H συνέντευξη του Μιχάλη Καψή στο AIFC

18 Δεκεμβρίου 2003  

Άλλες συνεντεύξεις:


Στις 18 Δεκεμβρίου 2003 Έδωσε συνέντευξη

στο ΑΕΚ Ιnternet Fan Club (#AEK-GRnet)

ο Μιχάλης Καψής,

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη ,

επίσης θερμές ευχαριστίες στο μέλος μας

Kardinalios για την οργάνωση της συνέντευξης

Ακολουθεί η συνέντευξη.

-Ερώτηση από Kardinalios:
Μιχάλη, είχες κάποιον παίχτη πρότυπο που ήθελες να μοιάσεις από μικρός, ή αυτό το πρότυπο το βρήκες στον πατέρα σου;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Αμυντικό πρότυπο δεν είχα γιατί έπαιζα haf. Μου άρεσε ο Ράικαρντ

-Ερώτηση από assos_s :
Καλησπέρα Μιχάλη. Στέλιος από Αλεξανδρούπολη εδώ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σου έχει δημιουργήσει προβλήματα αυτός ο τραυματισμός σου και τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα από τον Μιχάλη Καψή στην ΑΕΚ. Ευχαριστώ πολύ!

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Η αποχή σίγουρα επηρεάζει. Θέλω να πιστεύω ότι όταν γυρίσω θα είμαι αυτός που ήμουν πριν
τον τραυματισμό.

-Ερώτηση από Bandit21:
Καλησπέρα Μιχάλη και καλώς ήρθες στο #ΑΕΚ. Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω εγώ έχει σχέση με την αμυντική διάταξη της ομάδας. Τι πιστεύεις εσύ ότι λείπει από την άμυνα της ΑΕΚ προκειμένου να βελτιωθεί μιας και εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες μπροστά σε γρήγορες και δυνατές επιθέσεις. Φταίνε οι παίκτες; Το σύστημα; Τι;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Δεν είναι θέμα αμυντικής διάταξης μόνο αλλά αμυντικής συνολικής λειτουργίας. Πρέπει να αμύνονται όλοι και όχι μόνο 3 η 4 άτομα.

-Ερώτηση από eccentric:
Καλησπέρα Μιχάλη κι εύχομαι από εδώ και μπρος να μας επισκέπτεσαι συχνότατα! Λέγομαι Νίκος Δεμερτζής και είμαι MEMBER OF MALADENHS FAN CLUB. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πέρυσι το Πάσχα ο Ντέμης Νικολαϊδης στο AIFC απάντησε σε ερώτηση που του θέσαμε ότι ο πιο καθαρός αμυντικός που τον έπαιξε στην ως τώρα καριέρα του είσαι εσύ. Ποιος είναι ο πιο καθαρός και ποιος ο
πιο βρώμικος αντίπαλος που είχες ως τώρα στην καριέρα σου;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Συνήθως οι επιθετικοί δεν σε αντιμετωπίζουν βρώμικα με πάντα κάποιες εξαιρέσεις π.χ. Μπατιστούτα

-Ερώτηση από argy-ris:
Καλησπέρα Μιχάλη είμαι ο Αργύρης Συμιακάκης από Βόλο. Μιχαήλ ποσό δύσκολο είναι να εξελιχτείς ποδοσφαιρικά όταν εσείς για πατέρα σου τον Άνθιμο Κάψει έναν μεγάλο ποδοσφαίριση και να παίζεις στην ίδια θέση με αυτόν, η κριτική που σου ασκείτε κατά πόσο σε επηρεάζει;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Στην άρχοι είναι πολύ δύσκολο και έχεις αρκετό άγχος συγχρόνως ωμός έχεις περισσότερες ευκαιρείς από κάποιο άλλο παιδί. Η κριτική αν είναι αντικειμενική και καλόβουλη σου κάνει καλό.

-Ερώτηση από zouzou:
Καλησπέρα Μιχάλη. Είμαι η Ειρήνη από Ηράκλειο Κρήτης...Θα ήθελα να μάθω ποια θεωρείς την μεγαλύτερη και καλύτερη στιγμή της έως τώρα καριέρας σου και σε ποιο παιχνίδι ένιωσες περήφανος που ανήκεις στην ΑΕΚ.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Η καλύτερη ήταν ο περσινός τελικός κόντρα στον ΟΣΦΠ και περήφανος πόλη ένοιωσα φέτος μέσα στην Ρεάλ .

-Ερώτηση από agglos-21:
Μιχάλη, γεια σου από Βέροια, η ερωτήσει μου είναι η εξής. Πως σχολιάσεις το γεγονός, ότι αν σε σένα, και σε κάθε ποδοσφαιριστή, του προσφέρουν κάποια εκατομμύρια παραπάνω, θα άλλαξε ομάδα, ενώ σε Νένα τον οπαδό, και όλα τα λεφτά του κόσμου να μου δώσουν για να αλλάξω ομάδα, δεν πρόκειται να τα πάρω;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Η διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είμαστε στυγνοί επαγγελματίες ενώ ο φίλαθλος είναι καθαρός αισθηματίας και ιδεολόγος.

-Ερώτηση από Stab12:
Μιχάλη σε ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για την παρουσία σου απόψε μαζί μας. Τάκης από Καρδίτσα. Θα ήθελα να μου πεις αν η ομάδα βαδίζει πιο ήρεμα χωρίς τον Ψωμιάδη.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Ακόμα όχι δεν έχει αλλάξει τίποτα ριζικά αλλά περιμένουμε όλοι να δούμε τις εξελίξεις και κατά πόσο αυτές θα είναι καλύτερες

-Ερώτηση από AEKman:
Καλησπέρα Μιχάλη, Δημήτρης από Αγγλία. Θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί και πως έχεις ηρεμήσει σαν παίκτης κρίνοντας από παλιά;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Όσο μεγαλώνεις ωριμάζεις και αποφεύγεις τυχόν άσχημα περιστατικά του παρελθόντος.

-Ερώτηση από MaYrH_sOkOlAtA:
Καλησπέρα Μιχαλάκη και άπω την Κατερίνη με λένε Χρύσα. Καταρχάς να σε συγχαρώ για το λάθος σου για μπάλα και για την ΑΕΚ φυσικά και να σου ευχηθώ να είσαι πάντα υγιής και να παίζεις μπάλα για ΕΜΑΣ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορείς να εξηγήσεις την αλλαγή τις αμάδας δηλαδή την μια ίσως χάσουμε από την τελευταία ομάδα της κατηγορίας και άπω την άλλη παίρνουμε καλά αποτελέσματα από αυτό που λέγετε Ρεάλ;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Σίγουρα δεν υποτιμάς την τελευταία ομάδα αλλά πάντα έχεις ένα κίνητρο παραπάνω όταν αγωνίζεσαι κόντρα στην Ρεάλ και σε παρόμοιες ομάδες θα πρέπει όμως πάντα να δείχνουμε την ίδια σοβαρότητα ανεξαρτήτως αντίπαλου.

-Ερώτηση από wert:
Καλησπέρα Μιχάλη από Δράμα. Όταν λήγει το συμβόλαιο με την ΑΕΚ σου θα ήθελες να φύγεις στο εξωτερικό;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Θα προτιμούσα να μηνώ στην Α.Ε.Κ. Δεν το λέω για να το παίξω ΑΕΚτζης αλλά είμαι δεμένος με την ομάδα και δεν έχω εγώ λόγο να φηγό, αρκεί να με τέλει και η ομάδα.

-Ερώτηση από kostas21r:
Μιχάλη καλησπέρα , Κώστας21ρου από Αθήνα. Η ερώτηση μου είναι η εξής : η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Γρήγορα όμως πέταξε μακριά ο τίτλος. Σίγουρα υπάρχουν πολλές δικαιολογίες. ΟΜΩΣ, έχετε σκεφτεί (όλοι οι παίχτες) και τις δικές σας ευθύνες για την χαμένη χρονιά;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Σίγουρα μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι και προσωπικά δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες όποια προβλήματα και αν υπάρχουν. Έχουμε την δυνατότητα μέσα στο γήπεδο να τα ξεπερνούμε. Υπομονή....

-Ερώτηση από Skountouflhs:
Καλησπέρα Μιχάλη, Πάνος από Πάτρα. Θα ήθελα να μου πεις τι έφταιξε στο παιχνίδι με τη Μάλαγα και έγινε αυτό που όλοι ξέρουμε και δεύτερο θέλω να μου δώσεις υπόσχεση εδώ και τώρα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή έστω τη δεύτερη θέση να πάει ο γαύρος προκριματικά και όχι εμείς. Ευχαριστώ.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσουμε πρώτη ή δεύτερη θέση. Όσον αφορά την Μάλαγα σίγουρα δεν είχαμε παίξει στοίχημα διπλό όπως ακούστηκε, αλλά η εικόνα που παρουσιάσαμε δεν ήταν ανάλογη των προηγούμενων ευρωπαϊκών αγωνιστικών.

-Ερώτηση από Anouvis_X:
Καλησπέρα Μιχάλη με λένε Δημήτρη και είμαι από Στοκχόλμη. Εγώ δεν έχω να ρωτήσω κάτι μια και η ερώτηση μου έχει καλυφθεί από κάποιον άλλον. Θα ήθελα μόνο να σου ευχηθώ να είσαι πάντα καλά και καλή συνέχεια στην καριέρα σου.

-Ερώτηση από MaXiMiLiaN:
Μιχάλη καλησπέρα. Οι ερωτήσεις μου είναι:
1. Τι πιστεύεις ότι θα κάνουμε στο Κύπελλο Ελλάδος;
2. Θα βγούμε Ευρώπη φέτος; Ευχαριστώ

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Θέλω να πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το κύπελλο και να πάρουμε και ένα τίτλο φέτος. Και όσον αφορά την Ευρώπη είπα και προηγουμένως ότι μέχρι το τέλος θα παλέψουμε για όσον το δυνατό ψηλότερα.

-Ερώτηση από Revolution21r:
Αυτό που απασχολεί εμένα αλλά και πολλούς οπαδούς της αγαπημένης μας ομάδας τους τελευταίους μήνες είναι το γεγονός ότι έχει πέσει η απόδοση των παιχτών της ΑΕΚ. Βλέπω ότι δεν είναι η ΑΕΚ που αγάπησα και λάτρεψα, η ΑΕΚ που έπαιζε με πάθος και τόλμη. Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τι είναι αυτό που έχει επηρεάσει την απόδοση της ΑΕΚ. Ποιο είναι το στοιχείο που φέρνει το σωστό αποτέλεσμα κατά τη γνώμη σου.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Δεν είναι εύκολο να παίζεις από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος το ίδιο καλά. Σίγουρα μπορείς να δείχνεις την ίδια θέληση και πάθος αλλά δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις. Τα στοιχεία που φέρνουν αποτελέσματα ομαδικότητα, σοβαρότητα, πειθαρχία και πάθος.

-Ερώτηση από Al_CaPoNe:
Και μένα με ολοκλήρωσαν μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα παιδιά…Πάντως Μιχάλη Καψή σε ευχαριστούμε που είσαι σήμερα κοντά μας, ΑΕΚΑΡΑ μια Ζωή!!!

-Ερώτηση από Nikos21r:
Η περίπτωση του τραυματισμού σου πως πάει;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Θέλω να πιστεύω πως την επόμενη εβδομάδα θα μπορώ να αγωνίζομαι κανονικά. Αυτό τουλάχιστον μου έχουν πει οι γιατροί.

-Ερώτηση από Byzantinos21r:
Καλησπέρα Μιχάλη, Κώστας από Λάρισα. Θα ήθελα να μου πεις κατά τη γνώμη σου ποια είναι σωστά κριτήρια να λειτουργεί μια αμυντική γραμμή σε μια ομάδα. Όντως έχουμε δει πολλά λάθη από την άμυνα της ομάδας μας. Τι νομίζεις ότι φταίει; Αυτά και σου εύχομαι καλή επιστροφή στα γήπεδα.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Θα πω πάλι ότι άμυνα δεν κάνουν μόνο 3-4 παίκτες. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και τελειώνει στο τέρμα. Αν μαρκάρουμε όλοι λειτουργούμε καλύτερα οι αμυντικοί, εάν δεν μαρκάρουμε όλοι οι αμυντικοί είμαστε εκτεθειμένοι. Δυστυχώς τα λάθη των αμυντικών βγάζουν μάτι, αλλά τα λάθη των υπολοίπων περνούν απαρατήρητα.

-Ερώτηση από nik0s:
Γνωρίζεις το #aek και το Forum του aek.com (δηλαδή το AEK Internet Fan Club A.I.F.C) από παλιά; Και αν ναι ποια είναι η γνώμη σου; Ευχαριστώ, Νίκος από Χίο.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Δεν το γνώριζα, μόνο κάποια παιδιά από μια κοπή πίτας είχα γνωρίσει και τον kArDiNaLiOs που συντόνισε την συζήτηση μαζί σας. Δυστυχώς δεν είμαι χρήστης του internet για να σας γνωρίζω από παλιά.

-Ερώτηση από BarrichelloRubens:
Καλησπέρα Μιχάλη από την Κηφισιά. Σε ευχαριστούμε για την τιμή να σου κάνουμε έστω και από μια ερώτηση ο κάθε ένας από εμάς. Οι φίλαθλοι ενοχοποίησαν τον Ντέμη και την Βανδή για το αναποτελεσματικό του παιχνίδι στα τελευταία μας. Με βάση όχι την προσωπική τους ζωή αλλά την προπονητική και αγωνιστική συμπεριφορά του Ντέμη νομίζεις ότι έχουν δίκιο; (Θα προτιμούσα άρνηση απάντησης παρά μια δεοντολογική απάντηση).

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Πιστεύω πως έχουν άδικο. Ο Ντέμης και ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα ντεφορμαρίσματος και σίγουρα για αυτό δεν ευθύνεται η σύντροφος ή η γυναίκα του. Δεν συμφωνώ με εκδηλώσεις εναντίον της Βανδή και της κάθε συζύγουή φίλης ποδοσφαιριστή όταν ο ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται καλά. Εάν δεν παίξω καλά βρίζε εμένα και όχι την γυναίκα μου.

-Ερώτηση από barcelona21:
Καλησπέρα Μιχάλη και ευχαριστώ που μιλάς μαζί μας. Ποια είναι η διάκριση που θα σε ικανοποιούσε δεδομένου της δυναμικότητας της ΑΕΚ.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Σίγουρα πρωτάθλημα Ελλάδος.

-Ερώτηση από diomenea:
Καλησπέρα Μιχάλη και σιδερένιος. Θα ήθελα να σε συγχαρώ για την εξαιρετική χρονιά που διανύεις αφού μπόρεσες ν’ αντεπεξέλθεις άριστα στις μέχρι τώρα απαιτήσεις που είχε η ομάδα και ο κόσμος από εσένα. Τώρα θα ήθελα να μου πεις αν το φετινό σου φορμάρισμα οφείλεται στον προπονητή, στο σύστημα, ή στην προετοιμασία που έκανες το καλοκαίρι. Επίσης θα ήθελα να μάθω το όνομα του δυσκολότερου επιθετικού που έχεις αντιμετωπίσει. Ευχαριστώ.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πιστεύω ότι είναι και θέμα τύχης όταν η ομάδα πάει καλά. Μπορείς και εσύ ατομικά να δείξεις κάποια καλά στοιχεία. Φέτος δυσκολότερος αντίπαλος ήταν ο Νtagkano της Gkenk και λόγω σωματικών προσόντων αλλά και ικανοτήτων. Οι περισσότεροι επιθετικοί είναι δύσκολοι.

-Ερώτηση από Tiesto:
Μιχάλη γεια από Κατερίνη! Με λένε Νίκο και θα ήθελα να μου πεις με ποιον αμυντικό παίχτη στην ΑΕΚ συνεργάστηκες ως τώρα καλύτερα στην καριέρα σου και ποιον θεωρείς καλύτερο αμυντικό παίχτη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εκτός από σένα φυσικά! Ευχαριστώ και σου εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και την ΑΕΚάρα μας!

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Δεν έχω πρόβλημα στη συνεργασία μου με αμυντικούς. Καλά έχω παίξει και με τον Κωστένογλου και με τον Ράιτ και με τον Γκαμάρα και τον Καλιτζάκη. Υπάρχουν πολλοί καλοί αμυντικοί παίκτες αλλά δεν θέλω ν΄ αναφέρω μόνο ένα.

-Ερώτηση από greb:
Καλησπέρα Μιχάλη. Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το φλέγον θέμα της ΑΕΚ. Επηρεάζει εσάς τους παίκτες η όλη κατάσταση με τη διχόνοια του λαού της ΑΕΚ για τον Μπάγιεβιτς; Πιστεύεις πως οι κακές εμφανίσεις με ομάδες σχετικά εύκολες στο πρωτάθλημα έχουν να κάνουν με αυτό; Νίκος από Ναύπλιο, ευχαριστώ.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Σίγουρα επηρεάζει τους παίκτες η όλη κατάσταση αλλά δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογία το λόγο αυτό και να μην αγωνιζόμαστε έτσι όπως μπορούμε και έτσι όπως πρέπει σαν παίκτες της ΑΕΚ.

-Ερώτηση από Aekaras:
Βασίλης από Αθήνα. Η ερώτηση μου αφορά θέμα τακτικής. Επειδή έχεις μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία θα ήθελα να σε ρωτήσω αν η δική σου φιλοσοφία ταίριαζε περισσότερο με το Φερνάντο Σάντος ή με αυτή του σημερινού προπονητή. Ποιο από τα 2 στυλ πιστεύεις ότι ταιριάζει στην ΑΕΚ.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Πρέπει πρώτα να δούμε τι ταιριάζει στην ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο κρίνεσαι μόνο από τ’ αποτελέσματα. Μπορεί μια φιλοσοφία που έχω εγώ ή ο «χ» προπονητής ν’ αποτύχει στην ΑΕΚ και μπορεί κάποια άλλη φιλοσοφία που αρχικά φαίνεται «αστεία» να κάνει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Η δική μου φιλοσοφία είναι ο προπονητής να μπορεί να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το έμψυχο δυναμικό.

-Ερώτηση από aouts:
Καλησπέρα από Λάρισα. Σου έδωσε ο Ρόχας Σταύρος τα φιλιά που του είπα να σου δώσει; Αυτά καλό σου βράδυ και καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Μου αρέσει ο Σταύρος; Τα φιλιά δεν μου τα έδωσε.

-Ερώτηση από raisor:
Τι νομίζεις ότι είναι καλύτερο. Μια πολυεθνική στυλ ENIC να λάβει τα ηνία ή κάποιος σοβαρός έλληνας επιχειρηματίας πχ Μυτιληναίος; Σε ευχαριστώ και πάντα γερός.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Καλύτερα κάποιος Έλληνας με επιφάνεια που είναι γνώστης της κατάστασης στην Ελλάδα και θα μπορεί να έχει προσωπική επαφή με τους παίκτες. Το στυλ Enic είναι εντελώς απρόσωπο και δεν είναι πετυχημένο μοντέλο για την ελληνική νοοτροπία.

-Ερώτηση από AndRoid_S:
Καλησπέρα Μιχάλη, θα ήθελα να μάθω πόσο καιρό θέλεις να μείνεις στην ΑΕΚ; Επίσης ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή σου στην ΑΕΚ. Ευχαριστώ και ελπίζω να είσαι πάντα καλά! Σπύρος, Αγρίνιο.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Εάν ικανοποιηθώ χρηματικός θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Πέρυσι ο τελικός κόντρα στον ΟΣΦΠ ήταν η καλύτερη στιγμή.

-Ερώτηση από TrOmOkRaThS21r:
Πως ένιωσες το καλοκαίρι που γύρισε ο Μπάγιεβιτς; Ένιωσες προδομένος; Βαγγέλης από Θήβα.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Είμαι επαγγελματίας και είμαι υποχρεωμένος να συνεργαστώ με όποιον προπονητή επιλέγει ο εργοδότης μου.

-Ερώτηση από Abraham21r:
Καλησπέρα Μιχάλη και από εμένα! Αβραάμ από Γαλάτσι. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κρατάς κακία στον Ότο Ρεχάγκελ για την μη επιλογή σου στην Εθνική Ελλάδος και με ποιους κάνεις πιο πολύ παρέα από την ομάδα.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Κακία δεν κρατάω στον προπονητή μου, μένει μια πικρία που δεν έχω αγωνιστεί στην Εθνική, και θέλω η Εθνική να πηγαίνει καλά. Παρέα δεν κάνω ιδιαίτερη με κάποια από τα παιδιά όχι λόγο ιδεολογίας αλλά λόγω απόστασης. Μένω μακριά από αυτούς μένω στον Πειραιά. Βρίσκομαι μαζί τους μόνο στα αποδυτήρια και στο ξενοδοχείο.

-Ερώτηση από aekara21salonika :
Μιχάλη είμαι ο Βασίλης από Σαλόνικα. Θέλω να μου πεις για την αξιοπιστία τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα, εσύ πως νιώθεις όταν πας να παίξεις; Νιώθεις την αδικία;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Όταν αγωνίζεσαι προσπαθείς να μην σκέφτεσαι βέβαια μετά από κάποια στιγμή
δυστυχώς καταλαβαίνεις την πραγματικότητα και απλώς κάνεις υπομονή. Δεν μπορείς να αντιδράσεις μόνος σου.

-Ερώτηση από aekara21salonika :
Δηλαδή στήνονται οι αγώνες; Η φοβούνται τα big boss οι διαιτητές;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Και χρειάζεσαι κάποιους απλούς να σε στηρίξουν και να σε προστατέψουν βλέπε παράγοντες.

-Ερώτηση από mac:
Πως νιώθεις που σε αγκαλιάζει ο κόσμος της ΑΕΚ με αυτό τον τρόπο; Νιώθεις Αεκτζης την πονάς την ομάδα δηλαδή. Γιατί από ότι βλέπεις τουλάχιστον εδώ ο κόσμος την αγαπάει την ΑΕΚάρα. Καληνύχτα σου και ότι επιθυμείς.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Την ομάδα την αγαπάω και τη σέβομαι αλλά πιο πολύ σέβομαι τον εαυτό μου και τον κόσμο που μου φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Σας ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε.

-Ερώτηση από netman:
Μιχάλη πότε θα σε ξαναδούμε Λαμία; :-))) Σε περιμένει ο Κώστας, καλή συνέχεια.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Θέλω να πιστεύω την άλλη εβδομάδα στην Τούμπα. Χαιρετίσματα σε όλο το club στη Λαμία και στον Κώστα προσωπικά.

-Ένα μήνυμα από Prasinomatis:
Ελπίζω να κλίση την καριέρα του στην ΑΕΚΑΡΑ μας και να πάρει πολλά τρόπαια μαζί της που τόσο θέλουμε οι οπαδοί της... Καλή ανάρρωση και κουράγιο....Ανδρέας από Κύπρο

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Ανδρέα μου σ’ ευχαριστώ και εύχομαι να μοιραστούμε μαζί την χαρά των τίτλων.

-Ερώτηση από webfan:
Αν σου έλεγαν να παίξεις σε άλλη θέση ποια θα διάλεγες και γιατί;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Αμυντικό χαφ γιατί εκεί ξεκίνησα να παίζω και ίσως γιατί δεν είσαι τόσο εκτεθειμένος όσο εκεί που παίζω τώρα.

-Ερώτηση από ballack:
Γεια σου Μιχάλη Αντώνης από Πάτρα...θα ήθελα να σε ρωτήσω πιστεύεις ότι η ΑΕΚ μπορεί να ξανακάνει μια τέτοια καλή πορεία στο champion league και επίσης τι έφταιξε στον να μην προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Ευχαριστώ καληνύχτα!!

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Εάν αγωνιζόμαστε σοβαρά σίγουρα μπορούμε να επαναλάβουμε την φετινή πορεία, αρκεί να είμαστε όλοι προσγειωμένοι. Ειδικά εμείς οι ποδοσφαιριστές αλλά και εσείς οι φίλαθλοι. Πιστεύω ότι με τη Μάλαγα βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα αρκετοί παίκτες.

-Ερώτηση από GANDALF_TLOTR:
Φίλε Μιχάλη καλησπέρα από Λάρισα. Πιστεύεις πως η φετινή ΑΕΚ (μετά τα όσα προβλήματα έχουν προκύψει), θα μπορέσει να κυνηγήσει το πρωτάθλημα; Ευχαριστώ και καλή ανάρρωση η ΑΕΚ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Όσο ζεις ελπίζεις και πάντα παλεύεις μέχρι το τέλος για ότι καλύτερο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πιθανότητες για πρωτάθλημα αλλά στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται.

-Ερώτηση από mimis:
Νοιώθεις αδικημένος που παίζεις τόσα χρόνια σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σχεδόν τζάμπα;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Με προβληματίζει μόνο εκτός γηπέδου αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι όταν αγωνίζομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω και εγώ να πάρω χρήματα.

-Ερώτηση από Mike:
Καλησπέρα από original-Χαλκίδας. Πόσο λεπτή είναι η διαφορά του παίκτη οπαδού της ομάδας και του επαγγελματία παίκτη; Εσύ πως νιώθεις; Εμείς θα προτιμούσαμε το πρότυπο Ντέμη! Και τι έχεις να πεις σε όσους δε πηγαίνουν πια στο γήπεδο θεωρώντας ότι με την επιστροφή του προδότη έχει ανασταλεί η λειτουργία της ΑΕΚ;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα σίγουρα δένεσαι μαζί της. Εγώ είμαι επαγγελματίας αλλά προσπαθώ ν΄ αντιμετωπίζω κυρίως τον κόσμο της ΑΕΚ με το συναίσθημα, ο κόσμος είναι αυτός που κρίνει ποιος αγαπάει πιο πολύ την ομάδα, αυτός που δίνει και την ψυχή του για την ομάδα, ή αυτός που θεωρητικά αγαπάει την ομάδα. Θα προτιμούσα το γήπεδο να είναι συνεχώς γεμάτο γιατί η ΑΕΚ είναι αυτή που θα μείνει ενώ οι παίκτες και οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται.

-Ερώτηση από CelticWarrior:
Καλησπέρα κι από εμένα, πιο πριν είπες ότι "Εάν ικανοποιηθώ χρηματικός, θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην Α.Ε.Κ" δηλαδή είναι μόνο θέμα χρημάτων και όχι αγάπης προς την ομάδα; Όλοι εσείς οι παίκτες ΜΑΣ που σας βλέπουμε και σας θαυμάζουμε, αγωνίζεστε μόνο για τα χρήματα και όχι για την φανέλα; Χωρίς να θέλω να πω, να παίζετε χωρίς να πληρώνεστε...Ευχαριστώ και καλή συνέχεια! (Γιάννης, Καβάλα)

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Είμαι 29 χρονών με 1 παιδάκι και προσπαθώ να ζήσω με τα χρήματα από το ποδόσφαιρο, την ομάδα την αγαπάω και το δείχνω μέσα στο γήπεδο αν όμως εσύ θα μπορούσες να συντηρήσεις μια οικογένεια με την αγάπη του κόσμου εγώ δυστυχώς δεν μπορ. Δεν θα φύγω από την ομάδα για διάφορα που δεν αξίζει να
αναφέρω αν όμως η Α.Ε.Κ συνεχίσει να μου δίνει 16 εκατομμύρια δρχ. είμαι υποχρεωμένος να κοιτάξω κάτι καλύτερο. Δεν είναι θέμα προδοσίας αλλά δυστυχώς επιβίωσης.

-Ερώτηση από To_Lameri:
Γενικά υπάρχει αισιοδοξία στην Α.Ε.Κ. σε διοίκηση και
παίχτες; Και ποια πιστεύεις ότι θα είναι η πορεία μας τον επόμενο χρόνο;(Καλή ανάρρωση).

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Αισιοδοξία υπάρχει άλλα δεν φτάνει μόνο αυτό είμαστε όλοι ναζί και εσείς σε μια κατάσταση αναμονής. Ελπίζουμε να έρθουν καλύτερες μέρες.

-Ερώτηση από erastis:
Καλησπέρα Μιχάλη καταρχήν θέλω να σου πω ότι είμαι οπαδός του Ολυμπιακού και οπαδός του ποδοσφαίρου. Ήθελα να σου κάνω 2 ερωτήσεις. Η πρώτη είναι ποιος παίκτης του Ολυμπιακού σ’ έχει δυσκολέψει περισσότερο και η δεύτερη ερώτηση αν σου λέγανε να διαλέξεις μια καλή ευρωπαϊκή πορεία ή έναν τίτλο Ελλάδας κύπελλο ή πρωτάθλημα τι θα διάλεγες; Σου εύχομαι να πάρεις το κύπελλο Ελλάδας και να βγείτε cl!

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
O Ίβιτς όταν ήταν στον Ολυμπιακό και θα προτιμούσα έναν τίτλο κυρίως πρωτάθλημα, γιατί μόνο με τίτλους γράφεσαι στην ιστορία.

-Ερώτηση από AnToNiO:
Μιχάλη σε πειράζει που μπορεί να σε συγκρίνουμε με τον πατέρα σου κάποιες στιγμές; Ευχαριστώ Αντώνης από Λαμία αν και Ολυμπιακός πάντα καλός φίλαθλος.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Όχι και το θεωρώ τιμή μου.

-Ερώτηση από Alekhine:
Γεια σου Μιχάλη, συνονόματος και εγώ από Ηράκλειο Κρήτης. Η ερώτηση μου δεν είναι προσωπική αλλά γενικότερη και είναι μια φυσική απορία που μου έρχεται. Μιλάμε για συναίσθημα και δέσιμο με την ομάδα αλλά αν μια ομάδα μεθαυρίο σου έκανε πρόταση με πολύ μεγαλύτερες αποδοχές από τις σημερινές, δε θα ήταν πειρασμός για έναν επαγγελματία όπως εσύ και πολλοί άλλοι; Τι θα έκανες;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Είπα και πριν ότι αν η διαφορά είναι μεγάλη είμαι υποχρεωμένος να κοιτάξω το συμφέρον μου. Μετά από λίγα χρόνια το μόνο που μένει από το ποδόσφαιρο είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός και η αγάπη του κόσμου. Μπορεί ν΄ αξίζει κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορεί να σε ταΐσει.

-Ερώτηση από SOKRATIS_FAME:
Πως ένιωθες που δεν έπαιζες στο derby;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Πίκρα γιατί τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να τα χάνεις είναι καλό και για ατομική προβολή ίσως και για την ομάδα και για τον προπονητή να έχει περισσότερες λύσεις.

-Ερώτηση από Novembrine_Waltz:
Καλησπέρα Μιχάλη! Θέλω να ξέρεις πως με τις εμφανίσεις σου φέτος σε έχουμε λατρέψει όλοι! Μήπως κρίνεις πως οι κινήσεις των οργανωμένων είναι κάπως υπερβολικές; Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει η ηρεμία στην ομάδα; Σ’ ευχαριστώ πολύ!! Ελπίζω ν’ ανταμειφτείς για αυτό που προσφέρεις!

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Καλό είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο ν’ ασχολείται μόνο με την ΑΕΚ. Τόσα χρόνια πολύ κοντά μας έχουν βοηθήσει αφάνταστα. Με την πρόσφατη όμως συμπεριφορά τους έχω την εντύπωση ότι δεν μας βοηθούν. Ο οπαδός είναι διαφορετικός από τον παίκτη, δεν είναι επαγγελματίας αλλά δεν ξέρω εάν αυτή η στάση είναι η καλύτερη. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας τον κόσμο όμως που θέλει να βοηθήσει την ομάδα.

-Ένα μήνυμα από LordOfTheBeerS:
Του εύχομαι ότι θέλει να το πετύχει επαγγελματικά αλλά και προσωπικά και σύντομα να επιστρέψει στα γήπεδα. Επίσης να τον δούμε σύντομα στην εθνική γιατί το αξίζει.

-Ερώτηση από Markos21r:

Καλησπέρα Μιχάλη από την Δράμα. Αν ήσουν ποτέ για κάποιο λόγο εκτός 18άδας θα ήθελες να παρακολουθήσεις έναν αγώνα από την σκεπαστή;

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Δεν θέλω να κάθομαι στην εξέδρα γιατί δεν θέλω να μαλώσω εάν ακούσω σχόλια ή ύβρεις για συμπαίκτες μου. Για αυτό το λόγο όταν δεν αγωνίζομαι κάθομαι στη φυσούνα.

-Ένα μήνυμα από Los_oRiginalistas:
Δεν έχω να κάνω κάποια ερώτηση στον Μιχάλη αλλά να τον ευχαριστήσω σαν άνθρωπος και σαν οπαδός για τα όσα έχει κάνει για την ομάδα μας. Να είναι πάντα καλά και να ξέρει ότι ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λησμονεί ποτέ τους αληθινούς!

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Σε ευχαριστώ πολύ και η αγάπη του κόσμου μου δίνει δύναμη.

-Ερώτηση από nteminio:
Εγώ δεν έχω να ρωτήσω κάτι Μιχάλη. Να σε ευχαριστήσω πολύ που δέχτηκες την πρόταση μας και μας έδωσες την χαρά να σε έχουμε κοντά μας.

-Απάντηση από Μιχάλη Καψή:
Καληνύχτα σας.


If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers