ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.Κ.

Από 01/09/2003 - 31/08/2004

 

ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΛΕΥ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Η αγωνιστική περίοδος 2004-2005 για τα τμήματα υποδομής Πετοσφαίρισης (έφηβοι, παίδες, νεάνιδες, κορασίδες) ξεκίνησε την 11/09/2003 με δεδομένο το πρόβλημα της έλλειψης γηπέδου για προπονήσεις και αγώνες. Για τις προπονήσεις χρησιμοποιήθηκαν το κλειστό γήπεδο Χαλκηδόνας, το ανοιχτό γήπεδο Προμπονά και το κλειστό γήπεδο Γκράβας. Καταφέραμε για το εφηβικό τμήμα καθώς και για το τμήμα παίδων να ολοκληρώσουμε εmτυχώς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Για τα τμήματα Νεανίδων - Κορασίδων ολοκληρώσαμε εmτυχώς τις αγωνιστικές εμφανίσεις και αυτό χάρη στις προσπάθειες της προπονήτριας κ. Ειρήνης Μαραγκού. Στην διάθεση των κοριτσιών για τις προπονήσεις χρησιμοποιήσαμε το κλειστό γήπεδο Χαλκηδόνας.

'Ηταν τεράστια και ανυπέρβλητα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και τα οποία πιστεύουμε ότι φέτος θα ξεπεραστούν τουλάχιστον όσον αφορά τα τμήματα των αγοριών με την τακτοποίηση του γηπεδικού προβλήματος όπου εξασφαλίσαμε για όλο το διάστημα της διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων το κλειστό γυμναστήριο του 3ου και 4ου Λυκείου της Ν.Φιλαδέλφειας και σε αποκλειστική χρήση καθημερινώς από την Α.Ε.Κ. Εκεί στοχεύουμε να δημιουργηθούν σε καινούργιες βάσεις οι νέες ομάδες υποδομής της Α.Ε.Κ που θα προσπαθήσουν να δείξουν μια αξιοπρεπή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα που αγωνίζονται.


ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Οι αθλητές του τμήματος Στίβου συνέχισαν και την αγωνιστική περίοδο 20032004 την αξιόλογη παρουσία τους στις αθλητικές διοργανώσεις.

Παρ' ότι το τμήμα δεν ενισχύθηκε κατά τις μετεγγραφές της περιόδου αυτής με νέους αθλητές οι υπάρχοντες αθλητές και αθλήτριες κατέλαβαν με μεγάλες επιδόσεις υψηλές θέσεις στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν. Η ομάδα των ανδρών κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που διεξήχθη στα Τρίκαλα ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου το καλοκαίρι πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ΑΕΚ κατετάγη 7η μεταξύ 85 σωματείων που βαθμολογήθηκαν. Κορυφαίος αθλητής την χρονιά αυτή αναδείχθηκε ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΪΔΗΣ ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση στα 100μ στους Πανελλήνιους αγώνες, ο ίδιος αργότερα με 10.11 (Τρίτη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα) στους διεθνείς αγώνες ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΖΑΟΥΛΙ έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας λόγω τραυματισμού. Βεβαίως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τμήμα λόγω ελλείψεως αγωνιστικού χώρου συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην μικρή προσέλευση νέων προς εγγραφή αθλητών. Το πρόβλημα αυτό προβλέπεται να ξεπερασθεί με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Δήμο Ν. Ιωνίας για την χρησιμοποίηση από την Α.Ε.Κ του νέου σύγχρονου Σταδίου που εγκαινιάστηκε στις 18/12/2004, στο οποίο παράλληλα με το γυμναστήριο της Φιλοθέης, τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου και του Αγ. Κοσμά θα φιλοξενεί στο εξής τους νέους αθλητές του Σωματείου καθώς και την Ακαδημία Στίβου της Α.Ε.Κ που θα επαναλειτουργήσει μετά την διακοπή ενός χρόνου. 'Ετσι παράλληλα με τις μετεγγραφές αξιόλογων πρωταθλητών την χρονιά αυτή (κορυφαία αυτή του Παγκοσμίου Πρωταθλητή της Σφαιροβολίας ΑΛΕΞ.
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ). Το τμήμα Στίβου της Α.Ε.Κ θα εμπλουτισθεί και από μικρούς σε ηλικία αθλητές και αθλήτριες που θα ενισχύσουν το Σωματείο στις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες.


ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Μετά από αρκετά χρόνια μικρής συμμετοχής αθλητών της Α.Ε.Κ στις εσωτερικές αθλητικές διοργανώσεις οι αθλητές του Ποδηλατικού τμήματος συμμετείχαν την εφετινή αγωνιστική περίοδο σε όλα τα Πανελλήνια και Tοπικά Πρωταθλήματα με αποτέλεσμα το σωματείο να βαθμολογηθεί στην ετήσια αγωνιστική αξιολόγηση της Ομοσπονδίας με προοπτική καλύτερης αγωνιστικής παρουσίας την νέα περίοδο. Την στιγμή αυτή στο Σωματείο υπάρχουν άνω των 15 αθλητών, οι περισσότεροι των οποίων είναι μικρής ηλικίας.

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Την αγωνιστική περίοδο 2003 -2004 συνεχίστηκε η καλή πορεία των τελευταίων χρόνων στα τμήματα υποδομής Μπάσκετ.

Η εφηβική ομάδα αφού κατέκτησε αήττητη την πρώτη θέση στις δύο πρώτες φάσεις του τοπικού Πρωταθλήματος, στην τελική φάση για την πρόκριση στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κατέκτησε την δεύτερη θέση μεταξύ των έξι καλυτέρων ομάδων της Αττικής, αλλά αποκλείστηκε από τα τελικά. Συμμετείχε σε δύο διεθνή τουρνουά όπου κατέλαβε την 6η θέση στην ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ και την 3η θέση στο ΣΟΛΕ της Γαλλίας. Η ομάδα η οποία μετά την αποχώρηση λόγω ηλικίας των βασικών παικτών που την ανέδειξαν πρωταθλήτρια το καλοκαίρι του 2003 ενισχύθηκε με νέα ταλαντούχα παιδιά που προωθήθηκαν από το παιδικό τμήμα ή αποκτήθηκαν με μετεγγραφή και ο βασικός κορμός της ομάδος συνεχίζει και την νέα αγωνιστική περίοδο 2004-2005 με βασικό στόχο πάντοτε πέραν των αγωνιστικών διακρίσεων, την ανάδειξη νέων παικτών που θα στελεχώνουν την ανδρική ομάδα.

Η αντίστοιχη παιδική ομάδα μετά την κατάκτηση της 1ης θέσεως στις δύο πρώτες φάσεις του τοπικού και την πρόκρισή της για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Περιφερειακού κατέκτησε την 5η θέση και αποκλείστηκε από τα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οι μικρότερες αγωνιστικές κατηγορίες συμμετείχαν σε διάφορα τοπικά τουρνουά με σημαντικές επιτυχίες.

ΤΜΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Το τμήμα της Ξιφασκίας συνέχισε και την αγωνιστική περίοδο 2003-2004 την επιτυχημένη παρουσία του στον χώρο του αθλήματος της Ξιφασκίας.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών στις 24/04/2004 η Α.Ε.Κ κατέκτησε την 3η θέση στο Ομαδικό Σπάθης Ανδρών και Γυναικών. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στις 07/02/2004 η ΑΕΚ κατέκτησε την 2η θέση στο Ομαδικό Σπάθης και στο Πανελλήνιο Εφήβων 2004 την 3η θέση στο Ομαδικό Σπάθης.

Πέραν των ομαδικών διακρίσεων οι νέοι αθλητές της ΑΕΚ είχαν σημαντικές ατομικές διακρίσεις με αποτέλεσμα 3 εξ' αυτών η Λουίζα Κράφτ, Φωκάς Μιχαηλίδης και Νίκος Χήρης να κληθούν στην Εθνική Ομάδα και να λάβουν μέρος σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις.

Το τμήμα αυτή τη στιγμή έχει 18 αθλητές ηλικίας 12-18 ετών που αποτελούν την ακαδημία και το αγωνιστικό τμήμα και όλοι τους προέρχονται από τις ακαδημίες τους.


ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ ΑΝΔΡΩΝ

Η ανδρική ομάδα Βόλλευ μετά από ένα χρόνο παραμονής στην Α1 κατηγορία υποβιβάστηκε στην Α2 όπου και συμμετέχει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η έλλειψη της φυσικής του έδρας και η χρησιμοποίηση δύο διαφορετικών γηπέδων για προπονήσεις και αγώνες θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στην προσπάθεια της ομάδος που είναι η επάνοδος της στην μεγάλη κατηγορία. Στα πλαίσια αυτά έγινε και η εκχώρηση του τμήματος σε ομάδα μελών και φίλων του σωματείου, γεγονός που ανοίγει νέες προοπτικές για την αγωνιστική παρουσία του τμήματος.

ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο το τμήμα Βόλλευ γυναικών δεν επέτυχε τον στόχο να ανέβει εκ νέου στην μεγάλη κατηγορία κατακτώντας την 3η θέση στο Πρωτάθλημα της Α2. Η ομάδα φιλοξενείται για μια ακόμη χρονιά στο κλειστό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με βασική επιδίωξη την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία.

ΤΜΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

'Οπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι ο απολογισμός της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου βρίσκει το τμήμα της πυγμαχίας με σημαντικές διακρίσεις και συγκεκριμένα:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Ανδρών (το κορυφαίο δηλαδή πρωτάθλημα του αγωνίσματος) που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2004 στην Αθήνα βρήκε την ομάδα της Α.Ε.Κ, παρά τις σημαντικές απουσίες των πρωταθλητών μας, που για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να αγωνιστούν(ΜΙΚΑΕΛΙΑΝ, ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ) στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 1 χρυσό μετάλλιο (Χ. Κοντογιώργης στα 91κ.) 1 ασημένιο με τον Β.Χαρσησλάβα στα 69κ. και 2 χάλκινα (Αντύπας Αρζουμανίδης στα 75κ. Γεώργιος Συνετός στα 91 κ.). Η ομάδα αυτή που συνολικά αποτελείτο από 8 άτομα απαρτίζετο εκτός των παραπάνω και από τους Γεώργιο Ευστρατιάδη στα 54κ. που κατετάγη τέταρτος, Αλέκο Σαντροριναίο στα 64κ. Γεώργιο Σουμπασάκη στα 69κ και Θεόδωρο Γκουτή στα +91κ.

Είχαμε την ατυχία να μην κατέβει στα 81κ. ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ο οποίος θα ήταν βέβαιος Πρωταθλητής και η ΑΕΚ θα κατακτούσε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α κατηγορίας Ανδρών.

Το τμήμα Πυγμαχίας κατέκτησε όμως και άλλες σημαντικές νίκες σε άλλα πρωταθλήματα.

Οι αθλητές μας Χ. Φωτεινόπουλος και Λ. Γεωργούλας διακρίθηκαν επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Τέλος λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκαιριών το τμήμα πραγματοποίησε τις εξής μεταγραφές:
- Τον Πρωταθλητή Εφήβων στα 60κ. Δ. Πριονά
- Τον Αθλητή στα 75κ. Γ.Φασόλα και πολλούς άλλους φερέλπιδες νέους αθλητές και νέες αθλήτριες.

Τελειώνοντας θα αναφέρουμε την προμήθεια από την Ε.Ο.Π που δόθηκε στο τμήμα μας 1ος ρίνγκ προπονήσεων 7 σάκων 2 αχλάδια, γάντια και πολλά άλλα πυγμαχικά υλικά επανδρώνοντας με αυτό τον τρόπο την υλική δομή του τμήματός μας.

Ελπίζουμε με την νέα μεταγραφή μας του Δ. Πριονά και με κάποια άλλη νέα εγγραφή που θα γίνει από το εξωτερικό του χρόνου η ΑΕΚ στην Πυγμαχία να παρουσιαστεί εδώ μπροστά σας με τον τίτλο όχι της 2ης θέσης αλλά του Πρωταθλητή. Για αυτό ζητάμε να μας δώσετε την ευκαιρία.A service of the AEK Internet Fan Club
AEK Without Frontiers