H συνέντευξη του Ηλία Κυριακίδη στο AIFC

29 Μαΐου 2005  

Άλλες συνεντεύξεις:


Στις 29 Μαΐου 2005 Έδωσε συνέντευξη

στο ΑΕΚ Ιnternet Fan Club

ο Ηλίας Κυριακίδης,

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη

Ευχαριστούμε επίσης τον kardinalio

για την πρωτοβουλία.

αλλά και για την αγάπη του προς το AIFC

Ακολουθεί η συνέντευξη.

-Ερώτηση από XPHSTAPAS:
Πως βλέπεις τον Σάντος για προπονητή;
Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου όσο καιρό είσαι στην ΑΕΚ;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ. αντιμετωπίζουν τον κ. Σάντος ως "πατέρα". Είναι αυστηρός έτσι όπως αρμόζει σε προπονητή μεγάλης ομάδας. Προσωπικά , θεωρώ πως πραγματοποιήσαμε τις πιο σκληρές και επίπονες προπονήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες . Τακτικά θεωρώ πως ήμασταν η πιο καλά "στημένη" ομάδα.
Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση, φροντίζω να μαθαίνω τις απόψεις των συμπαικτών μου για την δική μου αγωνιστική συμπεριφορά και μέσα από τέτοιου είδους συζητήσεις φροντίζω να βελτιώνομαι. Είμαι πεπεισμένος ότι τις επόμενες σεζόν θα βοηθήσω την ομάδα περισσότερο, πάντα μέσα από την σκληρή δουλειά των προπονήσεων.

-Ερώτηση από Breed:
1.Πιστεύεις πως η μη απόκτηση του πρωταθλήματος θα επηρεάσει τη προσέλευση-και συνεπώς στη βοήθεια-του κόσμου την επόμενη σεζόν;
2.Κατά πόσο πιστεύεις πως επηρεάζει την ομάδα της Α.Ε.Κ το ότι δεν έχει δικό της γήπεδο;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1.Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου ο κόσμος θα είναι περισσότερος και ακόμα πιο συγκινητικός... διότι οι οργανωμένοι οπαδοί , οι πολλές οικογένειες και οι υπόλοιποι Α.Ε.Κτζήδες πιστεύω πως περισσότερο ικανοποιήθηκαν για την φετινή αναγέννηση της ομάδας παρά πικράθηκαν για την μη απόκτηση του πρωταθλήματος.
2.Στο συγκεκριμένο προπονητικό team ,στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και σύμφωνα με την προσπάθεια που γίνεται αξίζει ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό γήπεδο, το ίδιο ακριβώς ισχύει για την ποιότητα των φιλάθλων της Α.Ε.Κ. , ένα γήπεδο δηλαδή που θα φροντίζει και θα ψυχαγωγεί αυτούς.

-Ερώτηση από MANOS:
1.Επειδή είσαι ΑΕΚτζής από μικρός ποιόν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ θαύμαζες και είχες ως πρότυπο;
2.Τι ήταν αυτό που έλειψε φέτος από την ΑΕΚ κατά τη γνώμη σου για να κατακτήσει το πρωτάθλημα αφού έφτασε τόσο κοντά;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Όχι ιεραρχικά αλλά σε τυχαία σειρά: Ζαγοράκης, Μανωλάς, Τσιάρτας, Ντέμης, Σαβέφσκι, Ίβιτς, Καραγιάννης, Κωστής, Κετσπάγια, (παίχτες δεκαετίας που παρακολούθησα) Παπαϊωάννου, Νεστορίδης, Μαύρος μερικές από τις αναγνωρισμένες αξίες που δεν έχω προλάβει να παρακολουθήσω.
Κανείς δεν έχει τύψεις για τη δουλειά που έγινε. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους κόπους μας και την δικιά σας παρουσία. Συγκυρίες και τύχη…

-Ερώτηση από gioaek:
1). Ποιο είναι το στυλ ή ο τρόπος παιχνιδιού σε μια ποδοσφαιρική ομάδα που δεν σου αρέσει να παίζεις;
2) Ποιόν συμπαίκτη σου εκτιμάς ιδιαίτερα;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Μ΄ αρέσει το στυλ που κερδίζει και θα πάει την ΑΕΚ μπροστά
2. Κατσουράνη, Κωστένογλου, Λυμπερόπουλο, Χιώτη, Μόρα

-Ερώτηση από AEKman:
Α) Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση και έπαιζες από μικρός σε αυτή τη θέση;
Β) Χρησιμοποιείς και τα 2 πόδια;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
A) Νιώθω πολύ καλά στη θέση που με πρωτοχρησιμοποίησε ο κ Σάντος αλλά στις ακαδημίες του Ιωνικού αγωνιζόμουν πίσω από τον επιθετικό.
Β) Ναι και τα δυο πόδια με περισσότερη ευκολία στο δεξί.

-Ερώτηση από bomber21:
1.Πιστεύεις ότι η αντιμετώπιση της ΑΕΚ από τη διαιτησία ήταν η πρέπουσα κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς;
2.Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει ποτέ;
Ευχαριστώ!

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Η ΑΕΚ θα γίνει τόσο δυνατή στο μέλλον που θ΄ αντιμετωπίζει όλους τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς και τους αντιπάλους.
2.Ο Λυμπερόπουλος στα οικογενειακά διπλά.

-Ερώτηση από nik0s:
1. Πως σου φάνηκε το κλίμα και η συμπεριφορά της διοίκησης στην ΑΕΚ σαν νέος στην ομάδα; Εγκλιματίστικες γρήγορα; και αν ναι τι βοήθησε περισσότερο σε αυτό;
2.Το ΑΕΚ Ιnternet Fan Club (www.aek.com) είναι από το 1994 στο internet, σαν γέφυρα επικοινωνίας και ενημέρωσης των ΑΕΚτζήδων της γης .Δηλαδή από τότε που ελάχιστες ομάδες παγκοσμίως είχαν παρουσία στο δίκτυο. Τι έχεις να πεις για τις σελίδες μας;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Οι άνθρωποι της διοίκησης ήταν κύριοι απέναντι μου. Εγκλιματίστηκα γρήγορα και ένιωσα σαν το σπίτι μου επειδή όλοι οι συμπαίκτες ήταν ευγενικοί απέναντι μου.
2. Αυτοί που επιμελούνται το site είναι άξιοι συγχαρητηρίων και θεωρώ πως η πολυφωνία είναι υγιής και η κριτική χρειάζεται.

-Ερώτηση από akalyptos:
1. Πιστεύεις ότι το Ελληνικό Πρωτάθλημα μπορεί να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικό έτσι ώστε κάποια στιγμή οι Ελληνικές ομάδες λόγω του εγχώριου ανταγωνισμού να γίνουν αρκετά δυνατές έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν στα Κύπελλα Ευρώπης ?
2. Και αν ναι, με ποίους τρόπους μπορεί το πρωτάθλημα των "3" να αποκτήσει ενδιαφέρον και ανταγωνιστικότητα ?

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη σημαίνει: ποιότητα ομάδας, σύγχρονο γήπεδο, υγιής διοίκηση και…τύχη. Αποκτώντας τα μπορούνε να γίνουνε ανταγωνιστικές οι ελληνικές ομάδες.
2. Επιχειρηματίες με χρήματα και αγάπη προς το ποδόσφαιρο ν΄ αναλάβουν ομάδες της επαρχίας.

-Ερώτηση από HitMan:
1) Πως ένιωσες όταν "μπήκες" στην οικογένεια της ΑΕΚ, όταν είδες το κλίμα της ομάδας;
2) Έχεις παίξει ποτέ το FM2005 κοουτσάροντας την ΑΕΚ και συνάμα τον εαυτό σου;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1) Ένιωσα σαν στο σπίτι μου και εντυπωσιάστηκα από το οικογενειακό κλίμα και την οργάνωση της ομάδας.
2) Δεν τα πάω καλά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά θα ήθελα να παίξω στο PS2 τον αγώνα ΑΕΚ-Ρεάλ.

-Ερώτηση από AG21:
1. Ποια είναι τα ατομικά και συλλογικά σου όνειρα?

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Ατομικά και συλλογικά θα ήθελα να καθιερωθώ στην ενδεκάδα της Ένωσης για πολλά χρόνια κατακτώντας κάθε χρόνο και έναν τίτλο…Πάντως για μένα σημαντικότερο είναι να μην δημιουργήσω ποτέ έξω-αγωνιστικό πρόβλημα στην ομάδα.

-Ερώτηση από aekzine:
1. Ποιός ξένος ποδοσφαιριστής ήταν το πρότυπό σου, όταν ήσουν μικρός;
2. Πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχει πίεση για αποτέλεσμα από τον κόσμο ή είναι καλύτερη η φιλοσοφία, τα δίνουμε όλα, χαιρόμαστε το παιχνίδι και στο τέλος κοιτάμε τι κερδίσαμε.

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1.Ρεδόντο, Ντελ Πιέρο, Μπάτζιο, Ντάβιτς και Ζιντάν.
2. Γενικά είμαι άνθρωπος ήρεμος και πιστεύω πως σε κάθε κατάσταση προέχει η υπομονή. Σίγουρα πάντως μεγάλος στόχος είναι να χαιρόμαστε το παιχνίδι «δίνοντας τα όλα».

-Ερώτηση από dimor:
Πως ένιωσες όταν έμαθες το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για σένα και όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Πάντα ήθελα ν’ αγωνιστώ στην ΑΕΚ γι αυτό το λόγο ρώτησα αμέσως τον κ. Χρήστο Κανελλάκη πότε είναι το ραντεβού με τη διοίκηση της ΑΕΚ, υπογράφοντας σε 30 δευτερόλεπτα (γιατί τόσο κράτησαν οι χειραψίες) με τον κ. Νικολαϊδη και τον κ. Ίβιτς.

-Ερώτηση από lampRos:
1. Υπάρχει κάποιος έλληνας-ξένος παίχτης που έχεις ως πρότυπο για την θέση που παίζεις; Κάποιος που νομίζεις ότι μοιάζετε στο στυλ παιχνιδιού; (πχ από έλληνες μου θυμίζεις πολύ τον Καραγκούνη λόγω του συνεχούς τρεξίματος και του ποδοσφαιρικού «θράσους» να σουτάρεις από μακριά…)
2. Ποιο χαρακτηριστικό σου νομίζει ότι μπορείς να βελτιώσεις περισσότερο; Ποιο νομίζεις δηλαδή ότι είναι αυτή τη στιγμή το αδύνατο σου σημείο και πρέπει να το δουλέψεις περισσότερο;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:

1. Θαυμάζω τον Κατσουράνη, Ντάβιτς, Γκατούζο και θα ήθελα να γνωρίσω προσωπικά τον Γιώργο Καραγκούνη.
Θα ήθελα να συμμετέχω περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας, θα ήθελα να βελτιωθώ στο ψηλό παιχνίδι και φυσικά οποιαδήποτε βελτίωση είναι επιθυμητή, άλλωστε η ΑΕΚ για εμένα είναι και σχολείο.

-Ερώτηση από agnwstos:
1. Στο μικρό διάστημα που είσαι μαζί μας, ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έζησες; (Για τη χειρότερη μη μου απαντήσεις. Σε είδα στο ματς με τον Ιωνικό και ξέρω.... )
2. Ποια είναι τα στοιχεία στο παιχνίδι σου που πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις; Ή που σου έχουν πει οι προπονητές σου ότι χρειάζεται να βελτιώσεις;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1) Η πρόκριση στη Λεωφόρο (1-3)
2) Μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι, να γίνω καλύτερος κεφαλοσφαιριστής και γενικά να γίνω πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής.

-Ερώτηση από Sepultura21:
1. Πως ένιωσες βλέποντας τους παλιούς σου συμπαίκτες να σου στερούν το όνειρο του τίτλου; Εννοώ δεν σ’ έκανε να νιώσεις ακόμα πιο άσχημα-περίεργα;
2. Βαγγέλης Βλάχος-Φερνάντο Σάντος. Κρίνοντας τους 2 προπονητές θα έλεγες ότι υπάρχει διαφορά στην αύρα που φέρνει στ’ αποδυτήρια ένας έλληνας ή ξένος προπονητής και αν ναι ποια είναι η διαφορά;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Δεν είναι εγωιστικό αλλά είχα ένα λόγο παραπάνω να νιώθω πιο άσχημα. Η ζωή συνεχίζεται.
Ο Βλάχος έχει δηλώσει δημόσια ότι θαυμάζει τον Φ. Σάντος. Βαγγέλης Βλάχος: Εξαιρετικός Έλληνας προπονητής. Φ. Σάντος: Εξαιρετικός ξένος προπονητής. Η διαφορά κάθε προπονητή βρίσκεται στις γνώσεις και τις εμπειρίες που κατέχει ο καθένας. Ο κ. Σάντος έχει πολλές.

-Ερώτηση από Byzantinos21r:
Επειδή μαθαίνω ότι είσαι ΑΕΚτζής από μικρός, θα ήθελα τη γνώμη σου για τη μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ. Της Original 21. Που νομίζεις ότι έχει κάνει λάθη και που όχι. Συμφωνείς στην στάση που κρατάει σχετικά με το γηπεδικό και τις εκλογές της Ερασιτεχνικής; Ευχαριστώ και σου εύχομαι κάθε επιτυχία.

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Κάλλιστα θα μπορούσα να συζητήσω διεξοδικά τα θέματα που έθεσες πριν 6 μήνες που δεν ήμουν επαγγελματίας της ΑΕΚ. Πάντως ανέκαθεν είχα ταυτίσει την Original 21 με την πορεία της ΑΕΚ. Πάντα οι οργανωμένοι ήταν κοντά στην ομάδα. Πλέον επιβεβαιώνω ότι ανάλογα με την συμπεριφορά των οπαδών χαράζεται και η πορεία της ομάδας.

-Ερώτηση από Abraham21r:
1.Πιστευεις ότι ο κόσμος του χρόνου, θα έχει ανάλογη "θέση" με την φετινή;
2.Παρόλο που είσαι μόλις 6 μήνες στην ομάδα, είσαι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο. Που το εξηγείς αυτό;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Το εύχομαι.
2. Ο κόσμος φέτος είναι κοντά στην ομάδα επειδή βλέπει τους παίκτες να μοχθούν. Πιστεύω ότι το πάθος και την αγωνιστικότητα τα έχω έμφυτα (σ΄ όλα τ’ άλλα βέβαια θέλω να βελτιωθώ)

-Ερώτηση από Philly21:
1. Από που αντλείς αυτό το «θράσος» με την καλή έννοια που έχεις δείξει όταν μπαίνεις στα παιχνίδια;
2. Είχε πάει ποτέ σε αγώνα της ΑΕΚ σαν πιτσιρικάς στη Νέα Φιλαδέλφεια;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1) Κατ΄ αρχήν είναι έμφυτο, η φωνή του κόσμου και η προσωπική αγάπη για την ομάδα.
2) Στον αγώνα του τελικού του κυπέλλου ενάντια στον Παναθηναϊκό που ο Ατματσίδης έβαλε το τελευταίο πέναλτι (η καλύτερη ανάμνηση).

-Ερώτηση από protathlima:
Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής, από "μικρή" σχετικά ομάδα και μικρός σε ηλικία, όταν έρχεται σε "μεγάλη" ομάδα;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Οποιαδήποτε καινούργια επαφή είναι δύσκολη. Όμως αν υπάρχουν βάσεις από την προηγούμενη ομάδα δεν δυσκολεύεσαι τόσο. Οι μεγάλες διαφορές πάντως των δυο ομάδων ήταν όσον αφορά τον κόσμο και φυσικά η καινούργια τακτική της ομάδας.

-Ερώτηση από Nostalgos21:
1. Ποιον αντιπαθείς περισσότερο, ΟΣΦΠ ή ΠΑΟ και γιατί;

2. Θα πήγαινες ποτέ σε ΟΣΦΠ ή ΠΑΟ;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Ξέρω ότι αγαπώ περισσότερο την ΑΕΚ.
2. Ανέκαθεν ήθελα να γίνω επαγγελματίας στον Ιωνικό και να γαλουχηθώ εκεί ώστε ν΄ αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής.

-Ερώτηση από alex:
1. Πες μας 3 ΕΛΛΗΝΕΣ παίκτες που να έπαιξαν φέτος Ελληνικό πρωτάθλημα εκτός ΑΕΚ, και εκτός αυτών που ήδη αποκτήσαμε, που θα ήθελες να τους έχεις συμπαίκτες (ανεξάρτητα αν είναι εφικτές μεταγραφές πχ. από ΠΑΟ, ΟΣΦΠ)
2. ποιό νομίζεις οτι ηταν το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα της φετινής ΑΕΚ, που κόστισε βαθμούς σε Ελλάδα, και δεν επέτρεψε μια ευπρεπή πορεία σε UEFA ; (πέρα από οικονομικά, διοικητικά, έλλειψη ιδιόκτητης έδρας)

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Ζαγοράκης, Αμανατίδης, Ζήκος.
2. Όταν ήρθα στην ομάδα είχαμε ήδη αποκλειστεί και δε γνωρίζω το κλίμα της ομάδος.

-Ερώτηση από Bagus:
1.Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για την ομάδα στην επόμενη χρονιά; Πιστεύεις ότι θα είμαστε πιο «ανταγωνιστικοί»;
2.Ποιος παίκτης σου αρέσει περισσότερα από την ΑΕΚ και γατί...

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η προετοιμασία θα είναι πιο σκληρή, άρα θα είναι μεγαλύτερη και η δουλειά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και οι στόχοι θα είναι οι ίδιοι. Νίκη σε κάθε αγώνα σε οποιαδήποτε διοργάνωση.
2. Να «κλέψω» από τον Κώστα τον Κατσουράνη αγωνιστικά χαρακτηριστικά και θα ήθελα να «κλέψω» τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Νίκου Λυμπερόπουλου.

-Ερώτηση από kardinalios:
Την χρονιά που μας πέρασε,η ομάδα στα κρίσιμα ματς έδειξε υπερβολικά αγχωμένη και μάλιστα χωρίς πίεση από τον κόσμο.
Με δεδομένο ότι τελικά η ομάδα τα πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο στην πιο δύσκολη χρονιά τις Ιστορίας της, πόσο έτοιμοι είστε του χρόνου να "αντιμετωπίσετε" και το άγχος που θα έχετε για να κρατήσετε την ομάδα στις ίδιες τουλάχιστον βαθμολογικές θέσεις, αλλά και τις απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ που λογικά θα είναι μεγαλύτερες;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι η σκληρή δουλειά που θ’ αρχίσει από την προετοιμασία, συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σαιζόν. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες γι’ αυτό το λόγο η δουλεία μας θα είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

-Ερώτηση από gina:
Πόσο φοβάσαι και σκέφτεσαι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα την περίπτωση ενός τραυματισμού (έχω χτυπήσει ήδη πολλές φορές ξύλο) και κατά πόσο αυτό επηρεάζει (αν επηρεάζει) την απόδοση σου σ’ έναν αγώνα;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Οι τραυματισμοί αποτελούν κομμάτι της δουλειάς ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή, πολλές φορές είναι αναπόφευκτη και το καλύτερο φάρμακο σε περίπτωση που συμβεί κάποιος τραυματισμός είναι η πίστη στον Θεό και η αγάπη από τα οικογενειακά σου πρόσωπα.

-Ερώτηση από nikos kakoulidis:
1.Πιστεύεις άτι μπορείς να ζήσεις στην ΑΕΚ στιγμές μεγαλείου που πριν από μερικά χρόνια ούτε θα τις ονειρευόμασταν;
2.Σε ποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπη (εκτός της ΑΕΚ ) θα ήθελες να παίξεις;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Εύχομαι στο μέλλον σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες και θριάμβους της ομάδας, ν’ αποτελώ μέρος αυτής και εγώ.
Είμαι ικανοποιημένος στην ομάδα στην ΑΕΚ, αλλά αν είχα γεννηθεί Άγγλος θα ήθελα να παίξω στην Λίβερπουλ ή Ιταλός στην Γιουβέντους.

-Ερώτηση από chrisk21:
1. Πιστεύεις ότι διαχειρίζεσαι σωστά την αγάπη της κερκίδας ώστε να μην «καβαλήσεις το καλάμι» σε αγωνιστική συμπεριφορά, ή νιώθεις ακόμη διαφορετικά στην ομάδα σε σχέση π.χ. με τον Ιωνικό;
2. Είσαι έτοιμος από τώρα να παλέψεις για θέση βασικού στην προετοιμασία, ή δίνεις περιθώριο αυτή τη σεζόν στον στον εαυτό σου;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Θα ήθελα ο κόσμος να λέει ότι δε δημιούργησα ποτέ έξω-αγωνιστικό πρόβλημα, και επειδή είμαι χαμηλών τόνων, ίσως να μην έχω εκφράσει ακόμα τα συναισθήματα αγάπης προς τον κόσμο.
Θα ήθελα ήδη ν΄ αγωνίζομαι στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ως αναντικατάστατος.

-Ερώτηση από Konstantinos:
1) Ως νεαρός παίχτης επιδιώκεις να βελτιώνεσαι συνεχώς. Με ποιον τρόπο συμβάλλει ο προπονητής στην προσπάθειά σου; Σε ενισχύει ψυχολογικά ή σου δίνει πιο πρακτικές συμβουλές σε τεχνικά ζητήματα;
2) Σε βοηθάει πιο πολύ να παίζεις μπροστά σε φανατισμένο κοινό ή σε πιο οικογενειακό;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Ως νέος παίχτης χρειάζομαι βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Νιώθω τυχερός που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο προπονητής της ΑΕΚ είναι ο κύριος Σάντος, διότι με τις συμβουλές του προς εμένα, νιώθω ότι βελτιώνομαι καθημερινά.
Προτιμώ το αντίστοιχο με το φετινό. Μίξη και των 2 θέλω μετά τις νίκες να δείχνει φανατισμένο.

-Ερώτηση από strigkla:
1). Έχεις διαβάσει τα πόστ μας για τον ερχομό σου όταν πρωτοήρθες στην ΑΕΚ; Το ότι σε υποδέχτηκε έτσι ο λαός της ΑΕΚ σου έδωσε φτερά ή σου βάρυνε τα πόδια από την ευθύνη ν΄ ανταποκριθείς στις προσδοκίες μας; ΄
2). Νιώθεις ότι έχεις ακόμα να πάρεις πολλά από έναν μεγάλο προπονητή όπως είναι ο Σάντος, ποια είναι αυτά και πως σκέφτεσαι ότι θα ικανοποιήσεις τις προσδοκίες του στον αγωνιστικό χώρο;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Είχα διαβάσει μόνο όταν είχα πρωτοέρθει. Δεν με άγχωσε καθόλου, και μπορώ να πω ότι μου έδωσε μεγαλύτερο θάρρος, καθώς και πίστη στις δικές μου δυνάμεις.
Επειδή ο κύριος Σάντος θεωρείται και είναι φιλόσοφος του ποδοσφαίρου, εύχομαι καθημερινά να βελτιώνομαι μέσα από τις οδηγίες του. Επειδή οι προπονήσεις και οι επίσημοι αγώνες είναι ο καθρέπτης της απόδοσης και της βελτίωσης μου, ο κύριος Σάντος είναι ο καταλληλότερος για να κρίνει.

-Ερώτηση από Nikos21r:
Θα ήθελα να μας πεις με ποιόν συμπαίχτη σου εκτός ΑΕΚ είχες δέσει παικτικά πάρα πολύ στην προηγούμενη ομάδα (και ποιον πριν αν θες) και πως αυτό φαινόταν στο γήπεδο και αν έχει γίνει κάτι παρόμοιο φέτος στην ΑΕΚ.

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
Είχα καλές σχέσεις και έμενα στο δωμάτιο με τον Σωκράτη τον Οφρυδόπουλο, ο οποίος είναι ΑΕΚτζής. Από την ΑΕΚ πολύ καλές σχέσεις έχω με τον Χιώτη και Μόρα, οι οποίοι είναι γείτονες στον Κορυδαλλό. Στα αποδυτήρια ακούω και συμβουλεύομαι τον Νίκο τον Κωστένογλου.

-Ερώτηση από vagge:
1. Μπαίνεις συχνά στο Internet; Αν ναι, διαβάζεις το forum μας;
2. Ποια μάρκα ποδοσφαιρικών ειδών θεωρείς καλύτερη σαν επαγγελματίας;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1.Απάντησα πιο πάνω.
2.Έχω συμβόλαιο με την ADIDAS.

-Ερώτηση suspect:
1. Ποιος κατά τη γνώμη σου είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος (εκτός από τους συμπαίκτες σου);
2. Ποιος κατά τη γνώμη σου είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1.Μάλλον ο Ριβάλντο.
2.Ο Ροναλντίνιο.

-Ερώτηση από Arxontas:
1.Δεν θα σου έκανα τέτοια ερώτηση γιατί είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά επειδή πάνω από όλα είσαι και ΑΕΚΑΡΑ σαν και εμάς, θέλω την γνώμη σου για το γηπεδικό. Δηλαδή την άποψη σου για το τι είναι καλύτερο για την ΑΕΚ του μέλλοντος. Ένα γήπεδα 45-50000 μακριά από την Ν.Φ. με εκμετάλλευση του ιστορικού χώρου από την ερασιτεχνική, ή στέγαση της ομάδας αποκλειστικά στη Ν.Φ. (οπός για παράδειγμα υποστηρίζει η R). Aπλά κατέγραψε και συ την άποψη σου στον μακρύ κατάλογο των απόψεων των παιδιών που γράφουν στο forum.
2.Πιστευεις με το χέρι στην καρδιά, ότι δετός χάθηκε ιστορική ευκαιρία για την κατάκτηση του τίτλου νέτα από 11 χρόνια (οπός εξελίχτηκε η χρονιά, και παρά τους άλλους στόχους στην αρχή της περιόδου), ή του χρόνου για παράδειγμα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για εμάς;

-Απάντηση από Ηλία Κυριακίδη:
1. Επειδή είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν μπορώ ν΄ απαντήσω σ’ αυτήν την ερώτηση επειδή η δουλεία μου είναι άλλη. Πληρώνομαι γι’ άλλον λόγο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι ΑΕΚτζήδες θέλουν ν’ απολαμβάνουν τους αγώνες σ’ ένα δικό τους σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο.
2.Η λέξη «εύκολα» περίεργη. Χάθηκε η εξής ευκαιρία: Επειδή δουλέψαμε περισσότερο από τις άλλες ομάδες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, θεωρώ πως δεν επιβραβεύτηκαν οι κόποι μας και ο ιδρώτας μας μ’ ένα πρωτάθλημα και δεν συνεχίστηκα οι πανηγυρισμοί για τους οπαδούς μας. Πιστεύω για όλα τ΄ άλλα, αναγέννηση της ομάδας είμαστε ικανοποιημένοι.


If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers