαι πεισματάρης και έκανα ακριβώς αυτό που έπρεπε ώστε να γίνω όσο πιο γρήγορα καλά.

Torch Song :

Πως εξηγείς την σχεδόν ανύπαρκτη αξία πώλησης που έχουν οι μπασκετμπολίστες στις μέρες μας;
Έχεις ξεχωρίσει κάποιο νέο παιδί από τα μικρά τμήματα που μπορεί να μας κάνει να ελπίζουμε;

 

Κάθε αθλητής έχει την αξία του άλλα και αυτό που έχει πάει πίσω το μπάσκετ σε σχέση με παλιότερα είναι ότι οι ομάδες δεν επενδύουν πια όπως στο παρελθόν

Ο Αντωνάκης και ο Σταμάτης είναι δυο ταλαντούχα παιδία που τα γνώρισα φέτος στην προετοιμασία και πιστεύω ότι έχουν το ταλέντο να βοηθήσουν την ομάδα.

bomber21 :

.Ποιά είναι η γνώμη σου για τους νέους κανονισμούς της FIBA;

Να σου πω την αλήθεια, δεν τους έχω συνηθίσει ακόμα!

Tornado :
Πότε σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις την ενεργό δράση;


Επί Σούμποτιτς σε είχαμε δει να αγωνίζεσαι στη θέση του playmaker πιστεύεις πως μπορείς να αποδώσεις καλά φέτος αν χρειαστεί να το ξανακάνεις ή είναι κάτι που δεν επιθυμείς;

Απάντησα ανωτέρω

Κοίταξε, πιστεύω ότι η φυσική μου θέση είναι στο 2 και πιστεύω ότι από εκεί μπορώ να βοηθήσω καλυτέρα την ΑΕΚ

Τελειώσαμε!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις σας και την αγάπη σας για την ΑΕΚ.
Ήταν μια όμορφη και πρωτόγνωρη εμπειρία αύτη η συνέντευξη για μένα!

Σας θέλω ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ και στα 12 ματς που έχουμε στην έδρα μας - είμαστε και σε ένα τιμωρημένοι - να είναι γιορτή, μια δυνατή έδρα σε κόσμιο επίπεδο.

Συνεχίστε την καλή προσπάθεια που κάνετε εδώ στο AIFC

Με εκτίμηση και σεβασμό σε όλους σας.

Νίκος Χατζής.

 


Το ΑΕΚ Internet Fan Club σε ευχαριστεί θερμά για την συνέντευξη και σου εύχεται ότι καλύτερο στην καριέρα σου, αλλά και υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers