H συνέντευξη του Τριαντάφυλλου Μαχαιρίδη στο AIFC

15 Δεκεμβρίου 2003   

Άλλες συνεντεύξεις:


Στις 15 Δεκεμβρίου 2003 Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης

απάντησε σε ερωτήσεις των μελών του

ΑΕΚ Ιnternet Fan Club.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη.

Ευχαριστούμε επίσης όσους βοήθησαν για την

πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Ακολουθεί η συνέντευξη.

 

-Ερώτηση από Mr Yellow:
1. Ποιος σε προσέγγισε και σε πρότεινε στην ΑΕΚ;

2. Ακουγόταν ότι έφυγες από την ΑΕΚ επειδή είχες «ανοίξει» διάλογο με την εξέδρα κατά τη διάρκεια παιχνιδιών. Είχες λογομαχήσει με φιλάθλους;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Ο πρώτος άνθρωπος που με προσέγγισε και μου μίλησε για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ήταν ο πρόεδρος της Ξάνθης ο κ. Πανόπουλος. Ήταν τέλος της αγωνιστικής περιόδου και από την επόμενη αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ.

2. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κόσμος πρέπει να είναι πάντα κοντά στην ομάδα και να προσπαθεί να εμψυχώνει τους παίκτες σε καλές αλλά και σε κακές στιγμές, που σίγουρα έχουμε πάντα. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα σε παίκτες και τους φιλάθλους. Διάλογο δεν είχα ανοίξει στη διάρκεια των παιχνιδιών αλλά με μερικούς που δεν είχαν στο μυαλό τους τα παραπάνω είχα λογομαχήσει.

-Ερώτηση από ementee21:

1. Τι έγινε στην Πορτογαλία; Γιατί δεν προχώρησε περισσότερο η καριέρα σου εκεί; Οι διαφορές του Πορτογαλικού πρωταθλήματος πόσο μεγάλες είναι σε σχέση με το επίπεδο της Ελληνικής Α εθνικής.

2. Τι νομίζεις ότι φταίει που η σημερινή ΑΕΚ έχει φανεί κατώτερη των καλοκαιρινών μας προσδοκιών;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:
1. Στην Πορτογαλία όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι όλα ήταν πάρα πολύ καλά. Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση να φύγω ήταν ψυχολογικοί αλλά και κάποιοι άλλοι προσωπικοί που θα ήθελα να σεβαστούμε και να μην αναφέρουμε. Οι διαφορές ανάμεσα στα δυο πρωταθλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλες και καλύτερα είναι να μην μπούμε σε παραδείγματα π. χ, (Εγκαταστάσεις - Ποδοσφαιρική παιδία κ.τ.λ.) διότι πάνω κάτω τα γνωρίζετε.

2. Σίγουρα με τις μεταγράφηκες κινήσεις που έκανε η AΕΚ το καλοκαίρι (Οκκά, Λυμπερόπουλο), εντυπωσίασε τον κόσμο της και όχι μόνο. αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει, και αυτό που φταίει και έχει φανεί κατώτερη των προσδοκιών σας κίνα το γενικό αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ΑΕΚ. (Διοίκηση - Προπονητής, Κόσμος - Μεγάλα ονόματα - Γήπεδο ).

-Ερώτηση από gkol:

1. Ακουγόταν ότι ήσουν κολλητός με τον ΝΤΕΜΑΡΟ. Έχετε ακόμα επαφή;

2. Στο ματς της 14/1/1997 με τον Ολυμπιακό (2-0) ήσουν από τους κορυφαίους μέσα στις λάσπες. Από δικό σου μάλιστα άουτ ξεκίνησε το 1ο γκολ. Ποια ήταν τα συναισθήματα τα δικά σου και των υπολοίπων σε εκείνο το παιχνίδι; Που οφείλεται το μεγάλο πάθος σας τότε;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Ναι είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις όσο αγωνιζόμουνα στην ΑΕΚ αλλά η επαφή χάθηκε από τη στιγμή που έφυγα και κυρίως όταν πήγα, στο εξωτερικό. Βέβαια παρακολουθώ την πορεία του και χαίρομαι για την πρόοδο του.


2. Όταν συμμετέχεις σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το μονό που σκέφτεσαι είναι να κερδίσεις. Ειδικά με τις συνθήκες μου επικρατούσαν τότε ( Μπάγεβιτς ) φαντασθείτε πόσο πολύ ήθελε ο κόσμος την νίκη και πόσο καλά έπρεπε να κάνουμε εμείς την δουλειά μας για να το πετύχουμε αυτό. Το Λάθος μεταφερότανε από τον κόσμο σε μας και γινότανε δύναμη.

-Ερώτηση από AEKman:

1. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο μπορείς να βάλεις σε λίστα προτεραιότητας τ’ ακόλουθα προτερήματα που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής: δύναμη, τεχνική, ταχύτητα (αν υπάρχουν και άλλα πρόσθεσε τα)

2. Αν ξαναγύριζες πάλι 9-10 ετών, που θα έδινες βάρος πιο πολύ για να καλυτερέψεις αυτή τη φορά παίρνοντας υπόψη σου την τωρινή σου καριέρα;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. α. Δύναμη β. Ταχύτητα γ. Φυσική κατάσταση δ. Καθαρό μυαλό ε. Τεχνική

2. Τα δεδομένα στη σημερινή εποχή έχουν αλλάξει αρκετά και το επίπεδο ενός 9χρονου τώρα με την δίκη μας εποχή δεν μπορεί να συγκριθεί. Εμείς παίζαμε σε αλάνες και τώρα τα παιδιά σε γήπεδα 5χ5.

-Ερώτηση από AEKostas:
Ως ποδοσφαιριστής προερχόμενος από την ποδοσφαιρομάνα Ξάνθη, είχατε διδαχτεί πως ν’ αντιδράτε όταν αποβάλλεται συμπαίκτης σας άδικα;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:
Είμαι από την ποδοσφαιρομάνα Δράμα αλλά όπως αναφέρεις και εσύ αναδείχτηκα στην Ξάνθη, όσο για την αντίδραση που λες, μερικές φορές σε πνίγει το δίκιο και βρίσκεσαι χωρίς να το καταλάβεις λόγο πάθους, έντασης, φόρτισης από τον αγώνα, εκτός έλεγχου.

-Ερώτηση από nik0s:
1. Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, όσο φορούσες την φανέλα της ΑΕΚ;

2. Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή, που δεν θες καν να την θυμάσαι, όσο φορούσες την φανέλα της ΑΕΚ; Ευχαριστούμε που μας τιμάς δίνοντας μας συνέντευξη .

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Η καλύτερη ήταν όταν πήραμε το κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό

2. H χειρότερη ο αποκλεισμός στη Μόσχα.

-Ερώτηση από memory:

1. Τι ομάδα είσαι;

2. Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να γίνει φανατικός ΑΕΚτζής για πάντα, παίζοντας κάποια στιγμή στην ομάδα και ας υποστήριζε έως τότε κάποια άλλη και ας αλλάξει μετά σύλλογο που θ’ αγωνίζεται; Αν ναι ποιοι παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτό;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:
1. ΠΑΟΚ

2. Πιστεύω ότι τα αισθήματα δεν αλλάζουν όταν αγαπάς αληθινά μια ομάδα, σίγουρα το χρονικό διάστημα που αγωνίζεσαι δένεσαι με τους οπαδούς φτάνεις σε σημείο να πανηγυρίζεις και να τραγουδάς μαζί τους αλλά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάποιος ομάδα. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δείξει την καλύτερη στάση (Μητρόπουλος , Σαραβάκος)

-Ερώτηση από vagge:

1. Σου αρέσει η προπόνηση;

2. Έκανες φιλίες στην Πορτογαλία;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Για εμάς η προπόνηση και ο αγώνας είναι η δουλειά μας. Αν το κλίμα είναι θετικό σε μια ομάδα τότε η προπόνηση γίνεται απόλαυση.

2. Όχι αρκετές γιατί δεν είχε και πολλούς Έλληνες αλλά και η γλώσσα δεν ήταν τόσο εύκολη.

-Ερώτηση από HardCore:

1. Τι θα συμβούλευες σε έναν νεαρό (15-17) χρονών ταλέντο;

2. Ποια είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτεροι χαρά που σου έδωσε το ποδόσφαιρο;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Αν είναι ταλέντο να μην αφήσω να "τον" αφήσει.

2. Σίγουρα ένας τίτλος γιατί δικαιώνονται οι κόποι όλης της χρονιάς που έχεις κάνει. Το κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν μια από της μεγαλύτερες χαρές.

-Ερώτηση από GONIDIS TIS AMERIKIS:

Ποιος είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει η Ξάνθη;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

Δεν θέλω να αδικήσω κανένα γιατί η Ξάνθη και γενικά η Βόρεια Ελλάδα έχει βγάλει πάρα πολλούς.

-Ερώτηση από MANOS:

1. Από τους προπονητές που είχες (όχι μόνο στην ΑΕΚ) ποιος σε εξέφραζε καλύτερα;

2. Έχεις κρατήσει επαφές με παίχτες από την ΑΕΚ;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

Ο ΑΡΙ ΧΑΑΝ

-Ερώτηση από HAROT:

1. Πιστεύεις ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές υστερούν σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους «φτωχότερους» Λατινοαμερικάνους; Και αν ναι ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες;

2. Έχεις κάνει κάτι στην γηπεδική σου ζωή που το έχεις μετανιώσει;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Οι Έλληνες δεν υστερούν σε τίποτα από αυτούς που αναφέρεις αλλά όπως αναλύσαμε παραπάνω τους παράγοντες, πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει καμία διαφορά και αυτό βλέπουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει (Εθνική Ελλάδος).

2. Το ότι έφυγα από την Πορτογαλία και την Μπενφίκα.

-Ερώτηση από stayros-21:

1. Όταν το καλοκαίρι του 1998 πήγες στον ΠΑΟΚ, αληθεύει η δήλωση που σου απέδωσαν ότι "μιλούσες περισσότερο από ότι έπρεπε για τον ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια της ΑΕΚ";

2. Ποια η γνώμη σου για τους προπονητές που συνάντησες στην ΑΕΚ δηλ. Ραβούση, Ντουμιτρίου; Σε βοήθησαν στην καριέρα σου;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Δεν αληθεύει κάτι τέτοιο.

2. Για τον Ραβούση η γνώμη μου είναι πολύ αρνητική, ενώ για τον Ντουμιτρίου έχω να πω ότι πήρα μερικά πράγματα που με βοήθησαν στο μέλλον τα οποία είχαν να κάνουν με την ξένη ποδοσφαιρική νοοτροπία.

-Ερώτηση από gazebo:

1. Σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να φροντίζεις –όπως και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο τους- να έχεις την καλύτερη δυνατή καριέρα. Φυσικά ένας παράγοντας –που εξαρτάται από σένα- είναι να έχεις την καλύτερη δυνατή παρουσία, φυσική κατάσταση, απόδοση. Ο άλλος έχει να κάνει με τους εργοδότες σου, την Α. Ε. στην οποία δουλεύεις. Ποιοι είναι οι παράγοντες που εξετάζεις όταν πρόκειται ν’ αποφασίσεις σε ποια ομάδα θα συνεχίσεις την καριέρα σου κάθε φορά που λήγει το συμβόλαιο σου εκτός από τα χρήματα;

2. Έχεις παίξει μπάλα με διάφορες φανέλες και σε διάφορες ομάδες μια από τις οποίες ήταν και η ομάδα μας και σ’ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες σε αυτή. Πιστεύεις ότι υπάρχουν διαφορές στους οπαδούς των διαφόρων ομάδων ή όλοι είναι ίδιοι ανεξαρτήτως συνδέσμων-ομάδας; Ευχαριστώ

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Αν εξαιρέσεις τα χρήματα. κοιτάς καταρχήν την ηλικία σου, σε τη κατάσταση είσαι τι μπορείς να προσφέρεις εσύ αλλά και τι η ομάδα που θα πας, το κλίμα πάντα, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή.

2. Όλοι οι οπαδοί αγαπάνε τις ομάδες τους αλλά μερικές φορές κάνουν και κακό με την υπερβολική αγάπη το οποίο μπορεί να μην το καταλαβαίνουν . Ο τρόπος εκδήλωσης της αγάπης είναι διαφορετικός σε κάθε ομάδα από του οπαδούς της και όχι η αγάπη.

-Ερώτηση από kardinalios:

Γιατί ο κόσμος δεν πάει πια στα γήπεδα; Βάλε σειρά προτεραιότητας στα παρακάτω:
α)Λόγω βίας
β)Αθλίων γηπεδικών εγκαταστάσεων
γ)Ακριβών εισιτηρίων
δ)Τηλεοπτικής μετάδοσης
ε)Αναξιοπιστία του πρωταθλήματος
ζ)Μη Ευρωπαϊκής επιτυχίας από κάποιο σύλλογο

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

α) Αθλίων γηπεδικών εγκαταστάσεων β) Λόγω βίας γ) Αναξιοπιστία του πρωταθλήματος δ) Ακριβών εισιτηρίων ε) Μη ευρωπαϊκής επιτυχίας από κάποιο σύλλογο ζ) Τηλεοπτικής μετάδοσης

-Ερώτηση από tzav:

1. Tι κατά τη γνώμη σου, έφταιξε και δε μπόρεσες να κάνεις καριέρα στην ΑΕΚ παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημά σου;

2. Αν αφήσουμε τον εαυτό σου εκτός, από αυτούς που έπαιξαν (και παίζουν) "6άρι" στην ΑΕΚ στην μετά Σαμπανάζοβιτς εποχή, ποιόν θεωρείς καλύτερο και γιατί; (Ζήκος, Μάρκος, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, -περιστασιακά Πέτκοφ, Μαλαδένης). Ευχαριστώ

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Ο Πέτρος Ραβούσης ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που δεν συνέχισα την καριέρα μου στην ΑΕΚ..


2. Ο Άκης Ζήκος γιατί εκτός το ότι στον ανασταλτικό τομέα ήταν ότι καλύτερο για την ΑΕΚ, μπορούσε να κάνει άριστα και παιχνίδι αλλά και να σκοράρει. Ένας πραγματικός αρχηγός στο κέντρο της ΑΕΚ.

-Ερώτηση από suspect:

1. Ποιος ήταν ο καλύτερος αντίλαλος που αντιμετώπισες πότε από πλευράς
α) ήθος
β) ποδοσφαιρικής αξίας

2. Ποιο ήταν το ποδοσφαιρικό σου πρότυπα όταν ξεκινούσες τα δικά σου βήματα στο χώρο.

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. α) Ζήσης Βρύζας β) Λεονάρντο (Παρι Σε Ζερμεν)

2. Ο Φράνκο Μπαρέζι

-Ερώτηση από rino:

Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω για το τι συνέβη και έφυγες από την ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν φήμες που λένε πως πέρασες άσχημες στιγμές πριν φύγεις από την ΑΕΚ, με υπαιτιότητα διαφόρων παραγόντων μέσα από την ομάδα. Μπορείς να τοποθετηθείς καθόλου πάνω σ' αυτό; Ευχαριστώ και καλή συνέχεια στη Δόξα.

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

Υπήρχαν και καλές αλλά και άσχημες στιγμές στην ΑΕΚ. Πέρασα δύσκολα όσο είχα προπονητή τον Ραβούση και θα σας αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα. Στο καθιερωμένο "οικογενειακό διπλό " που κάνει κάθε ομάδα ο Ραβούσης δεν με έβαζε να παίζω και μου έλεγε να κάνω κύκλους γύρω γύρω από το γήπεδο. Ο κ. Ραβούσης ισχυριζότανε ότι ήμουν παιδί του κ Τροχανά. Ήταν παρά πολύ δύσκολη περίοδος για μένα.

-Ερώτηση από Byzantinos21r:

Γεια σου και από μένα Daffy. Δεν θέλω να σου θέσω καμία ερώτηση γιατί ξέρω ότι σε κάποια άκρη της καρδιάς σου υπάρχει ο δικέφαλος αετός μας και ξέρω πως τον αγαπάς. Απόδειξη στο παιχνίδι κυπέλλου στην Δράμα σε απόλαυσα πραγματικά. Να ‘σαι καλά αδερφέ και καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις στη ζωή σου.

-Ερώτηση από menzo:

1. Έχεις ακούσει για την Ένωση 1924; Αν ναι πια είναι η γνώμη σου για τους στόχους και το έργο της;

2. Σαν ποδοσφαιριστής πως θα έβλεπες την προοπτική να διοικούταν η ομάδα σου από τους φιλάθλους της, μέσω μιας εταιρίας λαϊκής βάσης ;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

Γνωρίζω για την Ένωση 1924 και πιστεύω ότι είναι καλή κίνηση καν πρέπει να στηριχθεί από όλους τους ΑΕΚτζήδες έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τους στόχους της, και να καταφέρει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

-Ερώτηση από Emperor:

1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

2. Championship Manager παίζεις; Αν ναι, πως τα πας;

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Σπαγγέτι

2. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο, αλλά γνωρίζω για το παιχνίδι από φίλους μου που παίζουν

-Ερώτηση από apkos:

1. Γιατί έφυγες άπω την ΑΕΚ, ήταν επιλογή σου ;

2. Αν η ΑΕΚ έχει μερικές "αρρώστιες", ποια είναι κατά τη γνώμη σου η πιο σοβαρή;
Να είσαι καλά και υγιής...

-Απάντηση από Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη:

1. Δεν ήθελα να φύγω από την ΑΕΚ αλλά κάτω από τις συνθήκες που ανέφερα παραπάνω. αναγκαστικά να το κάνω επιλογή μου.

2. Η διοικητική είναι η μεγαλύτερη αρρώστια της ΑΕΚ, γιατί ας το πούμε λίγο λαϊκά " από το κεφάλι βρομάει το ψάρι".


If you have any comment on this page, please, send an email to


A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers