H συνέντευξη του Σάκη Χιώτη AIFC

16 Δεκεμβρίου 2003  

Άλλες συνεντεύξεις:


Στις 16 Δεκεμβρίου 2003 έδωσε συνέντευξη

στο ΑΕΚ Ιnternet Fan Club

ο Σάκης Χιώτης,

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη

αλλά και για την αγάπη του προς το AIFC

Ευχαριστούμε επίσης τον Kardinalio για την

πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Ακολουθεί η συνέντευξη.

 

-Μη χρησιμοποίηση σου από τον προπονητή σ’ έχει επηρεάσει έτσι ώστε να σκέφτεσαι και πιθανή μεταγραφή στο τέλος της σεζόν; Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή στην ΑΕΚ; (MANOS)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Δεν το έχω σκεφτεί αλλά αν συνεχιστεί η μη χρησιμοποίηση μου πρέπει και εγώ να κοιτάξω το μέλλον μου.

2. Η κατάκτηση του κυπέλλου πριν 2 χρόνια και η ισοπαλία με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου.

- Πως είναι τα πράγματα στ’ αποδυτήρια; Νομίζεις πως η ευθύνη των άσχημων εμφανίσεων οφείλεται στην αδιαφορία που σας προσάπτουν κάποιοι ή στο ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί η χημεία (στον αγωνιστικό χώρο και εκτός αυτού); (Rigas)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη

Προσπαθούμε να είμαστε καλά αλλά δε μας αφήνουν τα αποτελέσματα. Ελπίζω σε μια καλύτεροι συνέχεια για το καλό όλων μας. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος αδιάφορος ατούς άγονες. Αλλά για να βρεθεί τι φταίει ο μονός αρμόδιος είναι ο προπονητής

- Γιατί παίχτες δεν δείχνουν κανένα δεσμό με τον κόσμο; Πόσο επηρέασε την ΑΕΚ η φυγή του Νικολαϊδη; (Tr]BaL_)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη

1. Αυτό το ξερή ο καθένας προσωπικά. Εγώ προσπαθώ να αχώ μια κάλλη σχέση με εσάς. Αν το έχω καταφέρει εσείς ξέρετε.

2. Πιστεύω πολύ.

- Πως νιώθεις που δεν είσαι μέσα στην βασική 11αδα; Έχεις σκεφτεί να φύγεις; (marIa)


-Απάντηση από Διονύση Χιώτη

1. Πολύ άσχημα

2. Έχω απαντήσει πιο πάνω.

-Είχες κάποιον τερματοφύλακα σαν πρότυπο στα πρώτα σου βήματα; και αν ναι ποιόν; Ποιος από τους μέχρι τώρα συμπαίκτες σου στην ομάδα σου στάθηκε περισσότερο; (nik0s)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη

1. Είχα τον Σμάιχελ.

2. Πιο πολύ ο Καψής και ο Γεωργάτος.

- Τον τελευταίο καιρό (κι ενώ η ομάδα δεν πάει καθόλου καλά) στις εφημερίδες διαβάζουμε μόνο για τα παράπονα των παικτών για τον κόσμο και τη διοίκηση και όχι τον προβληματισμό όλων για το τι πάει στραβά αγωνιστικά. Ισχύει το ότι απασχολούν περισσότερο την ομάδα τα άλλα θέματα και όχι τα αγωνιστικά; Υπάρχει κάποια σκέψη στο τμήμα για στήριξη και συμμετοχή με κάποιο τρόπο στις προσπάθειες που γίνονται για την ανέγερση του νέου γηπέδου μας; (moukie)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Όλοι φταίμε για την πορεία της ομάδος. Άλλοι λίγο άλλοι πολύ. Δεν πρέπει όμως να κοιτάμε το ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο. Να δούμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε για φθάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.

2. Δεν ξέρουμε αν ύπαρχει κάποιος τρόπος για να βοηθήσουμε και εμείς.

- Έχει αλλάξει κάτι η φυγή του Michailovic από το τεχνικό τίμ; Ποια η άποψη σου για το Μιχαηλίδη και τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του;(Apisteftos)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Έχουμε προπονητή τερματοφυλάκων ο οποίος είναι το ίδιο καλός. Πάντως έμαθα πολλά από εκείνον.

2. Με τις εμφανίσεις του έδειξε ότι θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός αλλά μην ξεχνάμε ότι είμαστε 3 οι καλοί τερματοφύλακες

-Από όσους έχω δει τερματοφύλακες θεωρώ καλύτερο το Smaikal της ManUtd. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτόν; Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα ήθελες να ήσουν;
(AEKman)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Το είπα παραπάνω.
2. Πάλι ποδοσφαιριστής.

-Πιστεύεις ότι οι φετινές όχι καλές εμφανίσεις σου, έχουν να κάνουν με έλλειψη δουλειάς στα αδύνατά σου σημεία από σένα, ή υπάρχει άλλος παράγοντας; Ξέρω ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι ηλεκτρική καρέκλα, αλλά θέλω να ρωτήσω γενικά, πως αισθάνεται ο τερματοφύλακας μιας μεγάλης ομάδας πριν από ένα μεγάλο αγώνα και πόσο παίζει ρόλο η πρώτη απόκρουση. (dimor)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Σε όλους τους τερματοφύλακες έρχονται άσχημες στιγμές. Σε μένα ήρθαν τώρα αλλά νομίζω ότι μου στοίχισαν πάρα πολύ.
2. Άγχος και είναι πολύ σημαντική η πρώτη απόκρουση.

- Στον απλό κόσμο περνάνε ότι η διοίκηση είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της προς τους παίκτες (οικονομικό). Κατά πόσο ισχύει αυτό; Σε ποια θέση βρίσκεστε; Στα αποδυτήρια είστε 22-24 ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και το επιτελείο του. Πως περνάνε τα εσωτερικά των αποδυτηρίων στους δημοσιογράφους από τη στιγμή που όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά; (Giannis P)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη

1. Υπάρχουν προβλήματα στα οικονομικά αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.
2. ----

- Υπάρχουν "αποδιοπομπαίοι τράγοι" αυτήν την στιγμή στην ομάδα;Δηλαδή πληρώνουν άλλοι λάθη αλλονών; Λείπει το πάθος του Ντέμη για νίκη,από την ομάδα; (kArDiNaLiOs)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη

1. ---
2. Λείπει το κάτι παραπάνω που μας έδινε ο Ντέμης.

-Θα ήθελα να μάθω σε γενικές γραμμές αν επικρατεί απογοήτευση στα αποδυτήρια για την απαράδεκτη πορεία της ομάδας ή είμαστε οι μόνοι τελικά που σκάμε από την στεναχώρια και οι περισσότεροι στην ομάδα έχουν άλλες ανησυχίες. Πιστεύεις πραγματικά πως η πορεία της ομάδας (βαθμολογικά και όχι από αγωνιστική έποψη) θα ήταν καλύτερη αν υπήρχε η φυσική μας έδρα; (GZA)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Φυσικά και είμαστε στεναχωρημένοι.
2. Πολύ καλύτερη.

-Πόσοι από τους παίχτες έχουν καταλάβει τι σημαίνει η ΑΕΚάρα να νικά για τα παιδιά στην ξενιτιά; Γιατί κανείς από τους παίχτες δεν εμφανίστηκε στις πορείες για το γήπεδο; Εσύ προσωπικά αν δεν θες ν’ απαντήσεις για τους άλλους. (asterix)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Δεν ξέρω
2. ------

- Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ φέτος μπορεί να κατακτήσει έστω και τον έναν από τους 2 εγχώριους τίτλους; Πόσοι παίκτες μας στην ομάδα είναι ΑΕΚτζήδες; (πόσοι, όχι ποιοι)...όταν παίζεις και έχεις στην άμυνα τον Αμπονσά, νιώθεις σιγουριά; (Nostalgos21)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Μπορούμε
2. -----

-Γιατί ποτέ μα ποτέ εκτός και αν πέσει κανένας φούρνος δεν χαιρετάτε τον κόσμο στο τέλος του αγώνα, είτε χάσετε είτε κερδίσετε; Αυτό για εμάς σημαίνει πολλά και πάνω από όλα ότι εκτιμάτε την όποια βοήθεια σας προσφέρουμε. Αληθεύει ότι στον αγώνα με τον Ακράτητο αποφασίσατε εσείς οι παίχτες στο ημίχρονο να μην πανηγυρίσετε μαζί με τον κόσμο τα γκολ στο β΄ ημίχρονο; Αν ναι γιατί; (Emperor)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ πάντα χαιρετώ.
2. Δεν ξέρω, δεν ήμουν στ’ αποδυτήρια.

-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο σου προτέρημα σαν τερματοφύλακας και ποιος ο τομέας που χρειάζεται να δουλέψεις πιο πολύ; Τα ψηλά παιδιά στην Ελλάδα συνήθως ασχολούνται με το μπάσκετ και όχι με το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τη θέση του τερματοφύλακα. Τι κίνητρα θα μπορούσες να δώσεις σε ένα παιδί σαν Σάκης Χιώτης ώστε να το πείσεις να γίνει τερματοφύλακας; (mr yellow)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Μεγάλο προτέρημα θεωρώ τα reflex μου. Στα υπόλοιπα δουλεύω όσο μπορώ περισσότερο.
2. Για να γίνεις κάτι πρέπει να το θέλεις πολύ και να μη χρειάζεται να σε πείσει κάποιος. Ότι θέλεις πιο πολύ γίνεται.

-Από το ξεκίνημα σου μόνο τέρμα έχεις παίξει; Είσαι από τους παίχτες που θέλουν κάποτε να παίξουν και στο εξωτερικό; (vagge)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Ναι.
2. Κάποια στιγμή ναι

-Γιατί ούτε εσύ ούτε κανείς από τους συμπαίκτες σου α) δεν χειροκροτεί τον κόσμο μετά το τέλος των αγώνων της ομάδας; β) απουσιάσατε από το πρώτο συλλαλητήριο για το γήπεδο; γ) γιατί να έρθει μόνο ο Νεστορίδης και κάνεις άπω τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές; Ποιος είναι ο μέχρι σήμερα δυσκολότερος αντίπαλος που αχείς αντιμετώπιση σε ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ της ομάδας μας; (Suspect)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Απάντησα παραπάνω.
2. Όλη η Ρεάλ!

- Πιστεύεις ότι θα υπάρξει παίχτης της Α.Ε.Κ., είτε εν ενεργεία είτε πρώην παίχτης (σαν τον Γεωργάτο, ας πούμε) ο οποίος κάποια στιγμή θα βγει παρά έξω σε κάποιο αξιόπιστο μέσο για να μιλήσει για όλα όσα περίεργα συμβαίνουν στα εσωτερικά της Α.Ε.Κ. τα δύο τελευταία χρόνια, με τον παραγκωνισμό πρωτοκλασάτων παιχτών και την απομάκρυνση άλλων; Αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Α.Ε.Κ. αγωνιά και πιστεύει πως η ομάδα νοσεί σε πολλά επίπεδα, αλλά κυρίως στην έλλειψη οράματος για το μέλλον της ομάδας, αγωνιστικό και διοικητικό. Οι ΑΕΚτζήδες παίχτες της Α.Ε.Κ. (όσοι τέλος πάντων έχουν απομείνει) τι πιστεύετε για το θέμα αυτό, και το κυριότερο, τι θα προτείνατε προκειμένου η ομάδα να βγει από αυτό το κλίμα απαξίωσης; (rino)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. ---
2. ---


-Πριν τη σέντρα με την Μονακό ένιωθες ότι ήσουν σε καλή κατάσταση, είχες καλή ψυχολογία; Η κακή φυσική κατάσταση της ομάδας είναι απόρροια και του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας? (Peacemaker)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Ήμουν καλά, απλώς δεν μου πήγε το παιχνίδι.
2. Δε νομίζω γιατί είμαστε οι ίδιοι που πριν από 6 μήνες μιλούσε όλη η Ελλάδα για το πόσο καλά παίζουμε.

-Έχεις ταλέντο το θέμα είναι πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου. Εσύ τι γνώμη έχεις για τις μέρες που βλέπεις τους αγώνες από τον πάγκο σε ότι αφορά το Διονύση Χιώτη; Έχεις βάλει μπροστά τις μηχανές για να ξαναπάρεις θέση βασικού; (Harot)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Νιώθω πολύ άσχημα
2. Περιμένω μια ευκαιρία από τον προπονητή μου.

- Φέτος η ομάδα, έχει χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικές έδρες. Σκεφτήκατε οι ποδοσφαιριστές να προβείτε σε οποιαδήποτε μορφής ενέργεια ώστε να απαιτήσετε και σεις αυτό που δικαιούμαστε, το ποδοσφαιρικό μας(σας) σπίτι; (Musicman)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
Εμείς το μόνο που λέμε σε όλους είναι ότι μας λείπει το γήπεδο μας και να κάνουν κάτι το συντομότερο.

-Είναι διαφορετικό το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων σου στα αποδυτήρια, από άλλες χρονιές και αν ναι σε ποιο τομέα και για ποιο λόγο; Υπάρχουν συμπαίκτες σου που νιώθουν ανασφαλείς σε σχέση με την εργασιακή τους σχέση με την ΠΑΕ (χωρίς ονόματα). (chrisk21)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. ----
2. Δεν το ξέρω

-Γιατί δεν μπαίνεις πλέον στο #aek; Που πιστεύεις ότι υπερτερείς σε σχέση με τους άλλους τερματοφύλακες της ΑΕΚ και που ότι υστερείς; (eccentric)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Δεν έχω αρκετό χρόνο γιατί έχω άλλες υποχρεώσεις.
2. Ο καθένας μας έχει διαφορετικά προσόντα και μειονεκτήματα

-Πότε ήταν πιο δύσκολα για σένα ; Την πρώτη περίοδό σου στην ΑΕΚ που δεν έπαιζες και είχες δοθεί δανεικός ή τώρα που από βασικός άρχισες να κάθεσαι ξανά στον πάγκο; Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην ΑΕΚ (όχι αγωνιστικά) τι θα ήταν αυτό ; Με άλλα λόγια ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο πρόβλημα; (Deminho)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Γενικά όταν δεν παίζω νιώθω άσχημα. Και τότε και τώρα
2. -----

-Θέλω τη γνώμη σου σε κάτι. Εγώ πιστεύω ότι ο Μιχόπουλος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας μετά το 1990 λαμβάνοντας φυσικά και υπόψη την πορεία του στην Αγγλία. Δεύτερος τερματοφύλακας σε όλη την Αγγλία μετά τον Μπαρτέζ πριν από 2 χρόνια αυτό και σε 18 παιχνίδια πέρυσι κράτησε το 0. Αν μπορείς πες μου τη γνώμη σου πάνω σε αυτό. (Agapios.N)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
Ο Νίκος είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί δεν έχω δει παιχνίδια του στην Αγγλία.

-Ποια νίκη που έκανες στην καριέρα σου θεωρείς πιο σημαντική και ποιο ήταν το παιχνίδι που διασκέδασες περισσότερο; Τι σκέφτεσαι όταν κάνεις τη σύγκριση του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα καλά ξένα πρωταθλήματα (γήπεδα, εγκαταστάσεις, αντίπαλοι, φίλαθλοι); (aekzine)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Νίκη εναντίον της Γκρασχόπερς και παιχνίδι με τη Ρεάλ . Και τα δυο.
2. Με πιάνει μελαγχολία και ελπίζω κάποια στιγμή να τα δω και στην Ελλάδα.

-Πόσοι παίκτες προσπαθούν να πάρουν ηγετικό ρόλο μετά την φυγή του Ντέμη και πόσοι από αυτούς μπορούν να το καταφέρουν κατά την γνώμη σου; Η Αθλέτικο ψάχνει για τερματοφύλακα το έχεις σκεφτεί μιας και ταιριάζει το στυλ σου για το συγκεκριμένη χώρα; (Dizzy)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. ---
2. Αν είναι για το ισπανικό πρωτάθλημα που το θεωρώ κορυφαίο και συμπαίκτης με τον Ντέμη θα το ήθελα.

-Ποια θεωρείς την καλύτερη επέμβαση της καριέρας σου στην ΑΕΚ; Σε απασχολεί τυχόν μεταγραφή σου στο εξωτερικό ή θα προτιμούσες να συνεχίσεις και να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα της καρδιάς σου; (stayros-21)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Στον τελικό με τον Ολυμπιακό στην κεφαλιά του Τζιοβάνι.
2. Έχω απαντήσει παραπάνω.

- Είναι μια παιδική μου απορία - πόσο πια σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν ξεκινάς βασικός σε 10-15 παιχνίδια; Είσαι παίχτης της ΑΕΚ (μεγάλη τιμή για μένα) και πληρώνεσαι ένα σοβαρό μισθό βρέξει χιονίσει. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο έχουμε ΕΝΑΝ παίχτη στο τέρμα και είναι λογικό να κάθεσαι υποχρεωτικά έξω όταν είναι να μπει ένας άλλος να παίξει. Αυτό είναι τόσο δύσκολο να απορροφηθεί από τον εγωισμό (όχι με την κακή έννοια) ενός τερματοφύλακα; Θυμάμαι και τον Καψή που έλεγε παλιότερα πως σκεπτότανε να φύγει επειδή δεν έπαιζε, για ομάδες πολύ-ΠΟΛΥ κατώτερες - όμως εκτιμώ ότι μια τέτοια κατάσταση θα υπάρχει πάντα στην ίδια τη θέση του νο1, λόγο της μοναδικότητάς της. Είναι αναγκασμένος λοιπόν ένας προπονητής να χρησιμοποιεί έναν τερματοφύλακα προκειμένου να αντιμετωπίσει την (έστω και υποσυνείδητη) απειλή 'αν δεν ξεκινάω, θα φύγω'; Μήπως έχει να κάνει και με τον επαγγελματισμό των παικτών, την κουλτούρα του εγχώριου αθλήματος και το επίπεδο των ελληνικών ομάδων; Ένας νεαρός βάσκος δεν θα κάτσει και 5 χρόνια στον πάγκο της Σοσιεδάδ να κεντάει πουλόβερ και να παίζει μισό ημίχρονο κυπέλλου τη σαιζόν; Είναι αφελής ή μη-επαγγελματίας; Μήπως δηλαδή υπάρχει μια συγκεκριμένη ΠΑΙΔΕΙΑ για τη θέση κάτω από τα δοκάρια μιας (πόσο μάλλον μεγάλης) ομάδας, την οποία κανείς δεν καταφέρνει να διδάξει και να εμφυσήσει στη χώρα μας; Σε λίγα χρόνια που η Ένωση 1924 θα πάρει την ΠΑΕ και θα βάλουμε πρόεδρο το Ντέμη, εσύ τι θέση θα ήθελες να σου δώσουμε; (Zarathustra )

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
Όταν δεν παίζεις ανεξαρτήτου θέσης, ομάδας, εθνικότητας, δε σου αρέσει και περνάνε πολλά από το μυαλό σου. Αλλά όπως είπα και παραπάνω αν συνεχίσω να μην αγωνίζομαι πρέπει να κοιτάξω την καριέρα μου και το συμφέρον της οικογένειας μου. Μου είναι δύσκολο αυτό αλλά πρέπει.

-Ήσουν όπως ο Οικονομόπουλος της ΑΕΚ αλλά και ο Νικοπολίδης πολλά χρόνια στη σκιά. Το ότι κατάφερες τη στιγμή που σου δόθηκε η ευκαιρία να βγεις από τη σκιά αποδεικνύει ότι πάλεψες και πάλεψες πολύ σκληρά μάλιστα! Αυτοί οι δύο κατάφεραν και σκαρφάλωσαν αλλά κυρίως έμειναν στην κορυφή μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Εσύ βγήκες στη κορυφή αλλά ξανακατέβηκες από αυτή. Θέλω ν’ ακούσω αν και σε τι ποσοστό ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου γι’ αυτή την εξέλιξη, ήσουν τόσο συγκεντρωμένος στη προσωπική σου προσπάθεια όπως όταν ήσουν στην αφάνεια; (ROWMAN)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
Σίγουρα έχω και εγώ τις ευθύνες μου αλλά όχι μόνο εγώ. Εννοώ ότι για τ’ άσχημα αποτελέσματα δεν έφταιγα μόνο εγώ.

-Κάποτε μου είχες πει "Μόνο ΑΕΚ". Ισχύει ακόμα αυτό για σένα; Και σε ξαναρωτάω γιατί πιστεύω βλέποντας και μαθαίνοντας από τον Ντέμη πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα έξω, ίσως να έχεις αλλάξει γνώμη. Τα τελευταία 5-6 χρόνια η ομάδα μας έχει αλλάξει πάνω από 45 παίκτες στην άμυνα. Είναι πιστεύεις θέμα κακής επιλογής και προγραμματισμού ή καθαρά θέμα τύχης; (menzo)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Το είπα και πιο πάνω. Θα το ήθελα κάποια στιγμή να κάνω το βήμα για το εξωτερικό.
2. Όλα παίζουν ρόλο αλλά πιο πολύ να είσαι τυχερός.

-Πώς μπορώ εγώ ένας απλός φίλαθλος να καταλάβω ότι ο τερματοφύλακας της ομάδος μου είναι ντεφορμέ; Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει και δεν το έκανε; Αυτοί που σου λένε να φύγεις από την ΑΕΚ σε αγαπάνε πιο πολύ από αυτούς που σε θέλουνε να μείνεις; (SOUT KAI MESA)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι ότι δεν ξέρω. Ίσως καλύτερα ν’ απευθυνθείς σε αυτούς που το λένε. Αν ξέρουν και εκείνοι.
2. Αυτό θα το δούμε στο τέλος αν κάποια στιγμή φύγω.

-Ποιος πιστεύεις άτι υπήρξε ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα, από αυτούς που μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση (όχι από περιγραφές των παππούδων μας δλδ). Όταν ήσουν μικρότερος και ονειρευόσουνα ότι θα γίνεις ποδοσφαιριστής (όπως όλοι μας), τι θέση φανταζόσουνα ότι έπαιζες; (bafi)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Έχουν περάσει πολλοί καλοί τερματοφύλακες, όπως ο Σαργκάνης, ο Μήνου, ο Ατματζίδης.
2. Από μικρός μου άρεσαν τα δύσκολα γι’ αυτό τερματοφύλακας.

-Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η ποδοσφαιρική ΑΕΚ παραπαίει και πολλές φορές έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Ποιος -κατά τη γνώμη σου- έχει συμβάλει περισσότερο στην αποτροπή της καταστροφής: η διοίκηση, ο κόσμος, οι παίκτες, ο προπονητής ή κάτι άλλο; (Βάλε τα σε μια σειρά, ανάλογα με τη συμβολή του καθενός.) Τι από τα παραπάνω σε κάνει εσένα ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή να μένεις ή παραμένεις ή να θες να είσαι στην ΑΕΚ. Και εδώ θα ήθελα μία κατάταξη. (fotispirou)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Θα πω μόνο για τους παίκτες. Ότι οι παίκτες έχουν συμβάλλει περισσότερο γιατί αν θέλαμε πέρυσι θα είχαμε κάνει όλοι προσφυγές και θα φεύγαμε. Κάναμε όμως υπομονή με κίνδυνο να χάσουμε τα λεφτά που είχαμε δουλέψει.
2. Δεν μπορώ να καταλάβω την ερώτηση σου, λυπάμαι.

-Είδαμε πρόσφατα τον Ελευθερόπουλο να τον «σταυρώνουν» οι οπαδοί της ομάδας του λόγω του αποτελέσματος με την Γιουβέντους. Κατά τη γνώμη σου, υποθέτοντας ότι είδες το παιχνίδι, φέρει ευθύνες ο τερματοφύλακας για το αποτέλεσμα αυτό; Είναι γνωστή σε όλους μας η αγάπη σου για την ομάδα και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε αυτό. Αν όμως επαγγελματικά έπρεπε να διακόψεις με την ΑΕΚ και είχες μια καλή πρόταση από τις άλλες 2 «μεγάλες» ομάδες της Αττικής, θα έκανες το βήμα αυτό; (ementee)

-Απάντηση από Διονύση Χιώτη
1. Όταν μιλάμε για ένα σκορ 7-0 δεν μπορούμε να λέμε ότι έφταιγε μόνο ο Ελε. Όλοι φταίνε. Αλλά πολλοί εδώ στην Ελλάδα ψάχνουν για εύκολα θύματα.
2. Το είπα και πριν. Αν η ΑΕΚ μου γυρίσει την πλάτη πρέπει και εγώ να κοιτάξω το συμφέρον μου. Ελπίζω να μην γίνει αυτό.

If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers