ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2000-2002

 

Κυρίες και κύριοι αγαπητά μέλη του Αθλητικού Σωματείου Α.Ε.Κ

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη εγώ και το Δ.Σ. που μας κάνατε την τιμή να μας εκλέγετε για να διοικήσουμε την Α.Ε.Κ για τις περιόδους 2001 -2002, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που κάναμε και τα αποτελέσματα που επιτύχαμε.

Θα ξεκινήσουμε από τις δραστηριότητες των τμημάτων μας ένα ένα αναλυτικά, αφού μόνο οι αγωνιστικές επιτυχίες δίνουν τη δόξα στο σωματείο μας και σε σας τους αγνούς φιλάθλους που το αγαπάτε και στη συνέχεια θα κάνουμε εκτενή ενημέρωση για το καινούργιο Αθλητικό Κέντρο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλψεια.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ 2000 -2002

Το τμήμα δημιουργήθηκε από την διοίκηση μας για πρώτη φορά το 1996.
Το τμήμα τα τελευταία χρόνια σημειώνει συνεχή αύξηση των δραστηριοτήτων του, όπως είναι η συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με σκοπό την ανάδειξη των αθλητών αλλά και του σωματείου μας. Στο τμήμα Ξιφασκίας της Α.Ε.Κ έφορος είναι ο κ. Κώστας Ποττού, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος τον Ιανουάριο του 1997 και προπονητής ο κ. Θανάσης Τσαμαλδούπης. Να σημειωθεί ότι και οι δύο είναι πρώην πρωταθλητές Ξιφασκίας.
Το τμήμα από τον προηγούμενο χρόνο δημιούργησε Ακαδημία Ξιφασκίας για παιδιά δημοτικού η διεύρυνση της οποίας, αυτή τη στιγμή, αποτελεί έναν μεγάλο στόχο, καθώς είναι η βάση του τμήματος, η πηγή των νέων πρωταθλητών και θα σηματοδοτήσει τη συνολική ανάπτυξη της Ξιφασκίας στην ΑΕΚ.
Οι αθλητές του τμήματος είναι δεκαεπτά (17) και αποτελούν το σύνολο του αγωνιστικού τμήματος και της Ακαδημίας.

Αποτελέσματα αγώνων: Στο άθλημα της Ξιφασκίας οι αθλητές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα αγωνίζονται την πρώτη μέρα για την ατομική τους βαθμολογία (ατομικό) και την δεύτερη μέρα για την βαθμολογία του συλλόγου τους (ομαδικό).

Η ΑΕΚ έχει έναν αθλητή στην προεθνική ομάδα Εφήβων (Φωκάς Μιχαηλίδης)
και έναν στην Εθνική ομάδα Εφήβων (Νίκος Χήρης), ο οποίος έχει
συμμετάσχει τρείς ψορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών 1ης κατηγορίας Σπάθης.

2000
3η Πανελλήνια νίκη στο Πρωτάθλημα Σπάθης Εφήβων 30/01/2000 (ομαδική)
6η θέση στο Πρωτάθλημα Σπάθης Ανδρών 2000 (ομαδική)
3η νίκη στο Κύπελλο Β. Ηλιοπούλου του Πανελληνίου Συλλόγου από τον Νίκο Χήρη 16/04/2000 (ατομική)

2001
3η Πανελλήνια νίκη στο Πρωτάθλημα Σπάθης Εφήβων 28/01/2001 (ομαδική) 5η θέση στο Πρωτάθλημα Σπάθης Ανδρών 2001 (ομαδική)
1η νίκη στο Κύπελλο Β. Ηλιοπούλου του Πανελληνίου Συλλόγου 11/02/2001
από τον Νίκο Χήρη (ατομική)
1η νίκη στους Περιφερειακούς Αγώνες Σπάθης Νέων 19/05/2001 από τον Νίκο
Χήρη (ατομική)
3η νίκη στους Περιφερειακούς Αγώνες Σπάθης Ανδρών 6/10/2001 από τον
Νίκο Χήρη (ατομική)

2002
3η Πανελλήνια νίκη στο Πρωτάθλημα Σπάθης Ανδρών 11/05/2002 (ομαδική)
3η Πανελλήνια νίκη στο Πρωτάθλημα Σπάθης Νέων ανδρών 17/02/2002 (ομαδική)
3η Πανελλήνια νίκη στο Πρωτάθλημα Σπάθης Εφήβων 12/01/2002 από τον
Νίκο Χήρη (ατομική). Σημειώνουμε ότι η αγωνιστική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί .

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιδόσεις αυτές σημειώθηκαν από αθλητές που έχουν μέσο όρο ηλικίας τα δεκαπέντε χρόνια και όλοι ξεκίνησαν το άθλημα της Ξιφασκίας στην ΑΕΚ.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΛΕΫ ΓΥΝΑIΚΩΝ

'Ενα ακόμη τμήμα που δημιουργήθηκε από την Διοίκησή μας και μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων αναρριχήθηκε στην υψηλότερη κατηγορία δηλαδή στην ΑΙ είναι το τμήμα Πετοσφαίρισης Γυναικών.
Το βόλλευ γυναικών από της δημιουργίας του, κάθε χρόνο ανέβαινε και μια κατηγορία μέχρι το 2000-2001 που αγωνιζόμενο στην Α2 κατηγορία (ένα σκαλί πρίν από την κορυφή) και ενώ ο στόχος του ήταν μόνο η παραμονή στην Α2 κατηγορία, διέψευσε τις προβλέψεις πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για άνοδο στην Α1 κατηγορία και τελικά κατέλαβε την τιμητική 3η θέση ισοβαθμώντας ουσιαστικά την δεύτερη ομάδα και χάνοντας την 2η θέση με διαφορά ενός set. Απολογισμός σε 22 αγώνες 19 νίκες και 3 ήττες.
Την επόμενη όμως χρονιά η δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε. Το 2001 -2002 η ομάδα γυναικών Πετοσφαίρισης αγωνιζόμενη στην 2η Εθνική κατηγορία είχε πλέον σαφή στόχο την άνοδο. Η ανωτερότητα φάνηκε από την αρχή και παρά τα οικονομικά προβλήματα που ενέκυψαν λόγω της οφειλής της ΠΑΕ ΑΕΚ, η ομάδα με μεγάλη άνεση ανήλθε στην μεγάλη εθνική κατηγορία Α 1 (με απολογισμό 19 νίκες και 3 ήττες) στην οποία και αγωνίζεται αυτή την περίοδο.

ΑΠΟΔΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΕΚ 2000-2002

Θα αφήσουμε τα δύο νέα αυτά τμήματα που δημιουργήσαμε και τα εντάξαμε σε επίπεδο πρωταθλητισμού και θα σας ενημερώσουμε για το μεγαλύτερο τμήμα σε δόξα της ΑΕΚ για αυτή την περίοδο το τμήμα Πυγμαχίας.
Το τμήμα της πυγμαχίας έχει να επιδείξει όχι μόνο πανελλήνιες διακρίσεις αλλά διεθνείς κορυφαίες διακρίσεις που έφεραν τους αθλητές μας, τη χώρα μας και την ΑΕΚ στις σελίδες όλων των εφημερίδων. Κορύφωμα των μεγάλων διακρίσεων ήταν η 4η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ από τον Πυγμάχο μας Τιγκράν Ουζλιάν το 2000.
Σημειώνουμε ότι η ΑΕΚ μέχρι σήμερα δεν είχε στο πόστερ της αθλητή Ολυμπιονίκη που να έχει κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή έστω και την 4η θέση. Φυσικά η 4η θέση στην πυγμαχία των Ο.Α του 2000, ήταν και η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα η Ελλάδα με πυγμάχο της και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την επιτυχία του Ουζλιάν. Η ατυχία του ήταν όμως που στο δρόμο για το βάθρο συνάντησε τον αχτύπητο Κουβανό Ολυμπιονίκη Γκαζάρα (κατέλαβε την πρώτη θέση όλο με νίκες) και έχασε το μετάλλιο.
Εκτός όμως από τον Τιγκράν Ουζλιάν, τον επόμενο χρόνο είχαμε μια ακόμη πρωτόγνωρη επιτυχία και όχι με τον ίδιο αθλητή.

Ο Πυγμάχος μας Αρθούρος Μικαελιάν μέσα στην πατρίδα της Πυγμαχίας το Mπέ~αστ της Ιρλανδίας με εντυπωσιακές εμφανίσεις κατακτά και αυτός την 4η θέση στα 54kgr στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας το 2001 χάνοντας και αυτός το μετάλλιο από τον παγκόσμιο πρωταθλητή (Κουβανό και αυτόν αντΊπαλό του). Πρώτη φορά και αυτός φέρνει 4η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα από όλους τους αθλητές από όλα τα αθλήματα και για όλες τις εποχές στην ΑΕΚ και ταυτόχρονα για την ελληνική πυγμαχία από Έλληνες πυγ μάχου ς.

Φτάνοντας τώρα στα πανελλήνια πρωταθλήματα που κατέκτησε το τμήμα την διετία 2000 -2002 μας φαίνονται μικρά μπροστά στην παγκόσμια επικράτηση των αθλητών μας. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων Ανδρών του 2000, το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων του 2001 και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών τον ίδιο χρόνο. Ο σύλλογός μας η ΑΕΚ ανακηρύχθηκε πολυνίκη ς σύλλογος τον Δεκέμβριο του 2001.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όμως να αναφέρουμε και τους πρωταθλητές μας αρχής γενομένης από τον Βαλέριο Χαρτσισλάβα που επί πέντε συνεχόμενα χρόνια είναι πρωταθλητής Ελλάδας στα 63,5 kg.
Τον Χαράλαμπο Παπαδόπουλο που το 2001 ανακηρύχθηκε νικητής στα 81 kg.
Τον Αντύπα Αρζουμανίδη που επίσης το 2001 κατέκτησε την πρώτη νίκη στα 67 kg στο πρωτάθλημα Νέων, στο Πρωτάθλημα Β'κατηγορίας και τέλος στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας. Τον Χαρίλαο Κοντογιώργη πρώτο νικητή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2001 και με χάλκινο μετάλλιο το 2002 στο διεθνές Τουρνουά: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ με συμμετοχή 22 κρατών, όπου και ο Αρθούρος Μικαελιάν, κατέκτησε φυσικά το χρυσό μετάλλιο.
Κούρασε η Πυγμαχία με τις επιτυχίες της, αλλά θα πρέπει να πούμε και το μέλλον της. Εξασφάλισε δύο ομογενείς από την Γεωργία στα 71kg και στα 51 kg οι οποίοι θα δώσουν σύντομα το παρόν στην Εθνική ομάδα και στην Ολυμπιάδα επίσης ένας ακόμη ομογενής αθλητής στα +91 kg θα δώσει αρχικά το παρόν στα Πρωταθλήματα πρίν ενταχθεί στην Εθνική.
Τέλος 2 ακόμη αθλητές ο Γεώργιος Γερμένης και ο Λάμπρος Γεωργούλιας αποκτήθηκαν για να συμπληρώσουν την DREAM ΤΕΑΜ της Πυγμαχικής Α.Ε.Κ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ

Την περίοδο 2000-2001 η ομάδα μας δεν μπόρεσε να κάνει τις απαιτούμενες μεταγραφές, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν από την δυσπραγία της ΠΑΕ και έτσι τερμάτισε στην 7η θέση κατά την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια στους αγώνες των play off η ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κάποια θέση για την Ευρώπη και έμεινε εκτός Ευρώπης. Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Πήραμε τον πιο πετυχημένο προπονητή της Ευρώπης τον κ. Γκάετς. Μεταγράψαμε
καλούς και ταλαντούχους αθλητές που οι περισσότεροι έπαιξαν στην Εθνική Ομάδα, οι οποίοι μαζί με αθλητές μας δημιούργησαν ένα πολύ καλό σύνολο.

Τα οικονομικά προβλήματα που αναφέραμε για το 2001 συνεχίστηκαν με μεγαλύτερη ένταση και το 2002 προξενώντας ένα άσχημο κλίμα στην ομάδα με ένα συνεχή κατήφορο, με αποτέλεσμα να πέσουμε στην Α2 κατηγορία. Σήμερα έχουμε προχωρήσει σε πλήρη εξυγίανση της ομάδος και με νέους παίκτες και νέο προπονητή πιστεύουμε ότι σίγουρα θα ανέβουμε και πάλι στην Α1 για να πρωταγωνιστήσουμε.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΟΛΛΕΥ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ & ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Κατά τα δύο τελευταία έτη συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των τμημάτων υποδομής στο Βόλλευ που ξεκίνησε πρίν από τρία χρόνια. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Παίδες αφού κατέκτησαν των πρώτη θέση στην Α' και Β' φάση του τοπικού Πρωταθλήματος κατέκτησαν την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους που διεξήχθη στην Κάλυμνο τον Ιούλιο του 2002.

Στα τμήματα υποδομής είναι εγγεγραμμένοι περί τους 40 αθλητές και αθλήτριες, όπως επίσης άλλα 40 παιδιά στις προαγωνιστικές ηλικίες που στελεχώνουν τις Ακαδημίες της ΑΕΚ.

Σημαντική επιτυχία των τμημάτων υποδομής υπήρξε και η πρόσκληση ενός αθλητού τον Θωμά Καπίρη από τα Εφηβικά Τμήματα στην Εθνική ομάδα και η προώθησή του στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Κατά την τελευταία διετία το τμήμα αυτό γνώρισε μια μεγάλη μείωση του αθλητικού δυναμικού, καθόσον είναι ένα τμήμα το οποίο απαιτεί υλικοτεχνική υποδομή (ποδήλατα -ανταλλακτικά -αυτοκίνητα μεταφορών και μετακινήσεων αθλητών και άλλα) και η οικονομική κρίση δεν άφηνε περιθώρια .
Παρόλα αυτά το τμήμα διατηρήθηκε με την συμμετοχή των απαραίτητων αθλητών στους αγώνες χωρίς στόχους πρωταθλητισμού. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσουμε.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞIΑΚΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Τα τμήματα υποδομής της θρυλικής ομάδας Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ ύστερα μάλιστα από την τρανή επιτυχία της κατάκτησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2001- 2002 της επαγγελματικής ομάδας δίνουν τις ίδιες εικόνες απεικόνισης της δυναμικής από τα τμήματα της Ακαδημίας μέχρι το Εφηβικό τμήμα.

Το ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ την περίοδο 2000 -2001 κατέκτησε την 1η θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα Αττικής και στη συνέχεια έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε τον Αύγουστο του 2001 στην Καστοριά κατακτώντας την 3η θέση σημειώνοντας αξιοσημείωτες νίκες. Εκ παραλλήλου στο διεθνές τουρνουά της πόλης Saint Die της Γαλλίας κατακτήσαμε την 3η θέση με συμμετοχή μάλιστα μεγάλων ομάδων όπως των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κροατίας κτλ.

Το 2001 -2002 η εφηβική ομάδα έφθασε και κατέκτησε την 2η θέση στο περιφερειακό Πρωτάθλημα της Αττικής κατακτώντας με απλή σύμπτωση και την 2η θέση πάλι στο διεθνές τουρνουά του Saint Die. Μια ακόμη μεγάλη διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο ήταν η κατάκτηση της 1 ης θέσης στο τουρνουά που έγινε στην Τήνο με συμμετοχή εκτός των άλλων του ΠΑΟ του ΟΣΦΠ κτλ. Το εφηβικό τμήμα συνεχίζει να είναι αιμοδότη ς παικτών στην μεγάλη εθνική κατηγορία και φυσικά στων πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Το Παιδικό Μπάσκετ που συμμετέχουν ηλικίες παιδιών γεννηθέντων το 1986/87 έλαβε μέρος σε όλες τις προκριματικές φάσεις των πρωταθλημάτων την στιγμή μάλιστα που άλλες μεγάλες ομάδες δεν έχουν καθόλου υποδομή. Το τμήμα Παμπαίδων (γεν το 1988) η ομάδα μας έλαβε μέρος σε πάρα πολλά τουρνουά κατακτώντας με επιτυχία διάφορα τρόπαια που στολίζουν τα γραφεία της ΑΕΚ. Το ίδιο συμβαίνει με το τμήμα Μίνι που ανήκουν παιδιά γεννηθέντα το 1989 και 1990.

Τελειώνουμε με τον απολογισμό του ιδρυτικού και ιστορικού τμήματος της ΑΕΚ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΑΓΩΝ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2001 -2002

Ο απολογισμός για το τμήμα στίβου ίσως δεν είναι καλώς ποσοτικά αλλά έχει κάποια ποιοτική αναβάθμιση και ικανοποιητικές επιτυχίες για τους αθλητές μας που προέρχονται από τις Ακαδημίες και όχι τις μεταγραφές.
Κατ' αρχάς οι συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Δεν πραγματοποιήθηκε καμιά μετεγγραφή νέων αθλητών πλην ενός (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥ ΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ) ενώ αντιθέτως υπήρξε για πρώτη φορά αποχώρηση αθλητών από την Α.Ε.Κ σε άλλα σωματεία (ΖΑΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ -ΓΛΥΚΑΣ ΚΟΣΜΑΣ)
καθώς και τερματισμός της αγωνιστικής δραστηριότητας άλλων αθλητών (ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΡΟBEΛΕΓΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ) Κ.α.
Επίσης υπήρξε σημαντική οικονομική περικοπή στις δαπάνες του τμήματος:

2000 ===> 28.000.000 δρχ
2001 ===> 16.500.000 δρχ
2002 ===>ο (1/7/02) 34.000,00 € (11.500.000δρχ)

Και εδώ λόγω των γνωστών προβλημάτων με την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ -ΑΕΚ παρ' όλα αυτά η συνολική συγκομιδή βαθμών που αντανακλά στην αγωνιστική δραστηριότητα του τμήματος και καθορίζει την τελική θέση στην αξιολόγηση των σωματείων υπήρξε αρκετά αυξημένη.

2001: ΑΠΟ ΔΙΑΣΥΛ. ΠΡΩΤ. 230 βαθμοί ΑΠΟΠΑΝΕΛ.ΠΡΩΤ. 100ΒΑΘΜ.
2002: ΑΠΟ ΔΙΑΣΥΛ. ΠΡΩΤ. 310 βαθμοί ΑΠΟ ΠΑΝΕΛ. ΠΡΩΤ. 60 ΒΑΘΜ.
ΣΥΝΟΛΟ: 2001- 330 βαθμοί 2002 -370 βαθμοί ΑΥΞ. +12%.

Το θετικό είναι η διάκριση νέων αθλητών προερχομένων από τις ακαδημίες της Α.Ε.Κ με κορύφωση την πρόσκληση δύο (2) αθλητών στις Εθνικές ομάδες της κατηγορίας τους (ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ).

Μετά το σύντομο απολογισμό θέλουμε να τονίζουμε ότι για τα προσεχή χρόνια θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε όλα τα αθλητικά τμήματα (Κολύμβησης, Πόλο, Γυναικείου Μπάσκετ, Γυναικείας άρσης βαρών, Πάλης, Χειροσφαίριση (Hand Ball), Σκάκι, Πίγκ Πόγκ. κτλ).

A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers