ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.Κ. ΕΤΟΥΣ 2003

 

ΤΜΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Το τμήμα Ξιφασκίας συνεχίζει την σταθερά ανοδική πορεία του που έχει χαράξει από το έτος της δημιουργίας του το 1996. Κατά την εφετινή αξιολόγηση της Ομοσπονδίας η Α.Ε.Κ βρίσκεται στην 9η θέση μεταξύ των 40 σωματείων που διατηρούν τμήμα Ξιφασκίας. Η θέση αυτή είναι η καλύτερη από της ιδρύσεως του τμήματος.

Σε επίπεδο αγωνιστικών διακρίσεων κατά την περίοδο 2002 - 2003 η Α.Ε.Κ είχε τις εξής επιτυχίες:

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

Η ΑΕΚ κατέκτησε δεύτερη πανελλήνια ομαδική νίκη στο αγώνισμα της Σπάθης όπου ο αθλητής ΦΩΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ κατέκτησε στο ατομικό 3η Πανελλήνια νίκη.

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Η ΑΕΚ κατέκτησε επίσης την δεύτερη Πανελλήνια νίκη στο πρωτάθλημα νέων στο ομαδικό, όπου οι αθλητές ΦΩΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΡΗΣ κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια.

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

Η ΑΕΚ κατέκτησε την 4η θέση στην κατάταξη του ομαδικού όπου συμμετείχε με 3 αθλητές ηλικίας 15 ετών.

Παράλληλα δύο αθλητές και δύο αθλήτριες της ΑΕΚ στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες με μεγαλύτερη επιτυχία την κατάκτηση αργυρού μεταλλίου στο ομαδικό στους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ αγώνες Εφήβων την άνοιξη του 2003 στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Στο δυναμικό της ΑΕΚ την στιγμή αυτή υπάρχουν 19 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 8 εως 16 ετών.

Σημαντικότατο αναφοράς είναι ότι όλες οι παραπάνω διακρίσεις είναι από παιδιά τα οποία αναδείχθηκαν από τα σπλάχνα της ΑΕΚ και ξεκίνησαν το άθλημα πρίν 7 χρόνια.

Οι προπονήσεις γίνονται στο διάστημα αυτό στο κλειστό Γυμναστήριο που παραχώρησε ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και είναι φυσικό να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα λόγω ελλείψεως των απαραίτητων ωρών προπονήσεων.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Για μια ακόμη χρονιά το τμήμα της Ποδηλασίας δεν έχει να επιδείξει κάποια σημαντική αγωνιστική δραστηριότητα, παρά την παρουσία και συμμετοχή των αθλητών του σε όλες τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις (Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Διασυλλογικά κλπ). Στο τρέχον έτος υπήρξε βέβαια μια εγγραφή νέων αθλητών που μαζί με τους παλαιούς αθλητές δημιουργούν την αισιοδοξία ότι το τμήμα αυτό με την λαμπρή ιστορία στο χώρο της Ελληνικής Ποδηλασίας θα ανακάμψει σύντομα και θα χαρίσει και πάλι στο Σωματείο μας επιτυχίες και διακρίσεις.

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η αγωνιστική περιόδου 2002 - 2003 συνδέεται με τις μεγαλύτερες επιτυχιες των τμημάτων υποδομής (εφήβων - παίδων)

Η ομάδα των εφήβων κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση που διεξήχθη στην Κω τον Αύγουστο μετά από μια αήττητη πορεία στην διάρκεια του έτους.

Προηγουμένως η ίδια ομάδα διακρίθηκε στις 2 διεθνείς της συμμετοχές. Στο διεθνές τουρνουά του HOSPITALET της Βαρκελώνης κατέκτησε την 2η θέση μεταξύ 12 ομάδων που συμμετείχαν ενώ στο τουρνουά της EUROLIGA των εφήβων που έγινε παράλληλα με τους τελικούς του FΙNAL FOUR της EUROLIGA στην Βαρκελώνη η ομάδα της ΑΕΚ κατέκτησε την 3η θέση μεταξύ των 8 ομάδων από 8 χώρες που συμμετείχαν. Από την ομάδα αυτή 5 παίχτες της στελέχωσαν την εφηβική και παιδική Εθνική Ομάδα ενώ οι 3 εξ' αυτών ενετάχθησαν με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2003 - 2004 στην επαγγελματική ανδρική ομάδα.

Η αντίστοιχη παιδική ομάδα μετά από την κατάκτηση της 1 ης θέσεως στις 2 πρώτες φάσεις του τοπικού Πρωταθλήματος έλαβε μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στους τελικούς αγώνες των πρωταθλητριών ομάδων της περιφέρειας Αθηνών για την συμμετοχή της Πρωταθλήτριας ομάδος στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όπου και κατέκτησε την 2η θέση μεταξύ 6 ομάδων ισοβάθμησασα με την ομάδα που κατέκτησε την ιη θέση.

'Ηδη από την ομάδα αυτή 7 παίχτες ενισχύουν την νέα εφηβική ομάδα στην αγωνιστική περίοδο 2003 - 2004 για την συνέχιση των επιτυχιών της ομάδος μας.


ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Την περίοδο 2002 - 2003 τα τμήματά μας συμμετείχαν στις κατηγορίες Εφήβων - Παίδων - Νεανίδων Κορασίδων.

Οι παίδες συμμετέχοντας στην Α' και Β' φάση του τοπικού πρωταθλήματος κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Αθηνών της ΕΣΠΑΑΑ και προκρίθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αθήνα όπου κατέκτησαν την Πέμπτη θέση.

Οι έφηβοι κατέκτησαν την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Αθήνας.

Οι νεανίδες κατέκτησαν την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Αθήνας.

Οι κορασίδες συμμετείχαν στην ¶ Φάση του Πρωταθλήματος της Αθήνας.

Επίσης μεγάλη επιτυχία για το σύλλογό μας υπήρξε η συμμετοχή δύο αθλητών μας (Καπίρης, Παπαδόπουλος) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach vοlley όπου κατέκτησαν την sη θέση.

ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Μια από τις καλύτερες αγωνιστικές περιόδους ήταν το 2002 - 2003 για το τμήμα Στίβου της Α.Ε.Κ.

Σημαντικά ενισχυμένο με μετεγγραφές μεγάλων αθλητών όπως ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΪΔΗΣ, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ο ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ και ο ΠΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ αλλά και με την παραμονή όλοw των άλλων αθλητών που η ΑΕΚ διέθετε στο δυναμικό της, το τμήμα Στίβου πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες αγωνιστικές παρουσίες της Ιστορίας του. Αποκορύφωμα των καλών εμφανίσεων ήταν η κατάκτηση της 5ης θέσεως στο ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ που διεξήχθη στα Τρίκαλα τον Ιούλιο.
Παράλληλα σε ατομικό επίπεδο ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΙΔΗΣ επέτυχε την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στα 100μ ο ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ την 3η καλύτερη επίδοση στο ίδιο αγώνισμα ενώ ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ανεδείχθη Πανελληνιονίκης στα 5.000μ.

Παράλληλα με τους άνδρες σημαντικές διακρίσεις συμπλήρωσαν την παρουσία της Α.Ε.Κ και στις μικρότερες κατηγορίες (ΕΦΗΒΟΙ - ΠΑΙΔΕΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ κλπ) τόσο σε Πανελλήνιο όσο και σε διασυλλογικό τοπικό επίπεδο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των επιτυχιών της ΑΕΚ ήταν η κατάκτηση της 42ης θέσεως στην συνολική κατάταξη της ετήσιας αξιολόγησης της Ομοσπονδίας του Στίβου έναντι της 74ης θέσεως που κατέλαβε την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Σημαντικό πρόβλημα όμως για το Στίβο, όπως και για τα υπόλοιπα τμήματα της ΑΕΚ αποτελεί η έλλειψη αγωνιστικών χώρων για την εκγύμναση και προετοιμασία των αθλητών. Οι αθλητές του τμήματος φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γυμναστηρίου της Φιλοθέης καθώς και στο ΖΗΡΙΝΕΙΟ γυμναστήριο ενώ οι Πρωταθλητές του τμήματος προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά.

Το πρόβλημα της ελλείψεως αγωνιστικών χώρων αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο σύλλογος καθώς όλα τα τμήματα φιλοξενούνται σε διαφορετικούς χώρους με φυσική συνέπεια πέραν της πλημμελούς αγωνιστικής προετοιμασίας την συρρίκνωση κάποιων τμημάτων καθώς και την ουσιαστική διάλυση των υφιστάμενοw Ακαδημιών των τμημάτων του Σωματείου.

Τις υφιστάμενες αυτές δυσκολίες αντισταθμίζουν οι αισιόδοξες προβλέψεις και προοπτικές για την δημιουργία του νέου Αθλητικού Κέντρου της ΑΕΚ όπου όλα τα τμήματα του συλλόγου θα στεγασθούν εκεί, με τις δυνατότητες που θα τους παρέχει για να δημιουργήσουν νέους αθλητές που θα προσδώσουν στην ΑΕΚ την πρωταγωνιστική θέση που της αρμόζει.


ΤΜΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Ώπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι ο απολογισμός της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου βρίσκει το τμήμα της πυγμαχίας με σημαντικές διακρίσεις και συγκεκριμένα:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Ανδρών (το κορυφαίο δηλαδή πρωτάθλημα του αγωνίσματος) που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2002 στην Αθήνα βρήκε την ομάδα της Α.Ε.Κ, παρά τις σημαντικές απουσίες των πρωταθλητών μας (ΜΙΚΑΕΛΙΑΝ, ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ), στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 2 χρυσά μετάλλια (Α. Αρζουμανίδης στα 71κ. και Β.Χαρτσησλάβα στα 67κ.) και 2 χάλκινα (Γ. Συνετός στα 75κ. και Χ.Κοντογιώργης στα 81 κ.). Εάν αγωνίζονταν οι Α. Μικαελιάν στα 54κ., Μ.Αρναούτης στα 60κ. και Σ. Κοφίνης στα +91 κ. τότε θα κατακτούσαμε όπως στο παρελθόν 5 χρυσά μετάλλια και ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος θα ήταν μακράν δεύτερος.

Το τμήμα Πυγμαχίας κατέκτησε ομως και άλλες ση μαντικές νίκες σε άλλα πρωταθλήματα.

Ο αθλητής Χ. Φωτεινόπουλος κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία των 81κ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων τον Μάιο του 2003. Επίσης οι αθλητές Γ. Σουμπασάκης και Χαράλαμπος Παπαδόπουλος κατακτώντας τα χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β' κατηγορίας το Σεπτέμβριο του 2003 ανήλθαν στην Α' κατηγορία για να δώσουν το παρόν και να αγωνιστούν.

Τέλος λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκαιριών το τμήμα πραγματοποίησε μια μόνο μεταγραφή το 2003 του νέου και ελπιδοφόρου Πυγμάχου από την Γερμανία Σταύρου Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει δοκιμαστεί από τους εθνικούς Προπονητές και σύντομα θα ενταχθεί στο δυναμικό της.

Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι το τμήμα επί 5 μήνες μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της ΑΕΚ παρέμεινε χωρίς προπονητήριο με τους αθλητές μας να προπονούνται κατά το ανωτέρω διάστημα.


ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ ΑΝΔΡΩΝ

Η ανδρική ομάδα Βόλλευ μετά από ένα χρόνο παραμονής στην Α2 κατηγορία κατέκτησε το Πρωτάθλημα και από την αγωνιστική περίοδο 2003 - 2004 θα λάβει μέρος στην Α1 Κατηγορία.

Η έλλειψη της φυσικής του έδρας και η χρησιμοποίηση δύο διαφορετικών γηπέδων για προπονήσεις και αγώνες θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στην προσπάθεια της ομάδος ώστε την πρώτη χρονιά η ομάδα να παλέψει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην πρώτη στην ιστορία συμμετοχή στην ΑΙ κατηγορία η γυναικεία ομάδα του Βόλλευ δεν επέτυχε τον στόχο της που ήταν η παραμονή της στην κατηγορία. Φιλοξενούμενη στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου και με την διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδος πλαισιούμενη με αθλήτριες που προήλθαν από τα τμήματα υποδομής η ομάδα της ΑΕΚ θα επιδιώξει την εφετινή αγωνιστική περίοδο την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία.
A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers